Güneş çiçekleri

Kadınlara çiçekler, hediyeler alalım, çiçekçiler, çikolatacılar, mağazalar kazansın diye kutlanmıyor kadınlar günü.

Haberin Devamı

Kadınlarımız; pek çok şaire, ressama, yazara, ilham kaynağı olmuş, yaşama yaşam katmış kadınlarımız, çelik gibi yürekleriyle bu ülkenin kurtuluş ve diriliş mücadelesinde her safhada yer almış kadınlarımız, ülke nüfusu için, gelenek için, anne olmak için, doğumda canlarından olan kadınlarımız… Hepinize bin şükür.

Biz kadınlar kendi değerimizi, hayatın devamı, sağlığı, huzuru ve barışı için vazgeçilmezliğimizi fark ettikçe KADIN olacağız. Bizi küçümseyen tüm erkeklere anne şefkati duyup işimizi yapmaya, üretmeye devam ettikçe kudretli olacağız.

Kadınlara çiçekler, hediyeler alalım, çiçekçiler, çikolatacılar, mağazalar kazansın diye kutlanmıyor Kadınlar Günü. Bu kadar basit olamaz! Kadınlar günü önemli çünkü...

Kadınlara yapılan ayrımcılığın, şiddetin, cinsel sömürünün konuşulacağı, eşitliği, barışı, özgürlüğü, insanlığı, sevgiyi vurgulayacak bir gün olduğu için önemli Dünya Kadınlar Günü!

Haberin Devamı

Erkeğin son yüzyıllarda kadını ve dünyayı kontrol etmek için kullandığı tek şey; GÜÇ, KUVVET ve ŞİDDET! İşe yaradı mı? Tabii ki HAYIR!

Bir insan başka bir insana eziyor ve zulüm ediyorsa orada şefkat ve sevgiye çok ihtiyaç vardır. Gerçek sevginin içinde şiddet barınamaz!

Kimsenin kimseye üstün olmadığını, el ele vermenin gerçek GÜÇ ve KUDRET olduğunu idrak ettiğimizde insanlık ailesi olarak gerçek mutluluğu yaşarız gibi geliyor bana.

‘Toplum kadın ve erkek denilen iki cins insandan oluşur. Mümkün müdür ki yığının bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kitlenin bütünlüğü ilerleyebilsin; mümkün müdür bir cinsin yarısı zincirle toprağa bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin. Şüphe yoktur ki; ilerleme adımları kadın ve erkek iki cins tarafından beraber, arkadaşça atılmalı, yükselme ve ilerleme beraber olmalıdır...’diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün nerdeyse tam 100 yıl önce söylenmiş bilgelik dolu, kadına gerçek önemi veren, topluma yol gösteren sözlerini hatırlayarak ve içimize sindirerek ülkemiz için çalışmaya, üretmeye neşeyle, sevgiyle devam edeceğiz.

Tüm KADINLARA, TÜM GÜNEŞLERE, YÜZÜNÜ, AKLINI, KALBİNİ GÜNEŞE DÖNMÜŞ GÜNEŞ ÇİÇEKLERİNE...

GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN 

Yazarın Tüm Yazıları