Selülit savar-2

Hayatınıza getireceğiniz birkaç değişim ile bir sonraki yaz tatilinizde pareolarınız evde kalacak!

Haberin Devamı

1- Alkol tüketiminin fazlası da selülitlere ne yazık ki davetiye çıkarıyor.

Özel günler ve davetlerde alınan tek bir kadehin bir zararı yok ama iş rutine binmeye başladığında işin rengi değişiyor. Fazla alkol tüketimi de selülit oluşumunu arttırıyor.

2- Mayonezdeki tehlikeyi fark edin!

Çünkü mayonez çok fazla yağlı bir sos olduğu için bir anda masum sandviçinizi büyük bir bombaya dönüştürebilir. Hele ki salatanız için hazırladığınız sosa mayonez ilave etmek, selülitlerinizi azaltmak isteyen bir kadının yapacağı son hareket olmalı.

Salatalarınızın sosuna mayonez yerine 1 tatlı kaşığı yoğurt koymayı deneyin. Benim salatalarım için hazırladığım sos tarifi şöyle: Fesleğen, zeytinyağı, limon, sirke, 1 çay kaşığı hardal ve 1 tatlı kaşığı yoğurt.

Haberin Devamı

3- Su, Su ve su...

Vücudunuzun susuz kalması demek, daha çabuk acıkmak demek. Çünkü beynimizde susadığımızı ve acıktığımızı algılayan sinyallerin bulunduğu bölge birbirine çok yakın. Çoğu zaman acıktığımızı düşündüğümüzde aslında beynimiz size susuz kalmış olduğunuzun sinyalini vermek istiyor olabilir.

Lütfen her gün 2 buçuk - 3 litre su tüketmeye özen gösterin. Su içmek vücuttaki ödemi atacak, sizi şişkinliklerinizden kurtaracak ve selülitli dokunun azalmasına yardımcı olacaktır.

4- Son olarak selülitlerinizi azaltmanıza yardımcı olacak 3 şeyi beslenme programınıza ilave etmenizi rica edeceğim.

İlki acı biber

Çorbalarınıza, yemeklerinize hatta salata sosunuza bile katarak metabolizmanızı canlandırabilir ve selülitlerinizin azaltmasına katkıda bulunabilirsiniz.

Diğeri ise tadıyla birçok kadının favori meyvesi olan ananas

Ananasın selülitleri azalttığı bir gerçek ama miktarın önemine de vurgu yapmak istiyorum. Her gün ara öğün olarak 1 dilim ananas tüketmenizi öneriyorum ama koca bir ananası bir oturuşta yemek ise fazla şeker yüklemesi gerçekleştirebilir. 

Ve son olarak yeşilçay

Akşamları bir fincan limonlu yeşilçay sizi dinlendirecek ve rahatlatacak. Gün içinde 3-4 fincan yeşil çay tüketmek selülitlerin azaltmasında oldukça etkili olacak.

Haberin Devamı

Hayatınıza getireceğiniz birkaç değişim ile bir sonraki yaz tatilinizde pareolarınız evde kalacak!

Yazarın Tüm Yazıları