Kilo verdiren baharatlar

Ayurveda ve Aile Hekimliği Uzmanı ve Beslenme Danışmanı Ender Saraç'tan metabolizmayı hızlandıran ve kilo vermeye yardımcı olan baharatların listesi...

Haberin Devamı

Bugün sizlere metabolizmayı hızlandırarak kilo vermemizi sağlayan, her gün elimizin altında olan ama çok da kullanmadığımız baharatları anlatacağım.

TERE TOHUMU: Metabolizmanın canlanmasına yardımcı olur. Tiroidi tembel kişilerde daha verimli çalışmasına yardımcı olabilir.

GARCINIA CAMBOGIA: Küçük tropikal meyvedir. En büyük yararı, midenin beyne yolladığı doyma sinyallerini daha kuvvetli göndermesidir. Özellikle gerginlik ve stres altında fazla yiyen kişilerde iyi sonuçlar alınmıştır. Kalıcı kilo kaybına yardımcıdır. Vücutta yağ yakımını arttırarak kolesterol seviyelerini düşürür. İştah baskılama özelliği vardır. Kromla birlikte kullanılırsa, kan şekerini de dengeler. Şeker hastaları, hamileler, emzirenler ve demas sorunu olanlar kullanmamalı.

Haberin Devamı

ZENCEFİL: Alınan besinlerin daha iyi sindirilmesine yardımcı olur. Bünyeyi kuvvetlendirir. Kilo verirken enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır.

YEŞİL ÇAY: Güçlü bir antioksidandır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Bağırsaktaki faydalı bakterileri artırıp sindirimine yardımcı olur.

BİBERİYE: Yağ metabolizması üzerinde olumlu etkisi vardır. Vücudu ısıtır, dolaşımı canlandırır.

KEKİK: Kolesterolün düşmesine yardımcı olur. Özellikle kekik suyu olarak tüketildiğinde yağ metabolizması üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Canlandırıcı, damar açıcı özelliği vardır.

FUNDA (çay olarak kullanılır): Aslında daha çok çay olarak kullanılır. Bir çay kaşığı kadar funda, suda kaynatılıp özü çıkartılıp içilebilir.

ZERDEÇAL: Özellikle safra ve karaciğer fonksiyonları destekleyerek vücudun detoksuna yardımcı olur.

SİVRİ BİBER: Tüm acılarda olduğu gibi yemeklerin daha iyi hazmedilmesine ve metabolizmanın canlanmasına yardımcı olabilir.

WASABE: Japonların geleneksel olarak kullandığı bir acıdır. Metabolizmanın hızlanmasına ve canlanmasına yardım eder.

KIRMIZI PUL BİBER: Metabolizmayı canlandırır, yağları yakar ama iştah açabilir. Bu yüzden dikkatli olun.

KARANFİL: Toksin atmaya yardımcıdır.

MERCAN KÖŞK: Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardım eder.

Haberin Devamı

Not: Sandalos sakızı da kilo vermeye yardımcı olur. Bir nohut tanesi kadar Sandalos sakızını (aktarlarda bulabilirsiniz) ezin, ılık suyun içine sakızı ve elma sirkesini koyun ve sabahları aç karnına bir bardak için.

Yazarın Tüm Yazıları