Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Mutluluğu yakalamak için önceliklerinize göre yaşayın.

Hiçbir iş sizden ve sevdiklerinizden daha önemli olamaz.

Haberin Devamı

Çevrenize baktığınızda bir çok kişinin mutsuz olduğunu görebilirsiniz.

Şikayet, memnuniyetsizlik ve keşkelerle dolu yaşamlar.

Bir çoğu geçmişin pişmanlıklarında ya da geleceğin kaygılarında sıkışıp kalmış, anını yaşayamıyor.

Ve zaman akıp gidiyor, seneler geçiyor kişi yine hep mutsuz...

Oysa senelerce hep mutlu olmak için uğraşmış ve hiç bir gününü boş geçirmemiş. Peki niye hala mutsuz?

Çünkü sahip olmak istediği hayatı netleştirmemiş, bu hayata nasıl sahip olacağı ile ilgili bir plan yapmamış, planında yapacağı işleri önceliklendirmemiş ve hatta hedefi belirlemiş olsa dahi hedefe o kadar odaklanmış ki şimdiyi yaşayamamış...

Şimdiki anı yaşamak çok önemli. Ama şimdiyi ancak önceliklerinize göre planlayıp yaşarsanız mutluluğu yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hayatınızın her alanında bir sürü yapmak istedikleriniz ve yapmak zorunda olduklarınız var. Önceliklerinize göre yaşamanın en kolay yolu; tüm yapılacaklarınızın bir listesini detaylı olarak yazmak, sonra ABC analizi ile önceliklerine göre ayırıp planlama yapmak ve bu plana uymaktır.

ABC analizini yaparken; A çok önemli, B Önemli, C rutin işlerdir. Çok önemli işler yaşam kalitenizi artıracak işlerdir. Bunlara mutlaka zaman ayırmalısınız. Önemli işleri planlayıp zamanında tamamlamak ve rutin işleri de başkasına devretmek gereklidir.

Keşke dememek için yapmak istediklerinizi, sizi gerçekten mutlu edecek hedefleri önceliklendirmeli ve yaşamımızın içine planlı bir şekilde adapte etmelisiniz. Örneğin dans kursuna gitmek, çocuklarınızla daha kaliteli zaman geçirmek, eşiniz ile sadece birbirinize ayırdığınız bir kaç saat... Bunlar ertelenmemesi ve önceliklendirilmesi gereken işlerdir.

Zaman geçiyor, her şey değişiyor, aynı dakikayı bir daha yaşayamayacak, çocuğunuz bir daha aynı yaşta olmayacak ve bundan 1 yıl sonra bile ne siz ne de sevdikleriniz şu anki kişi olmayacak...

Bunun için mutlaka anınızı yaşayın, şimdide kalın. Tüm yapılacak işlerinizi yazın ve tüm bu işleri önceliklerine göre ayırın. Önemsiz işlerle vakit öldürmeyin. İlk önce önemli işlerinizi tamamlayın. Unutmayın, hiçbir iş sizden ve sevdiklerinizden daha önemli olamaz. Mutluluğu yakalamak için önceliklerinize göre yaşayın.