Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Genital bölgenizin şeklini beğenmiyor musunuz?

Daha rahat bir seks hayatı, daha normal bir sosyal yaşam bu operasyon sayesinde hiç de uzak değil.

Haberin Devamı

Biz kadınlar her zaman dış görünüşümüze önem veririz. Önem verdiğimizi belirtmek içinde plastik cerrah ve dermatologların muayenelerinden ayrılmayız. Sadece burun, göğüs, çene, yanak gibi organlarımız görünürde estetik anlayışımızda yer alır gibi gözükmektedir. Aslında birçok kadın son yıllarda ‘iç görünüşüne’’de önem vermeye başlamıştır. Nedir peki bu ’’ iç görünüş’’ dediğimiz olay?

VAJİNA VE VULVA ESTETİĞİ NEDİR?

Genital bölgenizin şeklini beğenmiyor musunuz

Son yıllardaki popüler uygulamalardan biri olan vajina ve vulva estetiği ‘’iç görünüş’’ estetiğinin uygulamalarından biridir. Bu yazımda vulva estetiğinden biraz bahsetmek istiyorum.

Bazı kadınların dış dudakları ve iç dudakları kusursuzdur. Bazılarında ise dış ve iç dudaklarda şekil bozukluğu olabilir. Özellikle iç dudaklar normale göre iki kat büyük olabilir. Bu büyüklüğün sebebi yapısal nedenler, doğumlar, hormon tedavileri nedeniyle olabilir. Hasta ilişkiye girerken bu büyüklük nedeniyle ağrı, ilişkiden zevk alamama gibi problemler yaşar. Yine yazın giydiği bikiniden oluşan görüntü rahatsız edici olabilir.

Haberin Devamı

İÇ DUDAK KÜÇÜLTME AMELİYATI NASIL YAPILIYOR?

Genital bölgenizin şeklini beğenmiyor musunuz

Büyük ve geniş iç dudakların normal bir hale gelebilmesinin çaresi yok mu?

Tabii ki var... Labioplasti dediğimiz iç dudak küçültme ameliyatı ile bu fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Daha rahat bir seks hayatı, daha normal bir sosyal yaşam bu operasyon sayesinde hiç de uzak değil.

Bu operasyon ortalama 30 dakika kadar sürer, hasta lokal anestezi ile bu işlemi yaptırabilir. İşlem sırasında fazla olan kısım çıkarıldıktan sonra kalan kısım çok çok ince dikişlerle dikilip, işleme son verilir. Hasta bu işlemden hemen sonra kalkıp işine devam edebilir. Gündelik yaşantısını engellemez. Görüntü olarak tam iyileşme süreci 20 günü bulabilir. Sadece bu işlemden sonra hastalardan istenilen, 10 gün kadar ağır bir sporla uğraşmamalarıdır.

Haberin Devamı

Alt bölgeye yapılan operasyonda bir burun estetiği kadar ince bir işlemdir. O yüzden mutlaka doktorun önerilerine kulak verilmelidir.