Öğünlerinizi kabusa çeviren detaylar-2

Yaptığınız diyet hataları ile yediklerinizi birer kalori bombasına dönüştürmeyin.

Haberin Devamı

Geçen haftaki yazımda sağlıklı olduğunu düşündüğümüz ama yaptığımız bazı yanlışlarla birer kalori bombasına dönüşen besinlerden bahsetmiştim. Bu hafta da listemize devam ediyoruz.


Meyve

Öğünlerinizi kabusa çeviren detaylar-2

Bir çok diyette ara öğün olarak verilen meyve, mevsim kış olunca küçük küçük doğranıyor ve çikolata dolu bir kaseye batırılıyor. Oluyor size fondü! Mevsim yaz olunca da çilekleri kremşantiye batırıyor ya da küçük kavunları ortadan kesip içlerine dondurma dolduruyoruz. Meyveden alacağımız antioksidanlar ve vitaminler bu kadar fazlayken lütfen onları sağlıklı olarak tüketelim.

Benim önerim, küçük bir kasede 2 adet kışlık meyveleri küp küp doğrayın. İçine 1-2 adet ceviz ve tarçın ilave edip sağlıklı bir meyve salatası olarak tüketin. Üstelik bu sağlıklı salata bağışıklık sisteminizi de güçlendirecek.


Makarna

Haberin Devamı

Öğünlerinizi kabusa çeviren detaylar-2

Haftada bir kere kepekli yani kahverengi makarnayı suda haşlayın. Ayrı bir yerde bol domates, 2 diş sarımsak ve fesleğeni pişirin. Bu domates sosundan bolca koyduğunuz kahverengi makarna oldukça sağlıklıdır.

Ama beyaz makarnayı bol yağlı bir suda haşlayıp, süzdükten sonra içine margarin ilave edip bir de kremalı bir sosla servis ederseniz, işte o zaman ertesi gün tartıda sizi üzecek bir takım değişiklikler görmeye hazır olun.


Sandviç

Öğünlerinizi kabusa çeviren detaylar-2

Evden çıkmadan önce bir sandviç yapıp çantanıza attınız ve böylece dışarıda fast food yememek için kendinize bir önlem aldınız. Harika! Peki ama sandviçinizin içeriği nasıl?

Örneğin beyaz ekmeğe sosis, salam, Amerikan salatası ve turşu yerine esmer ekmeğe roka, beyaz peynir, hindi füme ve çeri domates tercih edin. Hem fit bir sandviç yemiş olur hem de sağlıklı beslenirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları