Ebru Üstek
Ebru Üstek
Ebru Üstek

Duvar kağıtları ile etkileyici evler yaratmanın yolları

Ev dekorasyonunda duvar kağıdı, işlevsel ve estetik yönleri ile yaşam alanlarının değişmez bir oyuncusu haline geldi.

Haberin Devamı

Evinize farklı bir atmosfer katacak olan duvar kağıtlarını mekanın dekorasyonu ile birleştirerek kendinize özgü bir tarz oluşturabilirsiniz.

Ev dekorasyonunda duvar kağıdı, işlevsel ve estetik yönleri ile yaşam alanlarının değişmez bir oyuncusu haline geldi. Siz de duvarlarınızda farklı uygulamaları tercih edenlerdenseniz, bu fikirler dekorasyon konusunda size ilham verecek.

NEDEN DUVAR KAĞIDI?

Boya ile karşılaştırıldığında duvar kâğıtları doku ve desen açısından daha zengin bir görümüme sahip. Kişisel zevk ve tercihleri duvar kâğıdında mekâna yansıtmak daha kolay. Çeşit zenginliği ile kendi stilinize uygun bir duvar kâğıdı bulma olasılığınız oldukça yüksek. Duvar kâğıdı duvar kusurlarını saklamada gayet kullanışlıdır.

Günümüzde duvar kağıdı dekorasyonu artık evimizin, ofislerimizin hatta tüm mekanların vazgeçilmez unsuru oldu. Bir mekana girildiğinde göze en çok çarpan ilgi odağı olan yerler duvarlardır. Farklı tamamlayıcılar kullanarak hayalinizde görüntüyü etrafınıza yansıtabilirsiniz.Duvarlarımıza boyut kazandırmak, derinlik katmak farklı bir atmosfer vermek ancak duvar kağıtlarıyla mümkündür.

Haberin Devamı

Duvar Kağıtları, ev ve iş yerlerinde bambaşka mekanlar yaratma imkanı sunuyor.
Pek çok çeşitli duvar kağıdından bir tanesi mutlaka size uygun. Silinebilen, boyanabilen, yıkanabilen, kolay temizlenebilen, renkli, neşeli, egzotik, metalik...

1- Metalik Etki Yaratan Duvar Kağıtları

Dekorasyonun en önemli parçalarından biridir duvar kağıdı. Yerine göre yapılmış güzel tercihlerle mekanın havasını değiştirmek için metalik etki yaratan duvarlar son dönemin popüler tercihlerinden. Ahşap sehpa, eskitme dresuar ve klasik sandalyeler mekana eşlik etmekte…

Duvar kağıtları ile etkileyici evler yaratmanın yolları

Püf noktası: Duvar kağıdı seçiminizi yaparken, kağıdın üzerine tırnağınızla sürtmeler yaparak sağlamlılığını kontrol edebilirsiniz. Soyulmalar, çizilmeler oluşmaktaysa, bu duvar kağıdı size sorunlar çıkartacaktır. Bunu göz önüne alarak tercih edeceğiniz duvar kağıdının, kullanım ömrü uzayacaktır.

Haberin Devamı

2- Floral Etki Yaratan Duvar Kağıtları

Koyu renk zeminde doğaya özgü çiçek desenlerini dev boyutlarda kullanıldığı duvar kâğıtları mekana mistik bir hava katmaktadır. Yatak odası, antre ve banyolarda tercih edilen bu tarz, yepyeni bir dekoratif anlayışın kapılarını açmakta…

Duvar kağıtları ile etkileyici evler yaratmanın yolları

Püf noktası: Duvar kağıdı seçerken kalitesini bilmek gerekir. Ürünü görmek ve dokunmak sizin kullanım sürenizi etkileyen bir unsurdur.

3- Natürel Etki Yaratan Duvar Kağıtları

Son dönemde ahşap yaşam alanları da dekorasyonda çok kullanılmaya başladı. Ahşap dokusunu sadece eşyalarla değil ahşap görünümlü duvar kağıdı ile de evinize taşıyabilirsiniz. Tuğla ya da ağaç dokusu görünümlü duvar kağıtları kullanmak naturel mekan yaratmanın formülü…

Haberin Devamı

Duvar kağıtları ile etkileyici evler yaratmanın yolları

Püf noktası: Seçiminizi yaparken nasıl bir duvar kağıdı arıyorsunuz, kendi evinize mi, kiralık bir yere mi, iş yerine mi…? bu soruların cevabını bilirseniz o kadar rahat kullanışlı ve memnun kalacağınız bir tercih yapmış olursunuz.

4- Geometrik Etki Yaratan Duvar Kağıtları

Evinizde daha modern bir duvar kağıdı istiyorsanız geometrik ve grafik desenlerdeki duvar kağıtları ile bu havayı yakalayabilirsiniz. Sezonun hit renkleri mint ve sarı tonlarından oluşan duvar kağıtları evinizin her köşesini istila etmekte…

Duvar kağıtları ile etkileyici evler yaratmanın yolları

Püf noktası: Duvar kağıtlarında kadınların tercih ettiği durum ise temizlik için kullanımı elverişli olmasıdır.Kolay silinebilir kaliteli bir seçim sizin işinizi her zaman daha kolaylık sağlayacaktır.

Haberin Devamı

5- Tropikal Etki Yaratan Duvar Kağıtları

Siz de duvarlarınızda farklı uygulamaları tercih edenlerdenseniz tropikal efektli duvar kağıtları ile neşeli bir ortam yaratabilirsiniz. Palmiyeler, geniş yapraklı bitki desenleri, flamingo ve papağan figürleriyle duvar kağıtlarında desen olarak yerini alıyor. Tropikal esintileri hissedebilmek için, bambu ve hasır mobilyalarla muhteşem bir kombinasyon oluşturabilirsiniz.

Duvar kağıtları ile etkileyici evler yaratmanın yolları

Püf noktası: Duvar kağıdı silinebiliyor mu, yıkanabiliyor mu, darbe alıp soyuluyor mu, kolay sökülecek mi bunları bilmeden duvar kağıdının fiyatı ne kadar gibi bir soru sormak hiç bir konuda size fikir vermez. Fiyat sizler için ne kadar önemliyse kalite de uzun ömürlü kullanım için bir kadar önemlidir.