Annelik zor meslek!

Yaşamın, size de benim kadar ödül tattırmasını dilerim. Anneler gününüz değil, yıllarınız, ömrünüz kutlu olsun.

Haberin Devamı

Evladınızı kucağınıza aldığınız an hayatınızda bambaşka bir sayfa açıldı, anlatılmaz bir sevinç ve gurur yaşadınız. Kutsal ama çok fedakarlık isteyen bir göreve başladınız. Mesai süresi 24 saat, tatili, emekliliği olmayan bu meslekte karşılıksız çalışmaya gönüllü oldunuz. Ödülünüz topluma kazandıracağınız eserinizin mutluluk ve gurur verici anları olacak. Yaşamın, size de benim kadar ödül tattırmasını dilerim. Anneler gününüz değil, yıllarınız, ömrünüz kutlu olsun.

Sevgili genç anneler,

Anneliği öğrenmek kolay değildir. Anneliğin ilk günleri okuduğunuz kitaplardaki kadar romantik olmayabilir. Anneliğin zorlukları çok az yazılır. Kendinize iyi davranın, yanlışlarınızı hoş görün. Bebeğin sorunlarını çözmekte giderek daha bilgili ve deneyimli olacağınızı zannetmeyin. Tam bir sorunun çözümünü öğrendiğiniz zaman, o sorun kaybolacak ve baş etmeniz gereken yeni bir konu ortaya çıkacaktır. 

Haberin Devamı

Kısır bir döngüye girdiğinizi hissedebilirsiniz. Beslenme, bez değiştirme, banyo, uyutma arka arkasına tekrar eden sonsuz bir döngü gibi görünmeye başlar. Bu durum, projelerini bitirmeye alışmış kariyer kadınlarına moral bozucu, zihin körelticigelebilir. Hele iki çocuğunuz varsa her ikisi için de yaptığınız işler tekrarı arttıracaktır. Yanlış yapacağınızı düşünmeyin, yaparsınız. Çocuğa bakarken kısa bir zaman aralığında çok iş bitirmeniz gerekir. İşleri doğru sıralamak ve başarmak kolay değildir. 

Annelik zor meslek

Bazen kendinizi çaresiz hissedeceksiniz. Mutlu ve güvende olması için herşeyinizi vermeye hazır olduğunuz çocuğunuz başka çocuklarca itilip kakılacak, alay edilecek. Size acı gelecek ama ani çözümler bulacaksınız veya aynı sıkıntıları yaşamış arkadaşınızdan öğüt alacaksınız. Annelik zor zamanda acilen yaratıcı çözümler bulma sanatıdır.

Özeliniz kalmayacak. Çocuğa her an yetişmeniz gerektiğinden veya çocuk size hep görmek istediğinden tuvaletde ve banyo yaparken bile yalnız kalamayacaksınız. Belli bir yaşa geldiğinde özel hayatınız ve dakikalarınız olması gerektiğini anlatın.

Haberin Devamı

Emekler verdiğiniz çocuğunuz bir gün size isyan edecek, kendinizini suçlamayın Üzülmeyin tekrarlayan darbeler direnme gücünüzü arttıracak. İki yaşındaki çocuklar dünyayı anlamaya çalıştıklarından değişime karşı çok tepki gösterirler, kişisel algılamayın. Merak etmeyin, çocuklar okula başlayıncaya kadar ağır hakaret sözcükleri kullanmazlar.

Annelik zor meslek

Kontrol dürtülerinizi azaltmak zorundasınız. Çocuk öncesi yaşamınızda hayatınızın her aşamasını kontrol etmeye alışmış olabilirsiniz , çocuk sonrası her şey farklı olacak. Çocuk ayakkabısını bağlamayı öğrenirken atlayıp siz bağlamayın. Amacımız kendine yetebilen bir birey yetiştirmek olduğuna göre yanlış yaparak öğrenmesini sabırla izleyin.Kontrolu sağlayamadığınıza inandığınızda tam kontroldasınız.

Haberin Devamı

Maalesef iyi bir anne olup olmadığınızı ancak 20-30 yıl sonra anlayacaksınız. Çocuğunuzu yetiştirirken öğrettiğiniz her ahlak kuralı, birlikte yaptığınız el işleri, spor, okuduğunuz kitaplar kişiliğine yön verecek.

Yazarın Tüm Yazıları