Yaza özel ramazan diyeti

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırmak için ilk başta yapmamız gereken oruç tuttuğumuz zamanlar haricinde ana öğün ve ara öğün sayımızı mümkün olduğunca artırarak beslenmek olmalıdır.

Haberin Devamı

Ramazan ayında yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırmak için ilk başta yapmamız gereken oruç tuttuğumuz zamanlar haricinde ana öğün ve ara öğün sayımızı mümkün olduğunca artırarak beslenmek olmalıdır. Ayrıca düzenli olarak yapacağımız egzersiz ve aktiviteler yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırmamızı sağlayabilir.

Ana öğünlerde tüketeceğimiz besinler aşırı yağlı, kızartma, kavurma gibi besinler yerine hafif olan sebze yemekleri, salatalar, zeytinyağlı yemekler ve posa içeriği yüksek olan kurubaklagil yemekleri olmalıdır. Ara öğünlerde meyve grubu ve süt ürünleri tercih edilebilir.

Ramazan boyunca yavaşlayan metabolizmaya ek olarak şeker ve tatlı tüketimi artmaktadır. Tatlılar hacim olarak küçük olup az doygunluk veren yiyecekler olmasına karşın kalori yükleri oldukça fazladır. Bu sebeple tatlı tüketimimizi kısıtlamamız gerekmektedir, tercihen sütlü tatlılar haftada 1-2 kez olabilir.

Haberin Devamı

RAMAZAN BOYUNCA TATLI İHTİYACINIZI GİDERECEK HAFİF VE LEZZETLİ BİR TATLI. HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜNDE KARANFİLLİ SICAK MUZ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da su tüketimi günlük beslenme düzenimizde olmazsa olmazlardan biridir. Su, yaşamak için oksijen kadar önemlidir. Vücudumuzun yaklaşık %60-70’i sudan oluşmaktadır. Özellikle sıcak havalarda ter, solunum ve idrar ile sıvı kaybı daha çok olduğu için su ayrıca önemlidir. Ramazanda oruç tuttuğumuz zamanlar haricinde 8-10 bardak, yaklaşık olarak 2 lt. su tüketmeye özen gösterin.

Ramazan ayının başlamasıyla yaza özel kilo verdiren ramazan diyetimizi uygulamaya başlayabiliriz.

Ramazan diyeti

Sahur:

2 ince dilim ekmek (50gr)
60gr yarım yağlı beyaz peynir
1 adet haşlanmış yumurta
1 tatlı kaşığı reçel
Yağsız söğüş

Yatmadan önce: 1 su bardağı yarım yağlı süt

İftar:

1 kase çorba
6 çorba kaşığı etli sebze yemeği/ 6 çorba kaşığı kurubaklagil yemeği

BESİN DEĞERİ OLDUKÇA YÜKSEK VE BESLEYİCİ BİR NOHUT YEMEĞİ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!
1 bardak buzlu naneli ayran
Karışık salata

İftardan yarım saat sonra: 1 ince dilim karpuz

Haberin Devamı

22.30: 1 su bardağı yarım yağlı süt veya yoğurt

İFTAR İLE SAHUR ARASINDA FERAHLATICI BİR ATIŞTIRMALIK. LİMONLU YOĞURT TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

23.30: Uyku 

Yazarın Tüm Yazıları