Gaye Özbal
Gaye Özbal
Gaye Özbal

Bahar partileri

Her ne kadar arada yağmurlar yağsa da sonunda bahar geldi. Baharın gelmesi ile insanın içinde hoş bir kıpırtı ve heyecan uyanmaması mümkün değil. Gelin bu sefer de bahar partileri üzerine sizlerle yeni fikirler paylaşalım.

Haberin Devamı

Her ne kadar arada yağmurlar yağsa da sonunda bahar geldi .

Baharın gelmesi ile insanın içinde hoş bir kıpırtı ve heyecan uyanmaması mümkün değil. Gelin bu sefer de bahar partileri üzerine sizlerle yeni fikirler paylaşalım.

Bahar partileri

Parti vermek veya sürpriz partiler düzenlemek her yaş için ayrı güzel. Ama sadece doğum günü bunun için bir sebep olmamalı , her zaman parti düzenlemek için bir sebep yaratmak, hayatımıza renk ve heyecan katmak mümkün. Mesela “Hoş geldin Bahar Partisi” düzenleyerek evde veya var ise evinizin bahçesinde sevdiklerinizle beraber baharı renkli, cıvıl cıvıl bir şekilde karşılamaya ne dersiniz?

Haberin Devamı

Bahar denince benim aklıma ilk gelen soft renklerden oluşan süslü bir büfe, kareli kumaşlarla süslenmiş ikram masası, üzerinde renk renk peçeteler geliyor. Çok renkli harika bir ikram büfesi hazırlayabilir, büfenizin üzerini cıvıl cıvıl renklerden oluşan mini cup cakeler, kurabiyeler, evde hazırlayabileceğiniz mini parmak sandviçler , macaronlar ile donatabilirsiniz.

Bahar partileri

Menünüzü mutlaka hafif yiyeceklerden oluşturmaya gayret edin.Uçuk pembe bir örtü ile büfenizi renklendirebilir, büfenin üzerini kurdelala ile süsleyebilirsiniz. Aynı zamanda renkli bardaklar kullanarak her bardağa bugün herhangi bir marketten kolaylıkla bulabileceğiniz süslü pipetler kullanabilirsiniz veya tıpkı resimdeki gibi her pipeti kendiniz de süsleyebilrisiniz. Pipetlere uğur böcekleri, kelebekler geçirebilirsiniz.

Bahar partileri

Eğer bu bir bahçe partisi olacak ise, ağaçlara asabileceğiniz irili ufaklı fenerler satın alıp bu fenerlerin üzerine mini kelebekler yapıştırabilirsiniz. Sanki bahçenizde uçuşan kelebekler varmış gibi bir ortam yaratmanız için harika bir fikir. Aynı zamanda bahçenizin muhtelif yerlerine pastel renklerde balonlar asabilirsiniz. Unutmayın koyu renk balonlar güneşte ilk patlayanlar olacaktır.

[fotogaleri=450]

Haberin Devamı

Bahar partinizde misafirlerinize ikram etmek için buzlu limonatalar hazırlayabilirsiniz. İşte size harika bir limonata tarifi:

Malzemeler:

-1 kg limon
-300-400 gr kadar toz şeker
-Taze nane 6-7 sap

Limonları küp küp kabukları ile kesin, daha sonra üzerine şekeri ve taze nane yapraklarını ilave edip elinizle harmanlayın ve 1 gece boyunca buzdolabında bekletin. Ertesi günü tüm malzemeyi elinizle iyice yoğurarak ezin ve tel süzgeçten geçirin. Buz ilavesi ve taze nane yaprakları ile servis edebileceğiniz lezzetli bir bahar partisi içeceğiniz hazır.

Aynı zamanda limon suyu, mango suyu, elma suyu ve portakal suyu karışımından da nefis bir bahar içeceği hazırlamanız mümkün.
Menünüze mutlaka mevsim meyvelerinden erikler , çilekler hatta ananas ve mango ilave edebilir, çilekli pastalar ve cup cakeler yapabilirisiniz. Aynı zamanda masanızı ve büfenizi mevsim çiçekleri hatta laleler ile süsleyebilirisiniz. Bunun için renkli kovalar satın alıp içlerini taze çiçeklerle doldurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Aynı zamanda sizin de rahatlıkla hazırlayabileceğiniz çiçek, tavşan, kuş gibi şekillerden oluşan kurabiyeler hazırlayıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Partiye davet ettiğiniz arkadaşlarınıza minik hediyeler hazırlayabilirsiniz. Bunlar minik saksılara dikilmiş sardunyalar veya sümbüller olabilir.
Parti vereceğiniz mekan bir bahçe ise verandanın veya evinizin terasının bir bölümünden renkli , kalın organze kurdeleler sarkıtarak baharın esintisinden de faydalanmış olup farklı bir atmosfer yaratabilirsiniz.Yine mekanın bazı köşelerine daha önceden satın alabileceğiniz renkli kovalar içerisine rengarenk lolipoplar yerleştirebilir bunları hem dekor amaçlı hem de gelen misafirlerin çocuklarına ikram amaçlı kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Baharı ve ardından gelecek olan yazı karşılarken hepinize sağlıklı, neşe dolu günler diliyorum.