Çifte kumrular

Doyurucu ilişkiler yaşayan çiftlerin ortak özellikleri kumrulardakilere benzer mi?

Haberin Devamı

Çoğu ilişki, çoğu evlilik Çifte kumrular gibi ömür boyu mutlu olun’ dilekleriyle başlar.

Çoğu biten evlilik ise ‘Çok şükür kurtuldum bu cendereden’ diye biter.

Çifte kumrular gibi olmak dileğiyle çıkılan evlilik yolcuğu ne olurda bu kadar kötü biter ya da neler eksik kaldığı için yıllarca zorlanır ilişkiler!

Çifte kumrular tanımı; derin derin sohbet edebilen mutlu çiftler için hatta dostlar /arkadaşlar için kullanılır. ‘Çifte kumrular gibi baş başa vermiş ne kaynatıyorsunuz ya da çifte kumrular gibisiniz ne hoş  gibi...

Çifte kumrular

Peki, gerçekten ilişkilerimizde de kumrular gibi olsak (olanları bunun dışında tutuyorum tabii ki); kumrulardaki özellikleri göstersek nasıl olur ilişkilerimiz? Kumruların ilişki değerlerini kendi ilişkimizde karşılıklı yaşasak daha keyifli ve sağlıklı olur ilişkiler!

Haberin Devamı

Örneğin; kumrular çok sadık hayvanlarmış ve asla eşlerini aldatmazlarmış. Sadece kendi yuvalarına gider asla başka yuvalara konmazlarmış. Olur ki eşlerden biri ölürse diğeri yeniden çiftleşmezmiş ve zorluklara dayanıklı olurlarmış.

Evlikliklerin çok kolay bitebildiği ya da evliliklerde çiftlerin birbirine eziyeti, şiddeti, değersizleştirmeyi çok acımasızca yapabildiği günümüz ilişkilerinde KUMRU'lardan öğrenecek çok şeyimiz var bence!

Örneğin; sadakat, çok önemli bir değer…. İlişkiyi güçlendiren, köklendiren, koruyan … Tam tersi ise ilişkinin köklenmesini engeller ya da köklere yani güvene zarar verir.

Peki, sadakati bir değer, olumlu bir özellik olarak ilişkilerde yaşanır kılmak için yollar var mı ya da ilişkilerinde sadık insanları diğerlerinden farklı kılan özellikler neler?

Doyurucu ilişkiler yaşayan çiftlerin ortak özellikleri kumrulardakilere benzer mi? Ve bu çiftlerde aldatma daha mı az görülür?

Emek vermek, birlikte öğrenmek, iyi günde ve kötü günde birlikte yürümek,… İlişkiyi beraber örmek, birbirine sahip çıkmak, bazen gülmek bazen ağlamak bazen kızmak bazen öfkelenmek, sohbet etmek, eğlenmek, bazen sessizliği paylaşmak….Yani duyguları beraber yaşamak ve insan olmak. Sağlıklı bir ilişki deyince benim aklımda bunlar canlanıyor yani dinamik bir ilişki!

Haberin Devamı

Son dönemde sağlıklı insan bulmak ne kadar zorlaştıysa sağlıklı ilişkilere rastlamak ta o kadar zorlaştı. Çoğu kişi umutsuz ve çoğu kişi "mutlu evlilik yok, mutlu ilişki yok" vb. karamsar düşünce ve inançlara sahip.

Aslında sağlıklı bireyler olsak, mutluğunun önce kendimizden başladığını fark etsek ve dışarıdan gelecek mutluğunun sadece bağımlılık yaratacağını ve geçici olabileceğini idrak etsek, mutlu ilişkilere bir adım daha yaklaşırız.

Önce kendinle sohbet et, önce kendinle mutlu ol, kavganı da kendinle yap, çözümlemeni de ve sonra aç kendini diğerine…

Çifte kumrular gibi ilişkiler yaşamanız dileğimle…

Yazarın Tüm Yazıları