Banu Çeçen
Banu Çeçen
Banu Çeçen

2015 sizin yılınız olsun

Değişimin sancılarından korkmayın, değişimin süreci de sonucu da çok keyifli olacak.

Haberin Devamı

Yeni bir yıla merhaba demeye hazırlandığımız bugünlerde herkes yeni yılın getireceklerini heyecanla bekliyor. Eminim ki sizlerde yeni yıl için güzel dileklerde bulunuyor ve yeni yılda nasıl değişimler yaşayacağınızı merak ediyorsunuz.

Şimdi 2014'ü 2015 ile değiştiriyoruz.

İsterseniz bu değişim sizin için de yeni kazanımlara dönüşebilir.

Yeni yıl demek, yenilik demek.

Yenilik demek, değişim demek.

Peki, değişim sizin için ne demek?

Bir düşünün, "değişim" sözcüğü sizde nasıl hisler uyandırıyor?

Heyecan, sevinç, mutluluk, merak, endişe...

Yoksa korku mu?

Değişim sizi korkutuyorsa ve farklı bir hayat daha zor olabilir düşünceniz varsa, unutmayın ilerlemeyen her birey zaten gerileyecektir.

Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Farkındalık bu noktada çok önemli.

Haberin Devamı

Hayatınızda varolan değiştirmeye korktuğunuz için yoksaydığınız ya da bastırdığınız herşey siz onları değiştirmediğiniz sürece orada duracaktır. Emin olun bir gün çok daha fazla canınızı sıkarak tekrar ortaya çıkacaktır.

Geçmişinizde yaşamış olduğunuz bir deneyimin bütün hayatınızı etkilemesine izin vermeyin. Hep aynı senaryoları yaşamadan hemen şimdi müdahale ederseniz çok daha az yıpranmış olursunuz. "Ben böyle iyiyim, bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın." demeyin çünkü bu yılan size şimdilik dokunmadan içinizde yaşıyor. Ayrıca size dokunmasa bile, çok daha güzel günler sizi beklerken niye aza razı olasınız ki? Ne yaparsanız yapın kendinizi yetersiz hissediyorsanız, sevilmediğinizi düşünüyorsanız, yalnız kalmak veya terkedilmek gibi belirli korkularınız varsa, devamlı kilo alıp veriyorsanız, bunlar veya başka problemleriniz varsa mutlaka daha iyi bir hayata sahip olabilirsiniz.

Bunun için hemen şimdi hayatınızda yoksaydığınız ve yeni yılda değiştirmek istediğiniz her şeyin bir listesini yapın. 2015'de nasıl biri olmak istiyorsunuz, nasıl bir yaşam diliyorsunuz, hayatınızın resmini tam olarak çizin. Bastırılmış ve bilinç altına itilmiş bütün duygu ve düşüncelerinizi ortaya dökün. Alışmış olduğunuz düzenden yani konfor alanınızdan çıkın. Konfor alanınızdan çıkarsanız, aslında hayatınızda sizi rahatsız eden bütün duygular, kişiler, ilişkiler hatta eşyaları bile değiştirip dönüştürebilirsiniz. Böylece yeniliklere de yelken açmış olursunuz.

Haberin Devamı

Değişimin sancılarından korkmayın, değişimin süreci de sonucu da çok keyifli olacak. Zaman zaman sıkıntılar yaşasanızda, unutmayın doğum gibi mucizevi bir olay bile sancılıyken ve bebeğinizi kucağınıza alır almaz o sancı unutuluyorken, sizin değişim için yaşayacağınız küçük sıkıntılar emin olun hiç canınızı yakmayacak.

Kendinize inanın ve güvenin.

Gerekirse profesyonel bir yardım alın.

Ve 2015 sizin yılınız olsun...