Sadece ben

Sağlıklı ve ömürlük ilişkilerin en can alıcı yeri...

Haberin Devamı

Bazı ilişkiler bazı evlilikler vardır çiftler her yere beraber gider, her şeyi beraber yapar ve asla yalnız yani eşleri olmadan bir etkinlik yapmak istemezler. Yaparlarsa bile keyif alamazlar ve yalnış bir şey yapıyorum düşüncesi içinde, tedirginlik ya da huzursuzluk yaşayabilirler.

Yıllar içinde eğer eşlerden biri bundan şikâyet etmeye başlarsa sorunlarda görünür olmaya başlar. Örneğin, ‘eskiden yüzmeye giderdim ya da ara sıra arkadaşlarımla buluşurdum. Bu bana çok iyi gelirdi. Yine yapmak istiyorum ancak eşim surat asıyor ve benle olmak istemiyor musunun, sıkıldın mı benden gibi’ pek çok saçma sapan şey söylüyor. Ben galiba gerçekten sıkıldım!

Bir kişi ilişkisi olduğunda ya da evlendiğinde enerjisinin çoğunu belki de hepsini birlikte olduğu kişiye aktarması bazılarına çok anlamlı, çok romantik ve olması gereken yaşantı buymuş gibi gelebilir. Özellikle uzun süredir beklenen özlenen bir yaşantıysa bu ilişki başka türlüsü olamazmış gibi düşünebilir bazılarınız. Hep onunla olmak, mutlu anların bitmemesi, yeniden ve yeniden yaşanması, hep diz dize olmak, hep el ele… Sonsuza dek beraber sürecekmiş algısı çoğu ilişki için sadece bir ilizyondur. Hayatta her şeyde olduğu gibi ilişkilerde de DENGE çok önemlidir. Baş başa yapılan etkinlikler ya da zaman geçirmenin yanında bireyler kendilerine iyi gelen alanlarda var olabilmelidirler. Tabii ki DENGEyle…

Haberin Devamı

İlişkiyi, yaşayan bir canlı gibi, beslenmeye ihtiyacı olan bir bitki gibi vb. düşünebilirsiniz. Eğer bir saksının içine aynı bitkiden iki tane fideyi çok yakın ve sık dikerseniz bir süre sonra ikisi de yeterince büyüyemez ve sağlıklı gelişemez. Aynı durum ilişkiler içinde geçerlidir. Aynı saksıda nefes alacak, sağlıklı büyüyecek mesafede olmak gerekir ilişkilerin içinde.

Her ilişkide mutlaka hem kendi yapmaktan keyif aldığınız, ruhunuza, bedeninize, özünüze iyi gelen şeyleri yapmalı hem de sevdiğinizle baş başa yapmaktan keyif aldığınız şeyleri yapacak kadar alanlar ve zamanlar olmalı.

Beraberken birbirini besleyen sohbetler, diyaloglar, etkinlikler ya da huzurlu ve dingin sessizlikler olmalı… Bazen ağlamalı, çoğunlukla gülmeli, bazen kızmalı, bazen soru sormalı, bazen beraber düşünülen ANlar olmalı…

Haberin Devamı

Nasıl geçti arkadaşlarınla buluşman denmeli, sporun nasıldı, umarım iyi gelmiştir, keyifli geçmiştir gitar kursun denmeli…

Sen yapmaktan mutluysan ben de mutluyum denmeli…

Çiftler birbirlerinin BEN alanlarına saygı duydukça BİZ alanları daha keyifli ve mutlu daha sağlıklı olacaktır.

Sağlıklı ve ömürlük ilişkilerin en can alıcı yeri bence burası. Kendini sevmenin, kendine değer vermenin temel göstergesi olan, sevdiğin şeyleri yapmaya devam etmek ve eşinle/sevgilinle de ikinize iyi gelecek şeyleri yapmak ve güzellikleri arttırmak…Yani eksilmeden çoğalmaya devam etmek…Yeni değerler katarak, acı ve tatlı anları da deneyimleyerek BİZ olmak!

Yazarın Tüm Yazıları