Gaye Özbal
Gaye Özbal
Gaye Özbal

Baby Shower partileri

'Hoş geldin bebek partileri' bundan 10 yıl kadar önce aslında pek bilinmeyen bu kutlama seremonisi çok uzun yıllardan beri dünya üzerinde 'Baby Shower' partileri adı altında kutlanmakta

Haberin Devamı

Ailenize bir bebek mi katılıyor? Bu haberi harika bir parti ile kutlamaya ne dersiniz? "Hoş geldin bebek partileri" bundan 10 yıl kadar önce aslında pek bilinmeyen bu kutlama seremonisi çok uzun yıllardan beri dünya üzerinde “Baby Shower” partileri adı altında kutlanmakta olup son yıllarda ülkemizde de oldukça popüler olup kutlanmakta. Genel olarak annenin hamileliğinin 6. ayından itibaren yapılan bu partiler bu heyecanlı bekleyişe renk katmakta.

“Baby Shower” partilerinin aslında en önemli özelliği anne adayına sürpriz bir parti olarak organize edilmesi ve tüm organizasyonun sorumluluğunun da ya anne adayının yakın bir akrabası - yani ablası veya annesi gibi - ya da yakın bir arkadaşı tarafından üstlenilmesidir.

Aslında anne adayı etreafındaki bu gizli koşuşturmalardan ve fısıldaşmalardan sürpriz bir parti hazırlığı olduğunu sezinlese de sürprizi bozmamak için elinden geleni yapar. Bizde ise bu parti bazen aynen diğer ülkelerde olduğu gibi anne adayının bir yakını tarafından organize edilmekte ama çoğunlukla da bu parti organizasyonunu anne adayı bizzat kendisi üstlenmektedir.

Haberin Devamı

Konu minik bir bebişin heyecanla beklenişi ve anne adayının tüm sevdiklerinin katılacağı bir parti organizasyonu olunca elbette bu parti konseptine uygun bir hazırlık alışverişinin yapılması gerekmektedir. Eğer böyle bir parti organize edecek iseniz süsleme malzemelerinden balonlara, bebek şekerlerinden, parti oyunlarında dağıtılacak hediyeliklere kadar birçok ürünü temin etmeniz veya evde bizzat kendinizin hazırlaması gerekmektedir.

Hoş geldin bebek partileri"  için öncelikle mekanın süslenmesinden bahsetmek istiyorum. Eğer bebeğin cinsiyeti belli ise süslemelerde genellikle pembe veya mavi renkler kullanılmaktadır ama eğer bebeğin cinsiyeti henüz bilinmiyorsa bu durumda da sarı, yeşil, turuncu gibi tonlarda süslemeler yapılabilir. Bu partilerin en önemli detayı ise anne adayının oturacağı sandalyenin veya koltuğun dikkat çekici bir şekilde süslenmesidir. Bu süslemeyi, tüller kurdeleler, sandalye arkasına bağlayabileceğiniz pom pom süslerle yapabilirsiniz. Bir de tabii üzerinde “Hoş geldin bebek” veya “hoş geldin kızım” hoş geldin oğlum” gibi mesajların yazılı olduğu balonlar kullanabilirsiniz. Aynı zamanda özellikle diğer ülkelerde Baby Shower partisinin adından da anlaşılacağı üzere simgesel olarak “bebek yağmuru”nu ifade eden süslü bir şemsiye de sandalyenin üstüne yerleştirilir.

Haberin Devamı

Şimdilerde birçok partilerde şeker büfeleri hazırlanmakta. Siz de eğer bir "Hoş geldin bebek partisi" organize etmek istiyor iseniz bu şeker büfelerinden hazırlayabilirsiniz. Öncelikle büfenizin üzerine partinizin konsept rengine uygun bir masa örtüsü ve masa eteği giydirmelisiniz.

Sonrasında ise iş tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış. Birbirinden özel şekerlemelerle, birbirinden farklı objelerle büfenizi zenginleştirebilirsiniz.

İşte size bazı ipuçları...

Şeker büfenize koyacağınız lolipopların saplarını organze renkli kurdelerle süsleyip mini saksı kovalarına yerleştirebilirisiniz.Yine büyük cam kaselerinizi renkli badem şekerleri ve renkli bonibonlarla doldurabilirsiniz.Yine bu büfeye partinizin konseptine uygun cup cakeler dizebilir her birini pembe veya mavi kılıflarda sergileyebilirisiniz.

Haberin Devamı

Yine şeker büfenizi renkli peçeteler ve daha önceden hazırladığınız peçetelikler ile renklendirebilirsiniz. Serpeceğiniz emzik, biberon gibi şekillerde konfetiler de büfenizi renklendirecektir. Büfenizin en ortasına da üzerinde uyuyan bir bebek figürünün veya büyük bir emziğin olduğu bir süs veya bebek konseptine uygun kocaman bir pasta yerleştirebilirsiniz. Ayrıca yine ferforjeden veya ahşaptan hazırlanan mini dilek ağaçları hazırlayabilirsiniz. Dediğim gibi iş sizin yaratıcılığınıza kalmış. Tüm bu ürünlere eklenmek üzere mini etiketler hazırlayabilirsiniz.

Hoş geldin bebek partilerinin olmazsa olmazı parti sırasında anne adayının misafirleri arasında oynanan oyunlardır. Oyunlarda kazanan arkadaşlarınızı sevimli birer hediye ile ödüllendirmeyi unutmayın. Mesela minik bir resim çerçevesi hediye olarak işinizi görecektir. Unutmayın konsepti ne olursa olsun önemli olan partinize renk, heyecan ve eğlence katmak. Hoş geldin bebek partilerinin oyunlarından da biraz bahsedelim.

Haberin Devamı

Örneğin en eğlencelerinden biri anne adayının göbeğinin etrafının ölçüldüğünde kaç santim geleceği. Herkes bir tahminde bulunur, tüm tahminler listelenir ve en doğru veya doğruya yakın rakamı tahmin eden oyunu kazanır. Bir diğer oyun seçeneği ise tüm anne adaylarına dağıtacağınız kağıtlara 5 dakika içerisinde bebekle ilgili bildikleri tüm eşyaları (yani biberın,emzik-bebek arabası-bebek battaniyesi-mama ısıtıcısı gibi) listelemelerini söylemelisiniz. 5 dakika sonunda kim en çok eşya ismi listelemiş olur ise oyunu o kazanır ve tabii hediyeyi de.

Bir diğer eğlenceli oyun ise aynı daha önceki yazılarımda anlattığım gibi “eşeğe kuyruk takma” veya “palyaçoya burun takma” oyunları gibi

Haberin Devamı

“Emziği bebeğin ağzına takma” oyunu. Bunun için ihtiyacınız olan daha önceden print ettiğiniz bir bebek resmini büyük bir kartona yapıştırmak ve katılımcı sayısının 2 katı kadar yine print edeceğiniz emzik resimlerini hazırlamak. Üzerinde bebek resminin olduğu kartonu duvara asıp arkalarına çift taraflı bant koyarak önceden hazırladığınız emzikleri de arkadaşlarınıza dağıtabilirsiniz. Bir göz bandı yardımı ile herkesi sıra ile etrafında birkaç tur döndürdükten sonra duvarın karşısında bırakıp ellerindeki emzikleri kartondaki bebeğin ağzına yapıştırmalarını söylemelisiniz. Gelişigüzel farklı yerlere yapıştırılan emzikler kahkaha dolu dakikalar geçirmenize ve en doğru yere yapıştırılan emzik de arkadaşınızın hediye kazanması sağlayacak ve bu eğlenceli oyun da sona erecektir.

Bu arada bu partilerin bir başka ritüeli de tüm davetlilerin bebek için hediye getirmesi. Hatta bu partilere özel bebeğin ihtiyacını içeren hediye alternatiflerinden oluşan listelerde hazırlanıp dağıtılmakta. Genellikle parti anne adayının bir arkadaşı tarafından organize edildiğinde bu hediye listesi davetlilere dağıtılmakta. Aslında bence de oldukça iyi bir fikir, böylece hem anne ve baba adayı bir çok masrafın yükü altında ezilmekten kurtulup keyifli bir bekleyişe devam edebilir. Bildiğiniz gibi günümüzde minik bir bebeğe sahip olmaya hazırlanmak aynı zamanda beraberinde bir çok harcamayı da getirmekte. Bu sebepten dolayı iyi organize edilmiş bir "Hoş geldin bebek partisi" ile bu hazırlık bütçesinin bir kısmını sevdiklerinizle hem eğlenceli bir parti ortamında paylaşmış hem de sevdiklerinizle anılarınıza harika bir bebek partisi eklemiş olabilirsiniz.

Bu harika dolu bekleyişte elbette her şeyden en önemlisi sağlıklı bir hamilelik geçirmeniz ve bebeğinize kavuşmanızdır. Sağlıklı ve parti dolu günler dileği ile...