Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Yaşam amacına uygun yaşamak

Eğer yaşam amacınıza uygun yaşamıyorsanız bugün bunun için küçücük bir adım atabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her bedenin özünde bir ruh ve her ruhun da bir yaşama geliş sebebi var. Buna şimdilerde yaşam amacı deniyor. Yaşam amacıyla uyumlu yaşayanlar hayatlarından çok daha fazla tatmin oluyorlar. Seanslarda danışanlarımın genellikle yaşam amaçlarını keşfedip bununla uyumlu bir hayat planlıyoruz. Yaşam amacıyla uyumlu yaşamayan bireyler bir noktada hep tatminsizlik yaşıyorlar.

Örneğin yaşam amacı insanlara fayda sağlamak olan biri, bir şirketin satış ve pazarlama departmanında çalışıp, iş hayatı dışında da kimseye fayda sağlayamıyor ve hiç bir sosyal sorumlulukta yer almıyorsa, işinde ne kadar başarılı olsa da tatminsizlik yaşıyor. Bu gibi bir durum yaşayan danışanım ile hobilerini ve boş zamanlarını insanlara fayda sağlayacak aktivitelerle planlıyoruz. Sonucunda çok mutlu ve aynı zamanda da kendini inanılmaz başarılı hisseden biri haline gelişine şahit oluyoruz. Başka bir örnek daha verirsek, yaşam amacı yaratıcılık olan bir avukat hiç bir yönüyle yaratıcılık tarafını ifade edemiyorsa o noktada da bir sıkışıklık oluşuyor. Ve bu durumda o kişi boş zamanlarında yaratıcıklıkla ilgili bir şeyler yaparak tatmin olabiliyor.

Haberin Devamı

Yaşam amacına uygun yaşamak mutlu bir hayatın olmazsa olmazıdır. Hatta işini de yaşam amacına uygun seçen bireyler işlerini tutkuyla yaptıkları için hayatları son derece tatminkar ve keyifli oluyor. 

Yaşam amacına uygun yaşamak

Siz de isterseniz aşağıdaki soruları cevaplayabilir ve yaşam amacınızı keşfedebilirsiniz.

  • En belirgin yetenekleriniz nelerdir?
  • Hangi özellikleriniz ile ön plana çıkarsınız?
  • Yakınlarınız sizi nasıl tarif eder?
  • İnsanların üzerinde nasıl bir etki bırakırsınız?
  • Kendinizi bir objeye benzetseydiniz bu hangi obje olurdu ve ne işe yarardı?
  • Bu saydığınız yetenekler ve özellikler ile insanlığa nasıl hizmet edebilirsiniz?
  • Gerçekten ama gerçekten ne yapmak istiyorsunuz?
  • Hiç para ve zaman kaygınız olmasa ne yapıyor olurdunuz? 

Şu anki hayatınız soruların cevaplarıyla örtüşüyorsa yaşam amacınıza uygun yaşıyorsunuz demektir, eğer yaşam amacınıza uygun yaşamıyorsanız bunun için bir an evvel harekete geçmelisiniz, hatta bugün bunun için küçücük bir adım atabilirsiniz. Çünkü gerçek başarı hissini, mutluluğu ve huzuru ancak bu şekilde hayatınıza katabilirsiniz.