Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Kendi yaşamınızın koçu olun!

Köşemin adı "Yeni Bir Yaşam". Çünkü yazdıklarımı okuyup uyguladığınızda, hayatınızdan istemediklerinizi çıkartacak ve yerine istediklerinizi koyacaksınız.

Haberin Devamı

Hürriyet Aile'de yazıyor olmak benim için ayrı bir heyecan, farklı bir mutluluk. Hürriyet Gazetesini ben ilk okumayı öğrendiğimde elime almıştım. Her sabah gazeteyi okumak için erkenden kalkar, ilk ben açardım kapıyı. Annemden önce okumak isterdim çünkü o kırışmamış tazecik sayfaları. O küçücük ellerimle tutamazdım gazeteyi, yere serer yatarak okurdum. O zamanlar online gazete, iPad uygulamaları yok tabii. O gün bugündür hep Hürriyet ile takip ettim gündemi ve haberleri. Ne zaman ki evlendim ve anne oldum, bu sefer de Hürriyet Aile yetişti beni aydınlatmaya. Eşim, dostum, tüm ailem takip ettik biz Hürriyet Aile'yi. Hatta annem bazen arayıp "Bak şöyle bir yazı var, belki gözünden kaçmıştır, mutlaka oku." diye aradı beni. Ne mutlu bana ki Hürriyet Aile ile "Yeni Bir Yaşam" adlı köşemden ben de sizlerin hayatına dokunacağım. Kendi yaşamlarınızın koçu olmanızda bir rol oynayacağım.

Haberin Devamı

Köşemin adı "Yeni Bir Yaşam". Çünkü yazdıklarımı okuyup uyguladığınızda, hayatınızdan istemediklerinizi çıkartacak ve yerine istediklerinizi koyacaksınız. Dönüşecek ve artık eski siz değil yeni biri olacaksınız. Yenibir yaşama adım atacak; yaşam kalitenizi, mutluluğunuzu, başarınızı, özlerinizi ve tüm ilişkilerinizi geliştireceksiniz.

Sizlere koçluk ve kişisel gelişim bilgileri dışında, kolayca uygulayabileceğiniz, farkındalıklarınızı arttıran çalışmalar ve sorular da vereceğim. Bununla ilgili sizlerden bir isteğim olacak. Yazılarımdan fayda sağlamak istiyorsanız, lütfen okuyup geçmeyin. Kendinize bir kişisel gelişim defteri edinin. Verdiğim çalışmaları ve soruların cevaplarını buraya yazın. Söz ölür, yazı yürür. Sözlerinizi ve düşündüklerinizi unutabilirsiniz ama yazdıklarınız defterinizde kalır. Dönüp defterinize baktığınızda, duygu ve düşüncelerinizi, kendinize verdiğiniz sözleri, seçeneklerinizi, hedeflerinizi ve hatta planlarınızı görebilirsiniz. Ayrıca yazdıklarınız bilinçaltınızda daha da iyi yer eder. Sorulara yazarak cevap vermek bilinçaltınızla daha kolay iletişime geçmenizi de sağlar. Yazdıkça farkındalığınız da artar.

Haberin Devamı

Peki nedir bu Koçluk? Ne işe yarar?

  • Bulunduğunuz nokta ile olmak istediğiniz noktayı netleştirir.
  • Güçlü sorularla farkındalığınızı arttırır.
  • Sizde zaten varolan potansiyeli ortaya çıkarır.
  • Güçlü yanlarınızı farketmenizi sağlar.
  • Kişisel gelişiminizi arttırır.
  • Seçeneklerinizi görmenizi sağlar.
  • Geçmişe değil geleceğe odaklanır.
  • Anı yaşamanızı sağlar.
  • Problemleme değil, çözüme odaklanmanızı sağlar.
  • Yaşamınızı dengede tutmaya yarar.
  • Hayalleri hedeflere dönüştürür.
  • Yaşam kalitenizi ve motivasyonunuzu arttırır.

Hangi alanlarda, kimler koçluk alabilir?

Koçluğun bir çok alanı bulunmaktadır. Öğrenci koçluğu, ebeveyn koçluğu, aile koçluğu, ilişki koçluğu, sağlıklı yaşam koçluğu, kişisel gelişim koçluğu, kariyer koçluğu, yönetici koçluğu, kurumsal koçluk ana başlıklardır. Bunların dışında kişinin ihtiyacına göre iletişim, motivasyon,zaman yönetimi, özgüven, dönüşüm ve NLP koçlukları da yapılmaktadır. Hayatından tatmin olmayan, bir şeylerin eksik olduğunu hisseden, problemlerine çözüm arayan, daha kaliteli ve dengeli bir yaşam isteyen, ilişkilerini (aile arkadaş eş çocuk...) düzeltmek isteyen, iletişim problemi yaşayan, hedefleri olmayan, hayallerini hedeflere dönüştürmek isteyen herkes koçluk alabilir.

Haberin Devamı

Yazılarımda tüm bu alanlarla ilgili çalışmalar paylaşıyor olacağım. Sizler de verdiğim çalışmaları ve soruları deftere yazarak cevaplayacak, sonra da okuyup farkındalığınızı arttıracaksınız. Böylece kendi kendinizin koçu olacaksınız. Tabi ki bazen işin içinden çıkamadığınız, kendi kendinize farkedemediğiniz durumlar olabilir. Merak etmeyin biz koçların bile bazen koçluğa ihtiyacı olabiliyor. O zaman Koç arkadaşlarımızdan bizler de destek alıyoruz. Sizler de ihtiyaç hissettiğinizde "Uzman Soru Cevap Köşesi"nden bana ulaşabilirsiniz.

Sorularınızı sormak için tıklayın!

Fayda sağlamak amacıyla çıktığım bu "Yaşam Koçluğu" yolunda, Hürriyet Aile'nin bir parçası olmanın değeri benim için paha biçilemez.

Haberin Devamı

Yazılarımı keyifle okumanız dileğiyle...