Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Şükretmek ruha iyi geliyor

Şükrettiğinizde hayatınızdan daha memnun olur, yaşamınızdaki güzellikleri fark edersiniz.

Haberin Devamı

Şükretmek, olumlu düşüncenin başlangıcıdır. Hayatınızdaki olumluları görmenizi, onlara odaklanmanızı sağlar. Şükretmek, teşekkür etmektir. Şükrettiğinizde hayatınızdan daha memnun olur, yaşamınızdaki güzellikleri farkedersiniz. Çok daha mutlu bir insan olursunuz. Çünkü şükretmek ruha iyi gelir.

Birçok insan başka hayatlara özenir, alamadığı arabayı ya da evi düşünür, eksiklere odaklanır ve kendini hasta eder. Oysa hayatında var olanlara ya da olumsuz dahi olsa yaşadığı tüm deneyimlere teşekkür edenin ruhu iyileşir. Çünkü yaşanan tüm olumsuzluklarda bile mutlaka olumlu bir yan vardır. Balzac'ın "Ayakkabılarım olmadığı için üzülüyordum, ta ki sokakta ayakları olmayan adamı görene kadar" sözünde olumlu bir yan bulduğu gibi.

BU SÖZÜN GEÇTİĞİ KISA FİLMİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Bahsettiğim, koşullu şükretmek değil aslında. Sadece hayatınızda var olan madde ve ilişkiler için değil, her şey için şükredebilmek. Çünkü yaşanan ve sahip olunan her şey aslında kişinin en yüce hayrı ve ruhsal gelişimi içindir. Sadece hayatınızda var olanlar için şükrederseniz onların yokluğunda hasta olursunuz.

Bir de yokluğunu hissetmeden değerini bilmedikleriniz vardır. Nefes almanız, eliniz ayağınızın olması, görmeniz ve duymanız, aileniz ve sevdikleriniz, iyi kötü bir ekmek tekneniz, tapusu olsun ya da olmasın başınızın üstündeki çatı, yaptığınız hatalardan çıkarttığınız dersleriniz, birkaç sene sonra iyi ki olmamış dedikleriniz...

Haberin Devamı

Bunları listeleyin ve her biri için her gün ayrı ayrı şükredin. Sonra da "Hayatımda var olan ve olmayan her şey için şükrediyorum. Yaşadığım her deneyimin benim en yüce hayrım ve en yüksek ruhsal gelişimim için olduğunu kabul ediyorum" deyin.

Her gün bu şekilde şükrettiğinizde ruhunuzun iyileştiğini göreceksiniz.