Gaye Özbal
Gaye Özbal
Gaye Özbal

"Kardan Adam" konseptli yılbaşı partisi

Aralık ayı boyunca dünyanın her yerinde, herkes yeni yıla “Merhaba” demeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Aralık ayı benim en çok sevdiğim ve en keyif aldığım dönemlerden biri. Aralık ayı boyunca dünyanın her yerinde, herkes yeni yıla “Merhaba” demeye hazırlanıyor. Tüm dünyada yapılan ortak kutlamanın en büyüğü, en renklisi ve en heyecan vericisi yeni yıl kutlamaları…

Eminim pek çoğumuz yeni yılı heyecan ve hevesle, umut dolu olarak karşılamaya hazırlanıyoruz. Tüm şehir renklenip süsleniyor, vitrinler, alışveriş merkezleri, sokaklar hatta evlerin balkonları ışıklandırılıyor. Sanki şehir tüm yılın en güzel kostümüne bürünüyor.

En çok da çocuklar için yeni bir yıla girmek oldukça heyecan verici…

Okullarda yılbaşı partileri düzenleniyor, sevgili minikler kostümlü partilere katılıyor ve herkes birbirine hediye alma telaşına giriyor.

Elbette diğer ülkelerde, öncelikle kültürlerinden gelen farkla çok farklı boyutlarda kutlamalar yapılıyor ama bizim ülkemizde de pek çok hazırlıklar, süslemeler, ışıklandırmalar ve 31 Aralık gecesi için partiler düzenleniyor.

Haberin Devamı

Bugün size ben de yeni yıl partilerinden bahsetmek istiyorum. Bu partilerle ilgili vereceğim tüyoları dilerseniz Aralık ayında veya Ocak ayının ilk haftalarında doğan çocuklar için parti konsepti olarak kullanın veya dilerseniz yılbaşı gecesi evinizde düzenleyeceğiniz davetlerde kullanmanın.

[fotogaleri=337]

Partinizin konsepti, “Yılbaşı” veya “Kardan Adam Partisi” olabilir.

Öncelikle evinizi veya mekanı bu konsepte uygun olarak süslemeniz gerekmektedir. Kapınıza bir kapı afişi asabilirsiniz veya üzerinde Noel Babanın veya kardan adamın olduğu bir afiş kullanabilirsiniz. Kardan adam figürü çocukların gerçekten çok sevdikleri sevimli bir figür.

Yeni yıl partilerinin olmazsa olmazı yılbaşı ağacınızı evin bir köşesine kurulabilirsiniz. Piyasadan çok uygun fiyatlara yılbaşı ağacı bulmanız mümkün. Bu ağacın altına çocuklar için önceden hazırladığınız minik hediyeleri yerleştirebilirsiniz veya ağacın üstüne bütün çocukların çok seveceği farklı şekerlemeler asabilirsiniz. Yılbaşı ağacı kurmak istemiyorsanız veya temanız “Kardan Adam” ise bu sefer de daha önce kar tanesi şeklinde kesmiş olduğunuz beyaz, mavi, gümüş renkteki kartondan kar tanelerini evinizin tavanından sarkıtabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dilerseniz çocukları Noel Anne kostümü ile karşılayın, sizi kostümlü görünce çok şaşıracak ve sevinecekler. Çocuğunuza da benzer bir kostüm giydirebilirsiniz. Hatta her davetli için Noel Baba şapkası temin edebilirsiniz. Veya çocuğunuz için “kardan adam” kostümü de çok cazip bir kostüm alternatifi olabilir. Hatta kolayca evinizde hazırlayabileceğiniz bir Kardan Adam kostümü yapabilirsiniz. Bir kaşkol, fötr şapka ve beyaz bir pelerin ile burnunu kırmızıya boyadığınız çocuğunuzu çok sevimli bir kardan adama dönüştürebilirsiniz.

Yılbaşı partilerinin olmazsa olmazı tarçınlı, zencefilli kurabiyeler, minik parmak sandviçler, kardan adam şeklinde pastalar yaparak parti menünüzü hazırlayabilirsiniz. Ama evinizin kirlenmesini dert etmiyorsanız çocukları en çok içi patlamış mısır dolu karton kutular mutlu edecektir.

Haberin Devamı

Yılbaşı partisi oyunları

Kardan Adam konseptli yılbaşı partisi

Yılbaşı ağacı

Resimde de göreceğiniz gibi önceden temin edeceğiniz yeşil ve kırmızı gramofon kağıtları gerekmektedir. Aynen daha önceki yazılarımda bahsettiğim “Mumya” oyunu gibi burada da çocukları 2’şerli veya 4’erli gruplara ayırarak seçtikleri bir arkadaşlarını elleri yandan açık olarak düzgün bir şekilde yılbaşı ağacı görünümü vermek üzere gramofon kağıtları ile sarmalarını sağlayın. Daha sonra çocuğunuzla önceden hazırladığınız kırmızı gramofon kağıtlarından yapılmış fiyonkları, renkli rafya parçalarını, ponponları kullanarak ağaç şekline dönüşen arkadaşlarını süslemeleri sağlayın. En güzel ağacı yapan ödülü kazanır.

Haberin Devamı

Kardan adam burnu

Bu oyun için ihtiyacınız olan malzemeler; bir parça vazelin ve daha önceden kesip hazırlamış olduğunuz en azından 50 adet minik havuçlar şeklinde kesilmiş kağıtlar. Özellikle kağıdı elişi kağıdı gibi ince yapışabilen bir materyalden seçmenizi tavsiye ediyorum. Çocukları 2 gruba ayırıp kağıtları da 25’er adet olarak birer kutuya yerleştiriniz. Çocuklar sırayla hızlı bir şekilde burunlarına sürdükleri vazeline kağıttan yapılmış havuçları yapıştırıp düşürmemeye çalışarak uzak bir mesafeye koyduğunuz diğer kapların içine taşıyıp biriktirecekler. En çok kardan adam burnu biriktiren takım oyunu kazanır.

2014 yılının herkese sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini, herkesin beklentilerine, hedeflerine ulaşabilmesini ve en önemlisi güvenle geleceğe bakabilen, sevgi, saygı dolu, mutlu çocuklar yetiştirebilmemizi diliyorum.

Haberin Devamı

Yeni yılda eğlenceli partiler düzenlemeyi unutmayın!

Sevgilerimle