Vajinismus tedavisi

Çoğu vajinismus çiftle ilk çalışmaya başladığımda; vajinismus, diğer cinsel sorunlara göre daha kolay çözülebilir, tamamen psikolojik bir sorundur.

Haberin Devamı

Vajinismus, vajen kaslarının kontrol dışı kasılması ve kadının penis girişine izin verememesi durumudur. Vajinismus nedir dendiğinde bizler için yani bu konuda çalışan uzmanlar için tarif etmesi ve çözümü kolaydır ancak bu sorunu yaşayanlar için buna inanması pek de kolay değildir.

Çoğu vajinismus çiftle ilk çalışmaya başladığımda; ‘’Vajinismus, diğer cinsel sorunlara göre daha kolay çözülebilir, tamamen psikolojk bir sorundur. Tedavide cinsel terapi modelini kullanacağız. Dünyada bilimsel olarak kabul gören tek modeldir. Çiftin mahremine saygılı ve çifttin cinselliğe bakış açısını olumluya çeviren, özellikle kadını kendi bedeniyle ve cinselliğiyle barıştıran bir yöntemdir. Kontrol dışı kasılmaların nasıl kontrol altına alıncağını öğrenmek, cinsellikle ilgili yalnış bilgileri, korkuları değiştirmekle başlarız işe ve merdiven basamaklarını çıkmak gibidir vajinismus tedavisi. Her seansda biraz daha yukarı ve 3 ile 6 seans sonrasında ise son basamak. Yeter ki birbirinize bağlı ve destek olan bir çift olun. Bu tedavide en önemli faktörlerden biri, birbirine destek olan çifttir. ’’ derim.

Haberin Devamı

Çiftlerin %98’inden aldığım cevap: ‘’inşallah’’olur ! Bu inşallah ile demek istedikleri ise şudur:

  • ‘’Bu anlattıklarınız iyi hoş da sorunumuzu çözecek mi bakalım’’
  • ‘’Pek aklıma yatmadı ama size inandık hadi bakalım’’
  • ‘’Bu kadar yıldır yaşadığım sorunun çözümünü ne kadar da kolay gibi anlattı bu uzman, tabii kendi yaşamıyor, konuşması kolay’’

Tedavide bir kaç seans sonra ise çoğunlukla olan şudur:

  • Çifttin, özellikle kadının duruşu, konuşması değişmeye başlar artık kendine daha çok güvendiğini ve bu sorunu çözeceğine inancının yerine geldiği söylemeye başlar.
  • Kadının kendisini suçlu hissetme psikolojisi değişmeye başlar. Artık gerçek suçluyu bulmuştur.
  • Çift, tedavide birbirlerini daha iyi tanımaya başladığı için birbirlerine bağlılıkları daha da artmaya başlar.
  • Keyifli ve komik anları farketmeye başlarlar.
  • Sorunla sorun olmak ve çözümsüzlük hikayelerini, her şeyin bir çözümü vardır ve biz çözüme inanıyoruzla yer değiştirler.
  • Bu tedavide neler kazandıklarına odaklanmaya başladıkları için kazanımlarını farketmeye başlarlar.
  • Birlikte ikisine de ait olan bir sorunu çözme deneyimi yaşarlar. Bu onların ilişkisi için büyük bir artıdır. Evliliğin sadece iyi günde değil, zor günlerde de birlikte varolmak olduğunun deneyimi yaşarlar.

Sonuç olarak, cinsel eğitimin henüz eğitim sistemine girmediği bizim gibi ülkelerde çok sık karşılaşılan vajinismus, doğru uzmanlara gidildiğinde çok uygun fiyatlara kısa sürelerde tedavi edilebilir bir sorundur. Birbirine destek olan bir çift bu tedavinin en önemli faktörlerindendir. İnanmak, sevgiyle yaklaşmak ve bilimsel olan tekniklerle çalışmak bu tedavinin olmazsa olmazıdır. Tüm bunlar bir araya geldiğinde tedavide olumlu sonuç kaçınılmazdır.

Sağlıcakla kalın...

Yazarın Tüm Yazıları