Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Probleme değil çözüme odaklanmak

Ayakta kalmak, zorlukları tecrübe olarak kabul etmek ve çözüm bulmak sizin elinizde.

Haberin Devamı

Hayat denen bu yolculukta her insan bir çok zorluğu tecrübe ediyor. Yaşadığı problemler kimisini tüketirken, kimisine de güç kazandırıyor. Ayakta kalmak, zorlukları tecrübe olarak kabul etmek ve çözüm bulmak sizin elinizde.

Bazıları probleme takılı kalıp kendini üzerken, bazıları da çözüm arayıp zorluklardan daha da güçlü biri olarak çıkıyor. Sizler de çözüme odaklanan gruptaysanız sorun yok. Değilseniz; probleme odaklanmanın, geçmişte yaşamanın, başkalarını suçlamanın size hiçbir faydası olmadığına inanın. Hayatınızın sorumluluğunu elinize alın ve problemlerinize takılı kalmadan çözümü arayın. Bu sizin için bir seçim olacaktır. Artık siz probleme değil çözüme odaklanmayı seçen birisiniz. Seçim yaptıktan sonra yapmanız gereken tek şey, her bir problemle karşılaştığınızda kendinize çözüm yolu bulmayı alışkanlık haline getirmek olacaktır. Problem yaşadığınızda kendize sorduğunuz koçluk soruları ile bunu başarabilirsiniz. İşte sorularınız;

Haberin Devamı
  • Bu problemimin çözümü neler olabilir?
  • Hangi seçeneklere sahibim?
  • Ben ne istiyorum?
  • Nasıl yapabilirim?
  • Yaşadığım bu durum bana ne sağladı? Ne öğrendim?
  • Nasıl bir ruhsal ve kişisel gelişim sağladım?

Bu soruların cevabı sizde. Zihniniz ilk etapta cevap vermese bile bir süre sonra cevaplayacaktır. İnanın ve sormaya devam edin. Bu soruları cevaplarken derin düşünerek farkındalığınız artacak, çözüme odaklanacak ve yaşadıklarınızdan ders çıkartacaksınız. Siz de ilk yaşadığınız problemde deneyin ve bunu alışkanlık haline getirin.