Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Kadınlarda cinsel istek nasıl başlar?

Kadının cinsel tatmin sağladığı seks, aynı zamanda mutlu bir evliliğin de yapı taşıdır.

Haberin Devamı

Cinsel istek kişiden kişiye farklılık gösterir. Kadınlarda cinsel isteğin oluşumu erkeklere göre daha farklıdır. Peki kadınlarda cinsel istek nasıl başlar? Kadınlarda cinsel aktivitenin başlama aşamaları nelerdir? Kadınlarda cinsel isteğin başlamasından orgazm ve gevşeme aşamasına kadar geçen sürede neler oluyor?

Cinsellik, zevk alarak, isteyerek, üremek için yaptığımız bir dürtüdür. Cinselliği; yemek yemek, su içmek gibi ihtiyaca bağlı olarak yaşarız.

Cinsel istek kişinin karşı cinsle ilişkiye girme arzusudur. Hormonal herhangi bir sıkıntı yaşamayan, bedensel olarak yeterince olgunluğa erişmiş her kadın ve erkek cinsel ilişkiye girmeyi ister. Bu istek kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilir.


KADIN CİNSEL DOYUMA NASIL ULAŞIR?

Kadınlarda cinsel istek nasıl başlar

Cinsel isteğin oluşmasında kadın bedeninde birçok değişim olur. Kadın beyninin uyarılması, istemesi ve orgazma ulaşması erkek beyninden daha farklıdır. Kadının cinsel doyuma ulaşması erkeğe göre biraz daha uzundur. Bu yazıda da kadındaki değişimleri basamak basamak işleyeceğiz.


KADINLARDA CİNSEL AKTİVİTENİN AŞAMALARI NELERDİR?

1. AŞAMA: HEYECANLANMA VE UYARILMA

Kadınlarda cinsel istek nasıl başlar

İlk aşama heyecanlanma ve uyarılma safhasıdır. İlk önce kadında istek olmalıdır. Bu istek beyinde başlar. Eşinin (partner) vücuduna sıktığı bir parfüm, partnerinin söylediği erotik bir söz veya partnerinin fiziksel görüntüsü o sırada kadına çekici gelebilir ve beyninde cinsel istekle ilgili düşünceler belirmeye başlar. Kadın bu aşamadan sonra uyarılma kısmına geçer ki bu da partnerinin yaptığı dokunuşlarla başlar. Kadının genital bölgesine yapılan dokunuşlarda bu uyarılma kısmını ve cinsel isteği dolaylı olarak artırır. Kadın bu uyarılma safhasını fizyolojik olarak da hisseder. Bedeninde özellikle alt bölgesinde hisseder.


2. AŞAMA: PLATO

 Kadınlarda cinsel istek nasıl başlar 

Bir sonraki safha ikinci aşama olan plato safhası denilen aşamadır. Bu noktada kadının boşalması ve orgazma ulaşmasına yardımcı olan aşama başlar. 10 sn. süren bu safhadan sonra kadın boşalma ve orgazm dediğimiz aşamaya geçer.


3. AŞAMA: BOŞALMA VE ORGAZM

Kadınlarda cinsel istek nasıl başlar

Üçüncü aşama; boşalma ve orgazmdır. Boşalma da bu süreçteki fizyolojik durumdur. Kadın alt bölgesinde 5-10 sn. süren kasılmalar hisseder. Orgazm ise 15-20 sn. süren ve tüm vücutta hissedilen kasılmalar bütünüdür. Bir kadın her ilişkide boşalabilir ancak her ilişkide orgazma ulaşamayabilir. Orgazm iki türlüdür. Bir tanesi klitoral orgazm dediğimiz klitorisin uyarılması ile boşalma, diğeri ise vajinal orgazm diye adlandırılan, vajen üst kısmında bulunan klitorisin bir parçası olan G noktasının penis veya el yardımıyla uyarılıp boşalmanın sağlandığı durumdur.


4. AŞAMA: ÇÖZÜLME VE GEVŞEME

Kadınlarda cinsel istek nasıl başlar

Bu aşamalardan sonra son aşama olan çözülme ve gevşeme aşamasına gelinir. Bu safhada beden ve ruh dinlenir. Yaşadıkları cinsel doyumun zevkine ulaşır. Her iki partner da bu durumdan keyif alarak birlikteliği sonlandırır. Bu aşamadan sonra çift tekrar cinsel birlikteliğe devam da edebilir.

Kadının cinsel tatmin sağladığı seks, aynı zamanda mutlu bir evliliğin de yapı taşıdır. Eşini mutlu etmeyi bilen erkek her zaman kazanır.