Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

Başarıya ulaşmanın yolları

Başarının tam olarak sizin için anlamını bulduysanız artık başarılı olmak icin neye ihtiyacınız var onu bulmalısınız.

Haberin Devamı

Bazı kavramlar herkes için farklı şeyler ifade edebilir. Örneğin başarı bazısı için kariyerinde yükselmek iken bazısı içinse sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak olabilir. Bunun için öncelikle sizin için başarılı olmak tam olarak ne demek onu keşfetmelisiniz.

Keşif sürecinde üstüne düşünmeniz gereken sorular şunlardır;

  • Sizin için başarı ne demektir?
  • Nasıl birini başarılı bulursunuz?
  • Siz de o kişi gibi olsanız kendinizi başarılı bulur musunuz?
  • Peki siz ne yaparsanız başarılı olursunuz?

Başarının tam olarak sizin için anlamını bulduysanız artık başarılı olmak icin neye ihtiyacınız var onu bulmalısınız. Bu motivasyon, destek, zamanı etkin kullanmak, kendinizi geliştirmek, plan yapmak, eyleme geçmek... olabilir.

Başarılı olmak için ihtiyacınız olan şeyleri gerçekleştirdikten sonra, sizde zaten var olan kaynakları yani güçlü yanlarınızı farketmeli, onlardan güç alarak ilerlemelisiz. Güçlü yanlarınızı bulmak için daha önce başardığınız, kendinizi başarılı bulduğunuz bir zamanı düşünün, nasıl başarmıştınız? Hangi güçlü yanlarınızı kullanmıştınız? Herkesin güçlü yanları vardır. Bazılarının ikna kabiliyeti ve iletişimleri güçlüyken bazıları da planlı, disiplinli ve azimli olabilir. Hiç bir güçlü yan diğerlerinden üstün değildir. Siz kendi güçlü özelliklerinize odaklanın ve başarıya ulaşmak için bu özellikleri nasıl kullanabilirsiniz onu düşünün.

Haberin Devamı

Başarıya ulaşmak her zaman kolay olmayacaktır. Bu sizi caydırmasın. Çünkü başarısız oldukça neyi farklı yapmanız gerektiğini daha net göreceksinizdir. Hata yapmaktan korkmayın. Hata yapa yapa öğreneceksiniz. Bebekken düşe kalka yürümeyi öğrendiğiniz gibi. Hiç bir bebek "Aman düştüm, yürümeyi başaramıyorum." diye yürümeye çalışmaktan vazgeçer mi? Tabi ki hayır. Tekrar tekrar dener ve en sonunda başarır. Siz de tekrar deneyin, ta ki başarana kadar.