Barış Çakır
Barış Çakır
Barış Çakır

Selfie modası, burun estetiğini de etkiledi!

Cep telefonlarının ön kamerası flaşlı olmadığı için selfie fotoğraflar, ışık ve gölge yansımalarına hassas oluyor.

Haberin Devamı

Selfie çılgınlığı aldı başını gitti. Arkamızdaki manzarayı sürekli değiştirerek kendi fotoğrafımızı çekiyoruz. Cep telefonlarının ön kamerası flaşlı olmadığı için selfie fotoğraflar, ışık ve gölge yansımalarına hassas oluyor. Yani gözümüzün gördüğüne daha yakın fotoğraflar elde ediliyor.

Selfie modası, burun estetiğini de etkiledi

BURNUMUZ SELFİE'DE NASIL GÜZEL GÖRÜNÜR?

En sık selfie fotoğrafları, sağ ve sol çapraz pozlar oluyor genellikle. Hafifçe başını öne eğerek fotoğraflar çekenler de var.

"Selfie Gölgesi" diye uydurduğumuz şey ise burun poligon sistemimizde facet (kesit) poligona denk geliyor. Facet poligon dom üçgenleri ile burun delikleri arasında kalan gölge kesitinin adıdır.

Haberin Devamı

Gölgeler özellikle burun ucunda çok önemli. Hastalarımızın en çok isteklerinden birisi, burun ucunun küçülmesi oluyor. Burun estetiği tekniklerinin çoğu, kıkırdak kütleyi küçültmek ve daraltmak üzerine geliştirilmiş. Bizim bu konudaki mantığımız ise gölgeleri büyütmek.

Kıkırdak kütlenin 2-3 mm.sini gölgeler için kullanıyoruz. Böylece kütleyi daraltmak için kullanılan tekniklerin komplikasyon oranları azalıyor.

Çapraz fotoğrafta, burun kanadından, burun ucuna doğru ilerleyen net bir ışık yansıması ve altında sınırları net seçilebilir bir gölge olmasını istiyoruz. Aşağıda, doğal güzel bir burun fotoğrafı var.

Selfie modası, burun estetiğini de etkiledi

Ts: 1. kırılma noktası

Ti: 2. kırılma noktası

C: kolumella kırılma noktası,

Rm: Rim medial

Rl: Rim lateral noktaları.

Ts, Ti, Rm ve Rl noktaları bizim poligon sistemizin parçaları olarak literatüre geçti. Ti-Ci-Rm-Rl noktaları arasında kalan kesitin adı facet poligon. Bu kesitin net seçilmesi için burun yan kıkırdağın 2-3 mmsini deride bırakıyoruz. Bu tekniğe "otorim flap tekniği" ismini koyduk.

IŞIK VE GÖLGELER ÇOK ÖNEMLİ

Selfie modası, burun estetiğini de etkiledi

Haberin Devamı

Yan kıkırdağın alt kenarının, üst kenarına göre daha önde olması için sefalik dom dikişi denilen tekniği uyguluyoruz. Yan kıkırdağın üst kenarını deri ve kaslara sabitlemek için Scroll ligamenti onarıyoruz. Scroll ligamenti onarmamız Ts noktasından yan doğru giden bir hat yaratıyor. Bu hatta scoll hat diyoruz. Ts ve Ti noktaları ise aynı vertikal seviyede olmalı. Ancak kadınlarda ti noktasının 1-2 mm önde olması çekici görünebilir.

“Bunlar nasıl detaylar” dediğinizi duyar gibiyim.

Detaya özellikle girdim ki ışık ve gölgeleri ne kadar önemsediğimizi ve oluşturmak için ne kadar çaba harcadığımızı bilmenizi istedim.

Burun ucu yuvarlak olunca, ameliyat olduğu belli oluyor ve güzel fotoğraf vermiyor. Poligon rinoplasti teknikleri sayesinde burun ucumuz, selfie fotoğraflarımızın merkezinde güzel ışık ve gölgeler yaratıyor.

Haberin Devamı

Not: Bu hafta, hastalarımız için "Rinoplasti soru-cevap" toplantısı yapacağız. Detaylar için instagram hesabımı takip edebilirsiniz.