Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Hamilelikte mastürbasyon yapmak bebeğe zarar verir mi?

Hamileliğin 3. ayından sonra klitoral uyarılma daha çabuk gerçekleşir.

Haberin Devamı

Anne adaylarının hamilelik döneminde cinsel dürtüleri değişkenlik gösterir? Çiftler bebeğe zarar verir korkusu ile cinsel ilişkiye girmekten çekinebiliyor. Peki, hamileyken mastürbasyon yapmak bebeğe zarar verir mi? Hamilelikte mastürbasyonun sakıncası var mı? Orgazm olmak bebeğe zarar verir mi? Tüm bu sorularımızın yanıtını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert veriyor.

Gebelik, bir kadının hayatında geçirebileceği en güzel dönemlerden biri...

Yavaş yavaş bir hayatın içinizde canlanmaya başladığını hissederek geçirilen bu dönemde kadının bedeninde birçok değişiklik olur.

İlk zamanlarda özellikle ilk 3 ayda dış görünüşte herhangi bir değişiklik olmazken, sonrasındaki 6 ayda kadın bedeninde birçok değişiklik olur. En önemlisi karnı büyümeye başlar. Ardından göğüslerde dolgunluk hissetmeye başlar, göğüsler büyür. Kalçalar ve bel çevresinde yağlanma başlar. Bazı gebeler bu dönemde kendini daha seksi hissederken, bazıları da çok kilo aldığını düşünerek daha depresif bir halde hissedebilir.

Hamilelikte mastürbasyon yapmak bebeğe zarar verir mi

HAMİLEYEKEN CİNSEL İLİŞLİ YAŞANABİLİR Mİ?

Yine bu dönemde gebedeki cinsellik algısı da değişebilir. İlk 3 ayda bulantı, kusma, sürekli uyku ile geçen süreçte gebe cinselliği aklından tamamen çıkarabilir. Eşinin birliktelik talepleri hep negatif olarak sonuçlanabilir. Hamilelik döneminde cinsellik yaşamak için gebeye seks için ısrar etmemek bence daha doğrusu...

3. AYDAN SONRA KLİTORAL UYARILMA DAHA ÇABUK OLUR

Hamilelikte mastürbasyon yapmak bebeğe zarar verir mi

Sonrasındaki 3-6 ayda gebe uyuduğu kış uykusundan silkinir ve yorgunluk hali geçip, çevresine bakmaya başlar. Gebe bu sırada vücudunda olan değişiklikleri daha rahat hisseder. Göğüslerindeki dolgunluk belirginleşir, alt bölgeye yani vulva dediğimiz alana kan akımı artar. Bu kan akımını artması vulvadaki duyarlılığı artırır. Yani klitoral uyarılma daha çabuk olur. Gebe bu dönemde yaşadığı cinsel ilişkiden veya mastürbasyondan daha çok keyif alır. Bu dönemde yaşamadığı orgazma bile erişebilir.

HAMİLELİK DÖNEMİNDE YAPILAN MASTÜRBASYON BEBEĞE ZARAR VERİR Mİ?

Hamilelikte mastürbasyon yapmak bebeğe zarar verir mi

Hayır, zarar vermez. Mastürbasyon gebede herhangi bir kasılma veya ağrı yaratmaz. Erken doğum yapmak gibi bir risk yoktur. Bebeğe zarar vermez. Lakin çok sık yapılan mastürbasyon zaten idrar yolu enfeksiyonu olmaya yatkın gebede bu durumu artırabilir.

Sonuçta klitorisin uyarılmasıyla yapılan bu işlemin idrar deliğiyle alakası yoktur ancak yanlışlıkla da olsa o bölgeyi travmatize etmek idrar yolu enfeksiyon sıklığını artırabilir.

DOĞUM SIRASINDA YAPILAN MASTÜRBASYON AĞRILARI AZALTIR MI?

Doğum sırasında yapılan mastürbasyonun ağrıları azalttığına dair birkaç yazı var, lakin bunun doğrulanması ancak bilimsel çalışmalarla olabilir.

Cinsellik gebelikte de yaşanmalı... Bebeğime bir şey olacak korkusuyla birçok çift ilişkiye girmek istemeyebilir. Kadın doğum doktorunuzun önerisiyle herhangi bir risk taşımıyorsanız güvenle ilişki öneriyorum.

[fotogaleri=4282,360]