Baturalp Beşer
Baturalp Beşer
Baturalp Beşer

Yaz öncesi forma girmek için çok basit ama çok etkili tüyolar

Aslında hepinizin bildiği fakat yapmadığınız bu basit tüyolar ve tavsiyeler ile hem yaz öncesi forma girip fit bir görünüm kazanın

Haberin Devamı

BAHARIN TADINI VE KEYFİNİ ÇIKARIN

Yaz öncesi forma girmek için çok basit ama çok etkili tüyolar

Bu güzel havalarda dışarı çıkın, hareket edin, koşun. Eğer koşamıyorsanız, koşmak istemiyorsanız yürüyüş yapın ya da bisiklete binin. Metabolizmanızın da hızlandığı bu aylarda mutlaka ama mutlaka bütün bunlar için kendinize vakit ayırmayın: Vakit yaratın!
Şöyle düşünün: Sadece 1 saatinizi ayırmanız yeterli ve bu 1 saat yapacağınız egzersiz, gününüzün sadece ama sadece %4’ü, hepsi bu.

TÜM MERDİVENLERİ KULLANIN

Yaz öncesi forma girmek için çok basit ama çok etkili tüyolar

1 basamak =1,5 kalori formül bu kadar basit! Çıkacağınız her basamak size 1,5 kalori harcatıyor.

Apartmanınızda mutlaka merdivenleri kullanın. Eğer çok üst katlarda oturuyorsanız belli bir kata kadar merdivenlerle çıkın ve daha sonra asansörü kullanın. Yavaş yavaş merdivenle çıktığınız kat sayısını artırın. Kendinize hedefler koyun ve bunu başarın.
Eğer metro ya da metrobüs kullanıyorsanız, yürüyen merdivenler ya da asansör yerine diğer merdivenleri tercih edin.150-200 arası basamak çıkmış olacaksınız ki bu da size 225-300 arası bir kalori yakmanızı sağlayacaktır. Günde fazladan 300 kalori yakmak işte bu kadar kolay.

İş yerinizde de aynı şekilde asansörü kullanmamayı tercih edin. Eğer yine çok üst katlarda ise iş yeriniz belli bir yere kadar merdivenleri kullanın. 5.kattaki ofisinize günde 2 defa merdivenle çıkmak, yılda 2 kilo kaybettireceği gibi sizden ne zamanınızı ne de paranızı alacaktır.

ŞEKERİ HAYATINIZDAN ÇIKARIN

Yaz öncesi forma girmek için çok basit ama çok etkili tüyolar

Sadece çayı ve kahveyi şekersiz içerek değil, çikolatayı, dondurmayı, pastayı, keki, kurabiyeyi içerisinde şeker olan her ne varsa bütün bunları, en azından belli bir süre için yani koymuş olduğunuz hedefinize ulaşıncaya kadar hayatınızdan çıkarın.
Ve unutmayın ki ilk 21 günlük süre çok önemlidir. Bu süre içerisinde şekerden tamimiyle uzak durursanız daha sonraki dönemlerde şekeri aramayacaksınız ve istemeyeceksiniz. Çünkü şekere ihtiyaç duymayacaksınız; unutacaksınız.

KENDİNİZE HAREKET ETMEK İÇİN FIRSATLAR YARATIN

Yaz öncesi forma girmek için çok basit ama çok etkili tüyolar

Eğer işe araba ile gitmiyorsanız ve yürüyerek gitme fırsatınız varsa bunu mutlaka değerlendirin. En azından belli bir mesafeyi yürüyerek gidin ve daha sonrasında toplu taşıma kullanın. Ya da tam tersini yapın. “Bunun için vaktim yok.’’ ya da ‘’işe gitmeden önce terlemek istemiyorum.’’ diyorsanız eğer yanınıza spor ayakkabılarınızı alın ve bunu iş çıkışı evinize dönerken yapın. Hareket etmek için ‘’zamanım yok’’ demek yerine bu zamanı siz kendiniz yaratın.

SAĞLIKLI YEMEKLER YAPAN BİR AŞÇI OLUN

Yaz öncesi forma girmek için çok basit ama çok etkili tüyolar

Eğer iş yerinizde çıkan yemekleri beğenmiyorsanız ya da iş yerinizin çevresindeki restoranlardan memnun değilseniz bunun için fedakarlık yapmak zorundasınız.

Bir akşam öncesinden yemeğinizi hazırlayıp ya da hazırlattırıp yanınızda götürebilirsiniz. Çok usta bir aşçı olmanıza da gerek yok. Salata yapın ya da iş yerinizde varsa salata barı kullanın. Sadece tavuk pişirip salatanıza ilave edin, konserve ton balığı götürün ve aynı şekilde salatanıza ilave edin vs. gibi çok basit sağlıklı yemekler yapan bir aşçı olun.

KAHVALTIYI ASLA AMA ASLA ATLAMAYIN

Yaz öncesi forma girmek için çok basit ama çok etkili tüyolar

1 poğaça=180 kalori
1 açma=250 kalori
1 simit=280 kalori
1 dilim börek=455 kalori

Kahvaltı dendiğinde bunları anlıyorsanız, kahvaltı anlayışınız eğer bunlarsa bu düşünceden tamamiyle kurtulmalısınız. Çünkü bunlar asla ve asla atlamamanız gereken kahvaltı değildir.

Oysaki sabah kalkıp yapacağınız ya da hazırlayıp yanınızda götüreceğiniz gerçek bir kahvaltı yani;

  • Beyaz peynir (yağsız tercih edilebilir.)
  • Domates-salatalık-sivri biber
  • Zeytin
  • 1 dilim maksimum 2 dilim kepekli, çavdarlı ya da çok tahıllı ekmek
  • Şekersiz çay ya da kahve ve bütün bunların hepsi sadece 150 kalori. Gün boyunca ekmek tüketiminizi kahvaltı ile sonlandırın.Güne,’’nasıl başlarsanız öyle gider’’ mantığıyla en başta kahvaltı ile iyi başlayın hem metabolizmanızı çalıştırın hem de sağlıklı beslenmek için ilk adımınızı kahvaltı ile yapın.

Yaz öncesi forma girmek için çok basit ama çok etkili tüyolar

Aslında hepinizin bildiği fakat yapmadığınız bu basit tüyolar ve tavsiyeler ile hem yaz öncesi forma girip fit bir görünüm kazanın hem de yaşam kalitenizi arttırın ki bu gerçekten çok önemli…