Çocuk kadınlar

9 yaşında kadın olur mu? 9 yaşında anne olur mu?

Haberin Devamı

9 yaşına gelen kız çocuk ve 12 yaşına gelen erkek çocuk evlenebilir mi?

Diyanete göre hem de yanında velisi olmasına gerek duymadan dinen evlenebilirler!

Diyanete göre; buluğ çağına giren kız ve erkek çocuklar aklen bu sorumluluğu yürütebilir, ilişkiye girebilir ve gebe kalabilirmiş. Hatta kadın tanımını kullanıyor! 9 yaşında kadın olur mu? 9 yaşında anne olur mu?

Bazen gerçekten söz biter, bağırmak, çağırmak, isyan etmek gerekir bu tür olaylarda ama konuşmaya, yazmaya, anlatmaya devam etmeye çalışırsın. Kesinlikle öyle bir anşu günlerde yaşadığım. İçim isyanda, aklım devamlı soru sormakta, kalbim duada  "Vicdanlarını aç Allahım, bu insanlara biraz vicdan ver, 9 yaşında bir çocuğun bedenine dokunacak ellerin onu ne kadar yaraladığını derin ve tamiri çok zor izler bıraktığını anlamalarını sağla."

Haberin Devamı

Dünya Sağlık Örgütü ve insanın zihinsel bedensel ruhsal büyüme ve gelişimi üzerine yapılan yüzlerce bilimsel çalışma 18 yaşına kadar her bireyi çocuk kabul eder. 18 yaşına kadar her birey cinsiyet ayırt edilmeksiniz korunmalı özenle bakılmalıdır derken dini temsil eden kurum çıkarda derse ki 9 yaşına gelmiş kız çocuğu dini nikahla evlenebilir, bunu hangi akıl ve vicdan sahibi açıklayabilir? Yoksa din böyle emrediyor, sorgulanmaz, buna karar verenler daha iyi bilir mi derler?

Çocuk kadınlar

Peki, ülkemizde dinen 9 yaşındaki kız çocuklarla evlenmek uygundur dersek Pedofili hastalarını normalleştirmiş aklamış olmuyor muyuz sizce?

Ergenliğe girmemiş ya da yeni girmiş, bedensel büyüme ve gelişim sürecinin çok başında olan bir çocuğa cinsel arzu duyabilen bir kişi bu çocuğa dini nikah kıyarsa normal, kıymadan arzularsa ve dokunursa pedofili hastası mı olacak? Bundan sonra pedofiliye buna göre mi karar vereceğiz? 

Diyanet işleri bunlara da açıklama getirirse çok mutlu olacağız!

9 yaşındaki çocuğun evlenebileceğine, cinsel ilişkiye girebileceğine, kendi iradesiyle buna karar verebileceğine inananlar acaba konu ev almak/satmak, araba almak/kullanmak vb. konular olduğunda ne düşüyorlar? Bedeni üzerinde cinsel ilişkiye girmek, gebe kalmak ve bir evliliğin sorumluluğunu almakla ilgili karar verme becerisine kavuşmuş kişiler bunları haydi haydi yapar kanımca! Önerimdir; ehliyet alma yaşı, ev alıp satma yaşı, seçme ve seçilme yaşı da 9'a indirilsin.

Haberin Devamı

"Çocukları her tür ihmal ve istismardan korumalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel olarak ele alınmalıdır." Mustafa Kemal Atatürk

Atamızın da söylediği gibi çocuklarımızı ihmal ve istismardan koruyabilsek, eğitimlerine özen gösterirsek onlar sağlıklı ve mutlu nesiller olurlar. Diğer türlü her tür bedensel ve ruhsal sorunun, sapmanın, sapkınlığın, insana yakışmayan pek çok davranışın yaşandığı bir toplum haline gelmemiz kaçınılmazdır.

Devlet kurumlarının çocukları koruduğu ve kolladığı, akla ve gönle makul düşündüğü ve davrandığı günlerin gelmesi umudumla…

Yazarın Tüm Yazıları