Barış Çakır
Barış Çakır
Barış Çakır

Burna hızma, piercing takmak tehlikeli mi?

Küpe ya da hızma takmak için en uygun yerler, kısa mesafeli ve kıkırdak damar kas gibi dokuların az olduğu yerlerdir.

Haberin Devamı

"Burnuma ne zaman hızma takabilirim?"  Çok sordular bu soruyu bana.

Problem olmadan iyileşmiş bir sürü hızma deliği de gördüm, petrol kuyusu gibi siyahlaşmış olanı da.

Vücutta bir yere delik açıp ve metal ile kapanmasını engelleyince, dairesel epitelizasyon meydana gelir. Deliğin iki tarafındaki deri, metalin etrafı boyunca, ilerlemeye başlar ve içeride buluşmaya çalışır. Deliğin içi tamamen deri ile kaplanınca, delik artık kolay kolay kapanmaz. Hızmayı çıkartınca 2-3 günde delik kapanıyorsa demek ki epitelize olmamıştır. Yani deliğin içi iyileşmemiş yara halindedir. Kısa mesafeler çabuk iyileşir.

Küpe ya da hızma takmak için en uygun yerler, kısa mesafeli ve kıkırdak damar kas gibi dokuların az olduğu yerlerdir.

Burna hızma, piercing takmak tehlikeli mi

Haberin Devamı

Kulak memesi en uygun yer. Mesafe kısa, kıkırdak, kas damar yok.

Kulağın üst kenarı, mesafe çok kısa ama içinde kıkırdak var. Kıkırdağın içinden derinin ilerlemesi kolay değil. Ağrılı olacağı da muhtemel.

Kaş, güvenli yer ama mesafe uzun, kolay iyileşmez.

Göbek deliğinin üstündeki deri katlantısı kulak memesi gibidir. Güvenli ve mesafe kısa.

Burna hızma, piercing takmak tehlikeli mi

Burun kanadı yağ bezlerinin yoğun olduğu bir bölge. Tam ortada kıkırdak yok ama mesafe kısa. Yara kolay iyileşmez. Burun ortası bile halka için daha uygun. Kıkırdak yok ve mesafe çok kısa.

Burna hızma, piercing takmak tehlikeli mi

Bu hafta hızması olan bir burun ameliyat ettim. Hızmayı burun kanadı kıkırdağın içinden geçirmişler. Ameliyat sırasında o bölgede yapışıklık ve şişlik vardı. O manzarayı gördükten sonra bu konudaki fikrim iyice netleşti.

Burun kanadına hızma tehlikeli olabilir.

Dil ise asla iyileşmeyecek bir bölge. Dil içinde kalın bir kas var. Orta hattın hemen yanında kalın damar ve sinirler var. Bir enfeksiyon olursa ki nadir değil, 2-3 hafta yemek yiyemezsiniz. Ağız içi vucudumuzda en çok bakteri bulunduran bölgelerden birisi. Dile piercing son derece tehlikeli.

Haberin Devamı

Burna hızma, piercing takmak tehlikeli mi

Meme başı ise ağrısını geçtim süt bezlerinin kanallarına zarar. Meme başına çok sayıda süt bezi kanalı açılıyor. Memenin derininden uca doğru giden süt kanallarına yatay bir piercingle delmek bence yanlış. Normal bir meme başı bile süt verirken tahriş olmaya açıkken neden piercing ile bu tehlikeyi artırasınız?

- Ne kaldı geriye? :)

- Evet kulak memesi, göbek ve burun ortası en güvenli yerler.

- Küpeye karşı mısınız?

- Hayır, sol kulak memem de delik var, sağa da taktırmak üzereyim. Kulak üst kenar da hoşuma gidiyor ama kıkırdak nedeniyle korkuyorum.

***

ŞEHİR ADABI

Bisiklet ile en sağdan çok yavaş gidiyorum. Fasılalı yanan led lambam var arka tarfta. Bir taksi zınk diye önüme kırdı, kaldırıma sıfır durdu. Kaldırıma sıkışıp bacağını kırmamak için fren.

- Hocam, yuh…

-Ne oldu

Haberin Devamı

- Önüme kırıp beni sıkıştırdın :(

- Kusura bakma fark etmedim.

-Taksiden bir genç kız indi.

- Ne oldu?

- Beni eziyordu!

- Görmemiştir kusura bakmayın.

-Kimin tarafındasın?

Bu görmedik kusura bakmayın çok moda oldu. Beni görmemek için kör olmanız lazım. Doğrusu görmezden geldiniz.

Avrupa’da yaya ve bisikletlinin geçiş üstünlüğü vardır. Bir araba bisiklete, motorsiklete çarptı mı, Araba şöförü her durumda suçlu. Görmek zorundasın.

Taksi şoförlerinin kabalığına alışmak istemiyorum bununla beraber taksilere binen herkese ricam, şöför kornayla müzik yaparsa, kadınlara küfür ederse, kendini pistte sanarsa, yayaları, bisikletleri sıkıştırırsa lütfen kibarca uyarın. Müzakere tekniklerini uygulayın. Şöyle deyin.

Haberin Devamı

Bu yaptığınız kibar bir adama yakışır mı? Bisikletlinin hayatını tehlikeye atmadınız mı? Motorcu, az kalsın sizin yüzünüzden ölüyordu değil mi?

Güzel bir hafta dilerim.