Vejetaryenlere özel 7 besin maddesi

Demir: Kurubaklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, pekmez ve kuruyemişler iyi bir demir kaynağıdır.

Haberin Devamı

Demir: Kurubaklagiller, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, pekmez ve kuruyemişler iyi bir demir kaynağıdır. Yemeklerle birlikte tüketilen çay veya kahve demir ve çinko alımını azaltır. C vitamini ise sebze ve tahıllardan alınan demirin emilimini artırmaya yardımcı olur.

VÜCUDUNUZUN İHTİYACI OLAN DEMİRİ TARÇINLI VE BADEMLİ ARMUT TATLISINDAN ALIN. TARİFİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

C vitamini: Her yemekte C vitamininden zengin bir besin tüketilmelidir. C vitamininden zengin besinler; turunçgiller ve sıkılmış suları, brokoli, domates ve yeşil biberdir.

C VİTAMİNİNDEN ZENGİN BROKOLİ İLE 9 DAKİKADA PİŞİREBİLECEĞİNİZ ENFES BİR BROKOLİ ÇORBASI! TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN.

Omega-3: Vejeteryan beslenme de omega-3 yağı çok önemli bir besin kaynağıdır. Omega-3, hücre yenilenmesi dahil birçok önemli fonksiyonu olan bir yağ asidi ve cilt dostudur. Kanser, kalp hastalığı ve diyabete karşı koruyucudur. Yetersiz omega-3 alımı depresyon, anksiyete ve çeşitli psikolojik problemlere neden olabilir. En çok keten tohumu, ceviz, semizotu ve taze fasulyede bulunur. Her gün 2 adet tam cevizin tüketilmesi faydalıdır.

Haberin Devamı

OMEGA-3 BAKIMINDAN ZENGİN CEVİZLE AĞZINIZA LAYIK HAFİF BİR TATLI. CEVİZLİ İNCİR TATLISI TARİFİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Folik asit: Herkesin ihtiyacı olan ve suda çözünen bir B vitaminidir. Vücudun normal fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için her gün alınması gerekir. Vücutta depolanma özelliği yoktur. Bu sebeple koyu yeşil yapraklı sebzelerde ( ıspanak, lahana, borkoli vb.), baklagillerde (mercimek, nohut vb.) ve kuruyemişlerde bol miktarda bulunur. Ancak pişirilme ve dondurma işlemi sonucu besinlerde folik asit azalabilir, takviye olarak alınması gerekebilir.

GÜNLÜK FOLİK ASİT İHTİYACINIZI BİR AVUÇ FINDIK İLE GİDEREBİLİRSİNİZ. ACILI FINDIK TARİFİ VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

B12 vitamini: B12 vitamini özellikle anemi hastalığını önlemek için gereklidir. Alyuvar üretiminde folik asitin düzenlenmesine yardım eder ve demir kullanımına yardımcı olur. Sindirim sistemi, protein sentezi, karbonidrat ve yağ metabolizması için gereklidir. B12 vitamini süt ve süt ürünlerinde bulunur. Bunun dışında buğdayın kepeğinde, fasulyelerde, soyada ve bademde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

B12 VİTAMİNİNİZİ EV YAPIMI SÜZME YOĞURTTAN ALIN! TARİFİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

B6 vitamini: Protein metabolizmasının temel vitaminidir. B6 vitamininin eksikliğinde kas ağrıları, halsizlik, kansızlık, ağız ve göz çevresinde yaralar oluşabilir. Yeşil yapraklı sebzeler ve tahıllarda bulunmaktadır.

HEM BESLEYİCİ HEM DE UZUN SÜRE TOK KALMANIZI SAĞLAYAN BUĞDAY SALATASI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

B1 vitamini (Tiamin): Sinir sisteminin çalışmasında oldukça etkili bir vitamindir. İştahsızlık, sinir ağrıları ve gebelik hallerinde vücudun B1 vitaminine ihtiyacı artar. Bakla, soya fasulyesi, ceviz, fındık, bezelye, karnabahar, kuşkonmaz, mısır ve patateste yüksek oranda bulunur. B grubu vitaminler mutlaka su ile alınmalıdır.

B12 VİTAMİNİ BAKIMINDAN ZENGİN BEZELYE İLE 11 DAKİKADA ENFES BİR YEMEK HAZIRLAYIN. BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Yazarın Tüm Yazıları