Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Kişisel gelişim için hobi edinin

Hobisi olmayan veya hobisine zaman ayırmayan bir kişi kendine zaman ayırmıyor demektir.

Haberin Devamı

HOBİLER STRESTEN ARINDIRIR

Hobiler kendi isteğinizle yani hiç bir baskı olmadan, severek ve keyif alarak yaptığınız aktivitelerdir. Bu aktiviteler kişiyi stresten arındırır, dinlendirir. Ayrıca kendiniz için bir şeyler yaptığınızı hissettiğiniz için öz değerinizi de artırır. Yaşamın en önemli alanlarından biridir hobi. Kişinin kendini yenileme, zihnini dinlendirme ve mutlu olmak için yaptığı bir aktivitedir.

HERKESİN MUTLAKA BİR HOBİSİ OLMALI

Hobisi olmayan veya hobisine zaman ayırmayan bir kişi kendine zaman ayırmıyor demektir. Yaşamdan tamamıyla tatmin olmak için herkesin mutlaka bir hobisi olmalı ve düzenli olarak bu aktiviteye zaman ayrılmalıdır. Aynı çocukların oyuncaklarıyla oynayıp kendi kendilerine yettikleri ve hayatlarından tatmin oldukları gibi yetişkinlerin de kendilerine oynayacak hobiler bulması mutlu bir yaşamın olmazsa olmazıdır.

Hobiler kişiden kişiye değişir çünkü herkesin kendine özgü ilgi alanları ve yetenekleri vardır. Yazı yazmak, kitap okumak, meditasyon - yoga yapmak, spor yapmak, müzik aleti çalmak, balık tutmak, seramik yapmak, çiçek yetiştirmek, takı tasarlamak...

BİRÇOK DUYGUYU TATMİN EDİYOR

Hobiler birçok duyguyu da tatmin eder. Severek yaptığınız için başarı duygusunu hissedecek ve dolaylı olarak da öz güveniniz yükselecektir. Hobileriniz ile yeni yeteneklerinizi fark edebilir ve kendinizi çok farklı şekillerde ifade edebilirsiniz. Düzenli olarak bir hobiye zaman ayırmak zaman yönetiminizi de geliştirecektir. Böylece daha disiplinli olacak yani öz disiplininiz güçlenecektir. Hobiniz ile uğraşırken anda kalacak, şimdiyi yaşamayı öğreneceksiniz.

Tüm bunlardan anlaşıldığı üzere, aslında hobi çok iyi bir kişisel gelişim aracıdır. En kısa zamanda size en çok keyif verecek bu kişisel gelişim aracınızı bulmanız dileğiyle...