Bayram gelir mi?

Ülkemize gerçek bayram ne zaman gelir? Dünyada gerçek bayram ne zaman kutlanır?

Haberin Devamı

Bayram yaklaştı. Yine güzel dilekler dinleyeceğiz TV’lerden, büyüklerimizden. Yine elimizden geldiğince kutlayacağız Ramazan Bayramını; Küsler barışsın diyeceğiz, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpeceğiz, akrabalarımıza ziyaretler yapacağız, bol tatlı yiyeceğiz, şekerleri toplayacağız, çocuklara harçlıklar vereceğiz, bol güleceğiz. Bayram ya, birbirimize iyi davranacağız, üzmeyeceğiz hoş tutacağız... Tutacağız da ya sonra?

Ülkemize gerçek bayram ne zaman gelir? Dünyada gerçek bayram ne zaman kutlanır? Ülkede bu kadar insan ölümlerden acı çekerken, şehitlerimiz her an aklımızdayken ve sonu gelmezken ölümlerin, acıların, BAYRAM gelir mi bize acaba!

Dünyanın neredeyse her yanında kaos varken, terör insanların canını acımasızca alırken, neden öldüler dediğimizde ‘kurgulanmış saçma ve acımasız örgütler’ yüzünden demek insanı en çok çaresiz ve öfkeli hissettiriyorken, Bayram ne demek diyor bir tarafım…

Haberin Devamı

Kim daha güçlü diye soruyorum kendi kendime; İnsanın insana dair, yaşama dair sevgisi mi yoksa insanın GÜÇ’e dair sevgisi mi? Ülkeler arasında ki var olma savaşının DİN’ler üzerinden dini kullanarak yapılması, kendi bekalarını başka ülkelerdeki canları hiçe sayarak yapmaları bana hep sorgulanmaya muhtaç gelmiştir.

Dünyada oynadığımız oyunun adı birlik oyunu olsa ne güzel olur.

Ülkeler hep birlikte oturup ihtiyaçlarını saptasa ve dünya nimetlerini, madenleri, suları, gıdaları vb. nasıl eşit ve adil paylaşırızın yollarını arasa, bilimsel çalışmalar üzerine kafa yorsak hep beraber, İNSAN olmanın yollarını tartışsak, okullarda İNSAN ‘a dair DEĞER’lere dair, ERDEM’e dair dersler olsa, gerçekten İNSAN olmayı hedef edinsek, gerçek mücadele bu olsa, kültürler arası paylaşım çalışmaları yapsak mesela, tanısak her ülkeyi, tanısak her kültürü, tanısak birbirimizi, hikayelerimizi dinlesek, öldürmeye devam edebilir miyiz hala? Her yapılan şey, İNSAN'a yakışır bir şekilde nasıl yapılır diye sorsak, doğaya ve dünyaya duyarlı nasıl yaşarız temel kaygımız olsa... Savaşlar sürer mi yine de?

Haberin Devamı

Daha iyi yaşamak, daha çok elektrik tüketmek, daha çok enerji için, daha çok eşya, daha çok daha çok… Kapitalist sistemin devamı için, daha çok tüketmek lazım, ‘DAHA ÇOK İÇİN’ daha çok insan ölecek, daha çok kan akacak ise her daha çok da başka insanın kanı canı varsa, insanın boğazından nasıl geçer yedikleri?

Dünya ne zaman yaşar BARIŞ’ı, insan ne zaman İNSAN olur?

Dünya, BARIŞI yaşadığında, İNSAN, GERÇEK İNSAN olduğunda, BAYRAM işte o zaman bayram!

O güne kadar şimdilik duamız olsun; Barış olsun, sevgi olsun, neşe olsun, adalet olsun, dürüstlük olsun, olsun…

Bayramınız kutlu olsun…

Yazarın Tüm Yazıları