Gerçek mi sahte mi?

Sahte ilişkiler ve doyumlar adına burnumuzun dibindekilerle gerçek ilişkileri kaçırıyoruz galiba...

Haberin Devamı

Son yıllarda en çok sorguladığım konulardan biri de; gerçekten GERÇEK ilişkiler mi yaşıyoruz? Yoksa yalnız kalmamak için, hayatımızda birileri olsun, yanımda biri yürüsün, yalnız bir ezik gibi görünmeyeyim diye ya da çıkarım var diye günübirlik ya da yüzeysel ilişkileri mi yaşıyoruz. Ve sosyal medyadaki ilişkilerimiz ne kadar sağlıklı yönetebiliriyoruz?

Sosyal medya çılgınlığında, muhteşem hayatların yaşandığı algısında, hep mutluların yaşadığı sosyal dünyada prensler ve prenseslerden, krallar ve kraliçelerden göz gözü görmezken, gerçeği ve YALAN’ı birbirinden ne kadar ayırt edebiliyoruz.

Bizden daha iyi, daha güzel ve daha daha hayatlar yaşayanların, ünlülerin, ünsüzlerin hayatlarına şahitlik etmeye devam ettikçe ve neredeyse tüm serbest zamanlarımızda onların hayatlarını izleyerek geçirdikçe kendi hayatlarımızı nasıl gerçek yaşayabileceğiz? Yoksa birbirimizden uzaklaştıkça, sevdiklerimizin zamanından çaldığımızı fark etmeden sosyal medyadan bağlantıda olduklarımıza daha da mı çok yaklaşacağız?

Haberin Devamı

Çok fazla aile ferdinden duymaya başladığım isyanlar; ‘eşim eve geliyor ve yemekten sonra koltuğa uzanıyor, cep telefonu elinde… bizlerle hiç ilgilenmiyor. Biraz da bizimle ilgilen dediğimizde ise; çok yorgunum bana karışmayın’ diyor.

Sahte ilişkiler ve doyumlar adına burnumuzun dibindekilerle gerçek ilişkileri kaçırıyoruz galiba. Ve aslında sahte ilişkiler/sosyal medya zihni ve bedeni daha çok yoruyor.

Bilgi almak, kitap okumak, beğenilen uzmanları takip etmek, kültürümüzü arttırmak gibi pozitif niyetlerle bile interneti ve sosyal medyayı kullansak bile yine de orada geçirdiğimiz zamana dikkat etmemiz ve sevdiklerimizin zamanından çalmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Sahte ilişkileri sahte paraya benzetebiliriz. Sahte parayla hiçbir şey satın alınamayacağı gibi, sahte ilişkilerle de gerçek mutluluk ya da huzur yaşanamaz bence!

Sahte ilişkiler bazı ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, örneğin zaman geçirmek, zihninizi oyalamak, cinsellik, gülmek, vb… Zihnen doyum sağlanırken sanki bir yer hep boş kalır. Orası bence kalptir!

Haberin Devamı

Oysaki gerçek ilişkilerde o ilişkinin içinde var olan herkesin ihtiyaç alanı doyar.

Örneğin çocuğunuza zaman ayırıp onunla oyun oynamak, spor yapmak vb . etkinlikler yaptığınızda hem çocuğunuz değerli olduğunu hisseder hem de siz ebeveyn kimliğinizde zihnen ve kalben doyum yaşarsınız.

Veya eşinizle baş başa kahve içip sohbet ettiğinizde, baş başa yemek yediğinizde her ikinizin de eş kimlikleri doyar ve kendinizi değerli ve mutlu hissedersiniz.

Kalbinize iyi gelen gerçek dostlarla bir aradayken o ANın lezzeti hiçbir şeyde yoktur kanımca.

Belki kendinize söz verme zamanıdır...

Sosyal medyada daha çok daha az zaman geçireceğim ve sevdiklerime kendime daha güzel daha doyurucu zaman ayıracağım.

Haberin Devamı

Elimdeki gerçeğe sahip çıkıp sosyal medyayı daha farkındalıklı ve kontrollü kullanacağım.

Hadi yapalım…

Yazarın Tüm Yazıları