Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Genital estetik cinsel hayatı etkiliyor

Hem kişinin cinsel hayatını hem de öz güvenini olumsuz yönde etkiliyor.

Haberin Devamı


Genital estetik cinsel hayatı etkiliyor

ESTETİK KAYGILAR KİŞİYE ZARAR VERİYOR

Kadınlarda çeşitli nedenlerden dolayı genital bölgede iç dudaklarda uzama ve sarkma sorunu ortaya çıkabilir. Vajina dudaklarının yani labiaların boyutu, rengi ve şekli kişiye göre farklılık gösterir. Kişisel farklılıkların yanı sıra doğum sonrası oluşan genital bozukluklar, genetik anomaliler, hormonal etkiler, yaşlanma ve genital enfeksiyon gibi sebepler de genital bölgenin estetiğini bozabilir. Vajina estetiğindeki sorunlar zamanla kişiye hem öz güven hem de cinsel yaşam açısından zarar verir.


VAJİNA ESTETİĞİ CİNSEL HAYATI ETKİLİYOR

Genital estetik cinsel hayatı etkiliyor

Bazı kadınlarda iç dudaklar, dış dudakların dışında taşabilir. Ancak dış dudakların sarkık olması tıbbi açıdan bir soruna neden olmasa da estetik açıdan kadının mutsuz olmasına yol açıyor. Öz güven eksikliğine yol açarak kadınların cinsel yaşantılarında rahatsız hissetmesine neden olur. Bazen dış dudaklar yapısal olarak normalden uzun, büyük ya da asimetrik olabilir. Bu durum cinsel ilişki sırasında hem kadın hem de erkeğin sıkıntı yaşamasına neden olur.


LABİOPLASTİ NASIL YAPILIR?

Genital estetik cinsel hayatı etkiliyor

Labioplasti estetiği, genital organdan dışa sarkan iç dudakların kısaltılmak amacıyla yapılan cerrahi bir operasyondur. Vajina bölgesindeki şekil bozukluklarından ya da fonksiyonel nedenlerden dolayı sıkıntı yaşayan kadınlar vajina iç dudağı estetiği ile tedavi olabilirler. Alanında uzman bir kadın doğum uzmanına başvurarak kendilerine özel daha ayrıntılı bilgi alabilirler.


OPERASYON KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

Genital estetik cinsel hayatı etkiliyor

Labioplasti ameliyatı duruma göre lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Ortalama 1 saat süren ameliyat sırasında kendiliğinden eriyen dikişler kullanıldığı için dikişlerin alınmasına gerek olmaz.


HERHANGİ BİR YAN ETKİSİ VAR MIDIR?

Genital estetik cinsel hayatı etkiliyor

Vajina estetiği kızlık zarına zarar vermez. Cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı ya da engeli de olmaz. Estetik dikiş sayesinde ameliyatta görünen bir iz olmaz. İyileşme süreci oldukça kısa sürer. Hasta ortalama bir hafta içinde normal hayatına dönebilir.