İdeal kadın

İdeal kadın diye medyada, toplumda pompalanan kavramı hiç duymamış olsanız nasıl bir kadın olmak isterdiniz?

Haberin Devamı

‘İdeal Kadın’ nasıl olmalıdır, ne yer ne içer ne giyer? vb konuları son dönemde çok duyar oldum. Kim çıkardı bilmem demeyeceğim, kimlerin neden çıkardığı belli de, bizler neden o tanımın peşinden koşar olduk kendimizi kaybetmek pahasına?

İDEAL KADININ TANIMI

İdeal kadın hem çocuk hem kariyer yapan hem de iyi yemek yapan, fit, bakımlı, enerjik, yüzü hep gülen, elinden her iş gelen hiçbir şeye olmaz demeyen atom karınca modeli kadın mı?

Yoksa kendini evine, çocuklarına, eşine adayan saçını süpürge eden kadın mı?

Benim en çok duyduğum ve olunmak ve bulunmak istenen daha çok talep gören model birinci tanımdakine uyuyor.

Kişilerin kafalarında olmak ve bulmak istedikleri ‘ideal kadın nasıl olur’u dolduran şablonlar var sanki ve devamlı buna değerlendiriyorlar kendilerini ve birbirlerini…

Haberin Devamı

Kriterlerin bazılarını yapamadıklarında örneğin; hem çalışan hem de çocukları olan bir kadın çocuğuyla yeterince ilgilenemediğinde ya da eve ve eşine zaman ayıramadığında, kendine de hiç zaman ayıramadığını unutarak; ben kötü anneyim, kötü eşim, hiç bir işe yaramıyorum, yeterli değilim vb içsel çatışmalar yaşamaya başlıyorlar.

İdeal kadın

KENDİNİ SUÇLAMA VE CEZALANDIRMAYLA SÜRECİ TAÇLANDIRIYORLAR!

İdeal kadın nasıl olmalı, ideal kadın olmanın 10 yolu, hem kariyer hem çocuk diyorsanız işte yolları….vb yazıları okudukça da , ‘Yapılabiliyor demek ki ben neden yapamıyorum’ ‘ yazılanları uygularsam olur yapabilirim’ gazına gelebiliyorlar kendi isteklerini fark etmeden!

ASIL SORULMASI GEREKEN SORULAR

İdeal kadın diye medyada, toplumda pompalanan kavram beni gerçekten mutlu edecek bir şey mi, bu kavramı bilmemiş/duymamış olsam, ben nasıl bir kadın olmak isterim, neler bana kendimi iyi hissettir, eşimden beklentilerim neler, birlikte neleri daha iyi yapabiliriz, neleri paylaşabiliriz, Hayatımın önceliklerine göre davranarak duygusal yükümü nasıl azaltabilirim, Zorunlu yaptığım şeyleri hayatımdan nasıl çıkarabilirim ya da keyifli hala nasıl getirebilirim? Bence asıl sorulması gereken sorular bunlar!


Bir dakika içinde ideal kadın modelini uygulamaya çalışan bir kadının zihninden geçenlere örnek verelim.

Haberin Devamı

"Yarına raporları yetiştirmeliyim, evde devam ederim, servisi kaçıracağım koşmalıyım, evde hangi yemekler vardı ne yapsam yanına, çocuklar ortalığı çok mu dağıtmıştır, dersleri olmasa keşke de birazcık ben de uzansam, Ali’yle de kaç gündür ilişkiye girmiyoruz, bugün girsek iyi olur, okumam gereken kitaplar vardı, bitiremiyorum kitapları oysaki okuyup yeni şeyler öğrenmeliyim, okunacak çok kitap var, eve 24 saat yatılı birini alabilsek keşke, hafta sonu kayınvalidemler gelecek neler olacak bakalım, yogaya gitmesem mi daha çok hazırlık yaparım, yogada yapmalıyım ama rahatlamam lazım,…" Offff zihin çok kalabalık!

İDEAL KADIN ŞABLONU!

İnsanın bu kadar net bir şablonu yok bence ve hepimizi mutlu eden, rahatlatan şeyler farklı farklı… Aslolan yaptığın şeyi keyifle ve rahatça yapmak. Yapılması gereken zorunlulukları bile "zorunluyum, yapmalıyım" gibi düşüncelere yaptığımızda stres tavan yapıyor, yorgunluğa, bıkkınlığa ya da depresif duygulara neden olan asıl bunlar bence.

Haberin Devamı

EN ÖNEMLİSİ KENDİN OLMAK

Sevgili hemcinslerim sevgili ben, ideal kadın olmaktan daha önemlisi kendin olmaktır! Şimdi gelin ‘Kendin olmanın en hızlı yolları, kendine giden 10 yol yazılarını okuyalım :)

Hedefimiz kendin olmak! 

Yazarın Tüm Yazıları