Doğru kaloride besin tüketmeniz sağlığınız için yeterli değildir!

Sadece tükettiğiniz besinin miktarını doğru tüketerek ya da kalori hesabı yaparak sağlıklı olabileceğinizi düşünüyorsanız büyük bir yanlış içindesiniz!

Haberin Devamı

Sadece tükettiğiniz besinin miktarını doğru tüketerek ya da kalori hesabı yaparak sağlıklı olabileceğinizi düşünüyorsanız büyük bir yanlış içindesiniz!

Herkesin bildiği gibi kilo almak/kilolu olmak diyabet, insülin direnci, tansiyon yüksekliği ve kan yağlarının yükselmesi gibi metabolik hastalıklara neden olur. Kilodan bağımsız olarak yaşam tarzınız da hatalı ise, bu hastalıklara neden olur. Muayene ettiğim hastalarımın bazıları dikkat çekici ve negatif bir kan tahlili sonucu ile yanıma geliyorlar. 

Doğru kaloride besin tüketmeniz sağlığınız için yeterli değildir

Kilo kaybetmesi gerektiği miktar en fazla 10 kg olmasına rağmen kan insülin seviyesinde yani kan şekerinde problemler oluşmaya başlamış gözüküyor. Bu hastalarımın diyet tedavisini oluştururken gün içerisinde beslenme saatlerini soruyorum. En belirgin şu saatlerde yemek tüketen hastalarımda istenilmeyen hastalıklar çıkıyor.

Haberin Devamı
  • Akşam yemeğini, yatmadan 2 saat ve 2,5 saat önce tüketen hastalarımda kan şekerinde (özellikle üç aylık şeker ortalamalarında) bozulmalar gözleniyor.
  • Gün içinde çok az yemek tüketip, akşam yemeğin gereğinden fazla yemek tüketen ve yemek sonrası hala istenmeyen bir şekilde atıştırmaya devam eden kişiler de aynı sağlık problemleri gözlenmektedir.

BUNUN İÇİN NE YAPMALISINIZ?

  • Beslenme saatlerinizde denge olmalı.
  • Sadece yediğiniz besinin miktarı/kalorisi önemli değil! Yani siz besinlerini az veya düşük kalorili yediğiniz için sağlıklı olmuyorsunuz.
  • Mutlaka beslenme saatleriniz yaşam şeklinize göre olmalı ve düzenli olarak doğru saatlerde tüketmelisiniz.

Sağlığınızı ve yaşam kalitenizi artırmak için dengeli bir diyet ile devamlılığı sağlanan fiziksel aktiviteyi yaşamınıza yerleştirmeniz dileğiyle… 

Yazarın Tüm Yazıları