Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Mola verin!

Çok çalışıp da hiç dinlenmemek yani kendinize vakit ayırmamak sizi yorar ve yavaşlatır.

Haberin Devamı

Çalışmak iyidir, başarı için gereklidir. Ancak çok çalışıp da hiç dinlenmemek yani kendinize vakit ayırmamak sizi yorar ve yavaşlatır. Kendinizi yenilemek ve geliştirmek için mola vermeye ihtiyacınız var. Unutmayın, başarı için hem zinde bir vücut hem de berrak bir zihin gereklidir.

Tüm molalarınızı iyi değerlendirin. Örneğin; hafta sonları, bizlere verilmiş bir nimettir. Bu vakti kendiniz ve sevdikleriniz için etkin planlayın. Sadece başkalarının istediklerini yapmayın. Her gün kendiniz için de bir şeyler yapın. Daha önce bahsettiğim gibi mutlaka hobinize de vakit ayırın. Böylece hem daha mutlu hem de daha başarılı bir birey olursunuz.

Bununla ilgili bir hikaye paylaşmak istiyorum;

İki adam ormanda ağaç kesiyorlarmış. Bir tanesi erkenden kalkar ve ağaç kesmeye başlar, hiç dinlenmez, hatta kendine yemek için bile vakit ayırmazmış. Gece geç saatlere kadar da çalışırmış. Diğer adam ise ara sıra dinlenir, yemek molası verir ve hava kararır kararmaz evine dönermiş. Bir hafta sonra kestikleri ağaçları saymışlar ve daha az çalışan adamın daha çok ağaç kestiğini görmüşler. Çok çalışan adam şaşırmış. "Bu nasıl olabilir? Ben senden önce çalışmaya başlıyorum, hiç ara vermiyorum ve senden 2 saat sonra evime gidiyorum." demiş. Diğer adam da "Ben mola verip dinlenirken baltamı biliyordum." demiş.

Lütfen siz de baltanızı bilemek için kendinize zaman ayırın…