Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Yepyeni bir animasyon filmi: Ters Yüz

Neşenin, üzüntünün, korkunun ve öfkenin ne kadar doğal duygular olduğunu anlatan, küçük büyük herkesin izleyebileceği bir animasyon film.

Haberin Devamı

Son zamanlarda izlediğim en güzel animasyon filmi "Ters Yüz". İç dünyamızı o kadar güzel anlatmış ki büyük küçük her izleyici filmi keyifle izleyebilir, hatta filmin verdiği mesajları da farketmeden alabilir.

Öncelikle filmde duygularımızla tanışıyoruz. Neşe, üzüntü, korku, öfke, tiksinti. Duygularımızın ne kadar doğal olduğunu ve her duyguya ayrı ayrı ihtiyacımız olduğunu görüyoruz.

Kumandayı neşe ele geçirip diğer duyguları ikna ettiğinde kişinin mutlu bir insan olduğunu ama tüm diğer duygular gibi üzüntüye de ihtiyacı olduğunu öğreniyoruz. Film üzüntünün hayatımızdaki yerinin ne kadar önemli olduğuna da çok güzel değinmiş.

Bir de filmde her duygunun doğal olduğunu duygu kabulünün ne kadar çok rahatlatıcı olduğuna şahit oluyoruz ki bu çok önemli bir mesaj.

Haberin Devamı

Ayrıca film kişiliğin oluşumunda yaşanmış anıların önemini belirtiyor ve bu çekirdek anılarla kişiliğin oluşumunu çok güzel sahnelerle ifade ediyor.

Zihni, anıları, duyguları, düşünceleri, davranışları, bilinçaltını, kişiliği ve kişilik oluşumunu öyle güzel anlatmış ki film tüm izleyenler için bu konularda çok aydınlatıcı olabilir. Duyguları ve iç dünyanızı daha kolay anlamanız için kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim.