Esra Ezmeci
Esra Ezmeci
Esra Ezmeci

Mutlu ilişkinin sırları

Kadınlar ne kadar güzel sözler duymaktan, övgüden ve iltifattan hoşlanıyorsa erkekler de aynı şekilde güzel sözler duymaktan, beğenildiğini hissetmekten hoşlanırlar.

Haberin Devamı

O gün Aslı sevgilisi Ali için özel bir sofra hazırlamak istiyordu. Tanıştıkları günün yıl dönümüydü bu akşam. Ali’nin en sevdiği rengin mavi olduğunu biliyordu. Masanın konseptini mavi renklerden oluşturmuştu. Akşam olunca Ali eve yorgun geldi, evden müzik sesi yükseliyordu ama o bu saatte yüksek sesle müzik dinlenmesine anlam verememişti. Zaten Aslı’nın müzik zevkini hiç beğenmezdi. Şimdi bu konuyu açıp tartışmak istemiyordu, hemen bir şeyler atıştırıp uyumak istiyordu. Ali üzerine rahat bir şeyler geçirdi, aslında bugün için çok keyfi yerinde değildi, iş yerinden kötü haberler almıştı. Aslı ona doğru seslendi. Ali’den ses gelmedi. Aslı odaya geldiğinde Ali uyumuştu bile. Aslı öfkeden deliye dönmüştü artık, bu ilişkinin gideceği yer kalmamıştı. Ali’yle konuşup bu ilişkiyi toparlamak adına bir şeyler yapmalıydılar…

Haberin Devamı

İlişkiniz monoton bir hal aldığında, küçük önlemlerle aşkınızı geri kazanabilir, partnerinizin kalbini yeniden keşfedebilirsiniz. Peki bu nasıl olacak diye düşünüyor olabilirsiniz?

Uzun süren birlikteliklerde ve evliliklerde aşk köreliyor ve cinsellik rutin bir şekle giriyor. İş yerinin stresi, hep bir yerlere yetişme, bir şeyleri yetiştirme çabalarından çiftler birbirini ihmal eder bir hal alıyor. Her şey oluruna akışına bırakılıyor ya da kendi değerlerimiz ön plana çıkıp, karşınızdakini kırmaktan incitmekten çekinmeyen bir hal alınabiliyor. Belki de en önemlisi devamlı ilişkide partner değiştirilmeye çalıştırılıyor. Kendi istediğiniz gibi bir kişilik yapısında olup mutlu olması bekleniyor. İşte bu durumlar ilişkiyi, en çok yıpratan ve ellerinizden aşkı yavaş yavaş alan noktalar. Peki ne yapılmalı?

Mutlu ilişkinin sırları

OLUMLU TARAFI GÖRMEK

Genelde ilişkinin başlarında her iki tarafta da birbirini koşulsuz kabul etme ve hep karşındakinin olumlu tarafını görme hakimdir. Karşınızdakini eleştirmek aklımıza bile gelmez, çünkü eleştirecek bir taraf aramıyorsunuzdur. Ama sonra onun olumsuz yönlerine yani ‘ne ‘vermediğine’ bakmaya başlayınca eleştirecek o kadar fazla şey bulunuyor ki. Bir gün durun ve kağıda partnerinizin olumlu bulduğunuz yönlerini yazın ve o yönler size rehber olsun, tam onu eleştirecekken ya da kızacakken aklınıza olumlu yönlerini getirin ve gidip o kağıdı okuyun. Unutmayın nasıl bakarsanız öyle görürsünüz .

Haberin Devamı

TARTIŞMADAN TATLI TATLI KONUŞMAK

Zaman geçtikçe partnerinizle konuşacak konular, günlük yapılacaklar, işlerin gidişatı ve evin gelir gider durumu gibi konuların ötesine geçmez oluyor. İlişkilerde her şeyi konuşabilmek çok önemli; zevklerimizi, hayattan beklentilerimizi, bizi mutlu eden şeyleri, üzen şeyleri, her şeyi… Bu sayede hoşlanmadığınız durumları ve problemlerimizi anlamasına yardımcı olursunuz.. Bu sayede aranızda sıcak bir etkileşim de olacaktır. Ayrıca ilişkide partnerinizin hoşunuza gitmeyen bir davranışı olduğunda bunu ben diliyle anlatmak çok daha etkili olacaktır. Ben dili demek bir duruma kızdığınızda o durumun sizde oluşturduğu negatif duygudan bahsetmektir. Bu davranışın beni kırdığını hissediyor. Bu şekilde olması beni değersiz hissettiriyor gibi cümleler karşı tarafı eleştirmek ve suçlamaktan daha etkilidir.

Haberin Devamı

ÖVGÜ VE İLGİ KONUSUNDA CÖMERT OLALIM

Kadınlar ne kadar güzel sözler duymaktan, övgüden ve iltifattan hoşlanıyorsa erkekler de aynı şekilde güzel sözler duymaktan, beğenildiğini hissetmekten hoşlanırlar. Çiftler fırsat buldukça birbirine iltifat etmeli ve güzel sözler söylemeli. Hatta ara sıra ona beklemediği anlarda güzel sözlerle dolu mesajlar atmak, onu ne kadar beğendiğimizi belirten bir şeyler yazmak çok etkili olacaktır.

FARKLI OLDUĞUMUZU BİLEREK SEVELİM

İlişkilerde özellikle evlilikte kadın ve erkeğin iletişim yollarının farklı olduğunu unutmamak gerek. Kadın ve erkek farklı yaratıldı. İlişkilerde birbirimizle konuşurken farklı davranmak zorundayız. Mesela kadınlar problemleri konuşarak çözmek isterken, erkekler çok konuşmayı sevmezler. Bu yüzden her şeyi tekrar dile getirmek yerine, davranışlarınızla ona yol göstermek daha doğru bir tercih olacaktır. Bazen erkeklere ‘sen daha iyisini bilirsin ama şu durumu böyle halletsek olmaz mı’ şeklinde cümlelerle hitap etmek de daha doğrudur. Çünkü erkekler problemleri olduğunda eşlerinden ya da partnerinden çözüm önerisi duymak hoşlarına gitmez. Bu şekilde yumuşak bir yol gösterme her zaman daha doğru bir yol olacaktır.

Haberin Devamı

BAKIMIMIZI HİÇ AKSATMAYALIM

Kadınlar da erkekler de zaman geçtikçe fiziğine kıyafetine dikkat etme konusunda daha az çaba göstermeye başlarlar. İlişkinin içinde olmanın verdiği rahatlıkla kişi bakımında özensiz ve dikkatsiz davranmaya başlayabilir. İlişki için de olsa çiftler her zaman kendilerine dikkat etmeli, kişisel bakımını hiçbir zaman aksatmamalı. Spor ya da ufak yürüyüşler yapmak, sağlıklı beslenmeye dikkat etmeye çalışmak, kişiyi sadece partnerinin gözünde değil kendi gözünde de değerini yüksek tutmasına sebep olacaktır. Hatta çift olarak yapabileceğiniz sporlar seçmek, hem güzel ortak bir konu getirecek hem de aranızda sıcak güzel bir ortam yaratacaktır.

Bugün sizlere ilişkilerde aşkımız bol olsun diye, birkaç ufak tüyo vermek istedim. Tabii ki ilişkilerde ve aynı şekilde evliliklerde dikkat etmemiz gereken bir çok husus daha var, ama bunlar esas altın anahtarlar. Birine kendimizi sevdirmek çok zor, hep beslemek gereken, emek isteyen bir şey, oysa sevdirmemek çok kolay, bazen bir kelime bile yeter. Bu yüzden ilişkilerde hep özverili ve dikkatli olmalıyız.

Haberin Devamı

Eğer çiftler arasındaki problemler çözülmez bir hal alırsa bir uzmandan destek almaları etkili olacaktır. Sevgiyle kalın.