20 yaş dişleri nasıl çekilir?

20 yaş dişleri süremedikleri için ağrıya sebep oluyorlarsa çekilmesi gerekebilir.

Haberin Devamı

Geçmişten günümüze insanoğlu hazır gıda ile beslenme oranını artırdığı için yüzyıllar içinde çene kemiği hacimsel olarak küçülmektedir. Bu nedenle eski çağlarda 32 diş alt ve üst çeneye sığabiliyorken artık birçok kişide 32 dişe çene kemiğinde yer olmamaktadır. Bu sebeple 20’li yaşlardan itibaren sürmeye başlayan 3. büyük azı dişleri kendilerine yer bulamadıkları için bazen gömük kalır ve ağrıya sebep olabilirler. Bazı bireylerde ise hiç gelişmezler.

20 yaş dişleri nasıl çekilir

ÇEKİM SIRASINDA AĞRI OLUR MU?

20 yaş dişleri süremedikleri için ağrıya sebep oluyorlarsa çekilmesi gerekebilir.

Bazen yarı gömük bazen de tamamen gömük olan 20 yaş dişlerinin çekimi lokal anestezi altında yapılır ve sanıldığı kadar zor değildir. Doğru teknikle, cerrahi deneyimi olan hekimler tarafından yapılan 20 yaş dişi çekim operasyonları hızlı ve ağrısızdır.

Haberin Devamı

OPERASYON SONRASI HEKİM ÖNERİLERİ İYİ DİNLENMELİ

20 yaş dişleri ağız içinde alt çenede mandibular ve lingual sinir, üst çenede maksiller sinüs gibi önemli anatomik oluşumlara yakın olduğu için operasyon öncesi bilgisayarlı tomografi gibi ileri görüntüleme yöntemleri ile dişin yeri net tespit edilmelidir.

Operasyon sonrası hekiminizin önerilerini dikkate alırsanız aynı gün biraz istirahat sonrası normal hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları