Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Daha genç görünmek istiyorsanız bu besinleri sıklıkla tüketin.

Haberin Devamı


Zamanı durduramazsınız ancak doğru tercihlerle daha sağlıklı kalmayı ve daha genç görünmeyi sağlayabilirsiniz. Sigara kullanımı ve fazla güneş ışığına maruz kalmak gibi etkenlerin erken yaşlanmada rolü olduğu kadar besinlerin de yaşlanmayı geciktirmede rolü vardır. Ne yediğiniz sizin nasıl göründüğünüzü de etkiler.

İşte daha genç görünmenizi sağlayacak o besinler:

YABAN MERSİNİ:

Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Zeka geliştirici etkisi bulunan yaban mersini, hafızayı güçlendiren flavonoidler açısından zengindir. Kahvaltınızda 4 kaşık yulaf ezmesi ve 1 bardak süt içerisine 1 avuç yaban mersini eklenmesi yaşlanmayı geciktirmede etkilidir.


SOMON BALIĞI:

Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Somon balığı, içeriğinde bol miktarda omega-3 yağ asidi ve serbest radikallere karşı etkili bir pigment olan astaksantin bulundurmaktadır. Serbest radikaller DNA ve hücre membranına zarar vererek erken yaşlanmaya neden olurlar. Bu içeriği ile somon balığı cildi yaşlanmaya karşı korur. Haftada 1-2 kez 1 fileto somon tüketimi idealdir.


YAĞLI TOHUMLAR:

Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Ceviz, badem ve fındığın omega-3 yağ asitleri ve A vitamini açısından zengin olduğu kanıtlanmıştır. Yağlı tohumlar, zengin membran içeriği oluşturarak cildin nemli ve yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda kırışıklığı önlemede rol alırlar. Sağlıklı ve genç bir cilt için bu besinlerden günde 1 avuç tüketin.


DOMATES:

Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Laykopen pigmentini içeren domatesler, bu özellikleriyle cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan güçlü bir antioksidan işlevi görürler. Bu içerik, cildi korumada güneş kremi etkisi gösterir. Mevsiminde bolca tüketin.


TURUNÇGİLLER:

Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Kollojen, cilt sağlığı ve parlaklığı üzerinde önemli role sahiptir. Eğer genç görünümlü bir cilt istiyorsanız vücudunuzdaki kollojenin yıkımını engellemelisiniz. C vitamininden zengin olan turunçgillerin tüketilmesi kollojen yapımını destekler. Turunçgiller aynı zamanda hücre ölümünü engelleyen ve güneşin zararlı UV ışınlarından koruyan flavonoidler açısından da zengindir. Her gün ara öğünlerinizde 1-2 porsiyon tüketmeye özen gösterin.


YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER:

Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Lahana, ıspanak, pazı, marul, roka vb. içeriğindeki lutein sayesinde cildi güneşin zararlı etkilerinden korur ve kırışıklığı önlemeye yardımcı olur. Her gün öğünlerinizde bolca yer verin.


TAM TAHILLI ÜRÜNLER:

Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Vitamin, mineral, antioksidan, posa ve protein açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Bu içerikleri ile cilde sağlıklı bir parlaklık kazandırır. Ana ve ara öğünlerinizde günlük 3-4 porsiyon tüketimi idealdir.


BİTTER ÇİKOLATA:

Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Bitter çikolata, kakao ve dolayısıyla flavonoid içermektedir. Bu içerik sayesinde diyabet, demans, yüksek tansiyon ve kalp-damar gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden bitter çikolata yediğinizde sağlıklı bir kalbe, düşük strese ve genç görünümlü bir cilde sahip olursunuz. Haftalık 3-4 adet kare şeklinde bitter çikolata tüketimi bu etkiyi sağlamaya yeterlidir.


SİYAH ÜZÜM:

Yaşlanmayı geciktiren 9 besin

Kırmızı şarabın daha sağlıklı ve parlak bir cilt sağladığını duymuş muydunuz? Bu doğrudur ve kırmızı şarabın bu özelliği içeriğindeki siyah üzümden kaynaklanmaktadır. Haftada 1 avuç çekirdekli siyah üzüm yemek, cildinizin güneş ışınlarının zararlı UV ışınlarından korunmasını sağlar.

Yazarın Tüm Yazıları