Burcu Kardaş Arslan
Burcu Kardaş Arslan
Burcu Kardaş Arslan

G noktası aşısı nedir ve nasıl yapılır?

Bu aşı sayesinde kadınların yaşadığı cinsel doyumun sıklığı ve süresi uzuyor.

Haberin Devamı

G noktası kadınlarda klitorisden sonra cinsel doyumun en yoğun hissedildiği, vajinanın 2 - 3 cm iç kısmında yerleşen sinir dokusundan zengin bir anatomik alandır. İlk defa 1950 yılında Dr Ernest Grafenberg tarafından tarifi yapıldığı için onun isminin baş harfi ile anılmaya başlanmıştır. Cinsel uyarı ile birlikte G noktasında kasılmalar, kadınlarda cinsel doyum ve orgazm açısından önemli işlevleri ortaya konmuştur.

Cinsel ilişki esnasında penisin G noktasına teması ile bayanlarda vajinal orgazm meydana gelir. Diğer bir orgazm şekli olan klitoral orgazm ise vajina girişinde üst kısımda bulunan klitorisin temas yoluyla uyarılması yoluyla olur.

G noktası aşısı nedir ve nasıl yapılır

G NOKTASI NASIL UYARILIR?

Yapısal olarak vajina geniş ve gevşekse veya doğumlardan sonra genişlemişse bu bölgenin uyarılması neredeyse imkansız hale gelir. G noktasının en kolay uyarılabildiği pozisyon diz dirsek pozisyonudur. Bu yolla G noktası direkt olarak penisin sürtünmesine maruz kalır ve uyarılır.

Haberin Devamı

HANGİ POZİSYONLAR ORGAZMI KOLAYLAŞTIRIYOR?

G NOKTASI BÜYÜTME OPERASYONU NEDEN YAPILIR?

G noktası büyütme operasyonu özellikle cinsel doyuma ulaşamayan hastalarda çok etkili sonuçlar verir. Bu bölgenin dolgu maddesi ile anatomik olarak genişletilmesi kadınlarda cinsel doyumun sıklığını ve süresini uzatmaktadır.

G noktası aşısı nedir ve nasıl yapılır

G NOKTASI AŞISI NASIL YAPILIR?

Lokal anestezi altında ortalama 1- 2 dakika süren bir operasyondur. Dolgu maddesinin etkinliği 6 aydan sonra vücut tarafından emileceği için azalacaktır. Altı ay sonra tekrar uygulanmasının hiçbir yan etkisi yoktur. Hastalar aynı gün günlük aktivitelerine, ertesi gün cinsel birlikteliklerine devam edebilirler.