Ferda Saraçoğlu
Ferda Saraçoğlu
Ferda Saraçoğlu

Annelik tamam da ya eşlik?

Cinsel hayatın bebekle birlikte askıya alınması kadınların yaptığı yanlışların ne yazık ki başında geliyor.

Haberin Devamı

Bebek dünyaya geldikten sonra o ne yazık ki koca artık ikinci plana atılır. Bu elbette doğru bir davranış biçimi değildir. Bebekle daha çok vakit geçirmek zorunda olan ve özellikle ilk aylarda gece ağlamaları yüzünden uykusuz kalan ve yorgun düşen anne eşini ihmal etmektedir. Günümüzde yapılan araştırmaların büyük çoğunluğunda erkeklerin eşlerinin doğum yaptıktan sonra kendileriyle eskisi kadar ilgilenmediğini söylemektedir.

Kadınlar genelde anne olduktan sonra hayatının merkezine çocuklarını koyarlar. Bu da yapılan hatalardan biridir. Mutlu bir çocuğun mutlu bir ailede yetişeceği unutulmamalıdır. Zira çocuklar büyürken rol model olarak anne babalarını alır.

Annelik tamam da ya eşlik

Haberin Devamı

Siz bir annesiniz elbette ama aynı zamanda da bir eşsiniz. Çocuğunuza sevgi gösterirken eşinize ilgi göstermeyi ihmal etmek aile içinde mutsuzluğa ve devamında en küçük sorunların bile büyümesine yol açacağını unutmalısınız. Bu nedenle belirli aralıklarla bebeğinizi anneanne/babaanne ya da bakıcıya bırakarak önceden olduğu gibi eşinizle başbaşa dışarı çıkmalısınız. Çocuk doğmadan önceki gibi birlikte alışveriş yapmalı, birlikte yemek yemeli, kim bilir seviyorsanız konserlere gitmelisiniz. Eşinizle başbaşa dışarı çıktığınızda konunun bebek ya da iş olmamasına özen gösterin. Dar konular arasında sıkışıp kalırsanız dışarı çıkmak mutluluk değil huzursuzluk vermeye başlar. 

Evde bebek uyuduktan sonra yine doğum öncesi olduğu gibi sık sık birbirinize sarılın. Cinsel hayatın bebekle birlikte askıya alınması kadınların yaptığı yanlışların ne yazık ki başında geliyor.

Anne olmak tarifsiz güzel bir duygudur elbette ama anne olmak eş olmanızı unutmanız anlamına gelmez. Eşinizle bolca vakit geçirin ve onu sevdiğinizi söylemekten çekinmeyin. Unutmayın yarın çok geç olabilir.

[fotogaleri=2614,1203,1456]