Gaye Özbal
Gaye Özbal
Gaye Özbal

Doğum günü partisi yapmanın incelikleri

Genellikle partinin temasına uygun olarak seçilen pinyatalar hem çocukların çok eğlenmesine sebep oluyor hem de bu vesile ile parti sahibi olan aile çocuklara ufak tefek hediyelerde vermiş oluyor.

Haberin Devamı

Doğum günü partileri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artık çok renkli ve çok eğlenceli aktiviteler eşliğinde farklı temalarla kutlanmakta. 

Bundan yaklaşık 10 yıl öncesine kadar "Mutlu Yıllar" afişi bile bulamazken şimdi sektörün hızla ilerlemesiyle beraber birçok parti mağazası ile bu ürünlere ulaşmak artık çok daha kolay. Ayrıca birbirinden renkli ve bir o kadar da eğlenceli ürünlerin satıldığı bu mağazalardan alışveriş de oldukça keyifli. Açıkçası son günlerin en büyük trendi parti organizasyonu!

Günümüzde tüm dünyada doğum günleri 1 yaşından itibaren adeta bir şölen gibi kutlanmakta. Birbirinden farklı temalar belirleyerek çok uygun fiyatlara satın alınabilen süsler ile mekanları süslemek ve hatta birbirinden yaratıcı temalarda partiler düzenlemek mümkün. Yurt dışında gerçekten çok önemli bir sektör olan parti sektörü ülkemizde de giderek önemli bir yer edinmekte. Aileler kız ve erkek çocukları için 1 yaşından itibaren farklı temalarda partiler düzenlemekte. Mekanın temaya uygun olarak süslenmesi ile birlikte aynı zamanda temaya uygun kostümlü animatörler, yine temaya uygun hazırlanmış olan mini kekle, kurabiyeler ve pastalar ile partiler bir bütünlük kazanmakta . Aynı zamanda aileler partileri kutlamak için parti organize edilen mekanları da tercih etmekte.

[fotogaleri=572]

Haberin Devamı

Kızlar için prenses temalı, Hello Kity, Minnie, Monster High gibi temaların yanı sıra balerin, kelebek, uğur böceği, disco partisi, deniz kızı, karnaval, peri, sinema temaları gibi birbirinden farklı temalarda partiler düzenlenmekte. Parti teması seçerken özellikle anneler kızlarının isteklerini ön planda tutmakta yani mesela kızı Pony oyuncağını çok seviyor ise Pony temalı veya bale yapıyor ise balerin temalı partiler organize etmeye çalışmakta.

Doğum günü partisi yapmanın incelikleri

Erkek çocuklarında da yine tüm zamanların kahramanlarından oluşan Spiderman, Batman gibi klasik temaların yanında küçük yaşlarda Mickey, Winnie the Pooh gibi temalar seçilmekte ama yine de son yılların en gözde trendleri olan temalardan olan korsan, dinozor, lego, uzay, kovboy, tamirci, itfaiye, sirk gibi fark yaratan temalar da ailelerce tercih edilmekte.

Haberin Devamı

Doğum günü partisi yapmanın incelikleri

1 yaş partilerinde yapılan hazırlıklardan bahsetmek istersek öncelikle davetlilerinin çoğunluğunu büyüklerin oluşturduğunu hatırlatmakta yarar var. Eğer bebeğin abi veya ablası yok ise elbette ki 1 yaşında ki bir bebeğin partiye çağıracak arkadaşları olması beklenen bir durum değil. Genellikle partiye davetli olan belki birkaç kuzen ve yakın arkadaşların çocukları olabilir. Genellikle 1 yaş partileri akrabaların, yakın arkadaşların davet edildiği yani çocuklardan çok büyüklerin davetli olduğu partiler şeklinde oluyor. Durum böyle olunca da eğlenceden çok ikramlar ve süslemeler ön planda oluyor.

1 yaş partilerinde en önemli detay partinin zamanlaması; öğle uykuları uyuyan bebeğin uyku sonrasına veya öncesine göre parti saatini ebeveynler planlamaya çalışıyor. Aksi takdirde tüm parti boyunca bebeğin huzursuz olmasını ve hem anne babayı hem de misafirleri huzursuzlandırması istenmeyen bir durum.

Haberin Devamı

İleriki yıllarda çocukların partilerine aileler palyaçolar, sihirbazlar ve hatta karikatürist, tahta bacak gibi renk katan profesyonel gösteri uzmanları çağırıyor. Ama “İlk Yaş “partisinde bu tarz bir etkinlik pek tercih edilmiyor. 1 yaş partiniz için yine bebeğinizin farklı bir mekanı yadırgayabileceğini ön planda tutarak çok fazla davetliniz yok ise partinizi evde kutlamanızı öneriyorum. Farklı, yeni bir mekan çocuğunuzun huzurunu kaçırabilir veya bebeğinizle birlikte sıklıkla gittiğiniz bir mekanı da partinizi kutlamak için tercih edebilirsiniz.

Bir de tabii partilerin vazgeçilmez eğlencesi pinyatadan bahsetmekte yarar var.

Genellikle partinin temasına uygun olarak seçilen pinyatalar hem çocukların çok eğlenmesine sebep oluyor hem de bu vesile ile parti sahibi olan aile çocuklara ufak tefek hediyelerde vermiş oluyor.”Pinyata" Meksika kökenli bir parti eğlencesi. Belli bir temaya uygun olarak maket şeklinde hazırlanan Pinyata için öncelikle içini doldurmak üzere çeşitli şekerlemeler, balonlar ve çocukların sayısından fazla olmak üzere küçük oyuncaklar seçiliyor. Tabii toplayacakları malzemeleri koymak için hediye poşetlerine de ihtiyaç var. Pinyata yüksek bir yere asabilir veya partiye katılan bir yetişkinden elinde tutmasını rica edilebilir. Çocukları sıraya dizdikten sonra sıra ile 2 şer defa pinyata sopası ile pinyataya vurmaları sağlanır. En sonunda pinyata parçalanır ve içindeki malzemeler yerlere dökülür ve çocuklar da bunları paylaşır.