Aylin Çalışkan
Aylin Çalışkan
Aylin Çalışkan

Herkes ilik donörü olsun, Berrasu kuzusu hayat bulsun...

Ben bu gece sabaha kadar ağladım. Ben sabaha kadar gözyaşı döktüm. Ben sabah kadar çığlıklar attım ama hepsi sessizceydi...

Haberin Devamı

Biraz uzun ancak son derece hayati bir yazıyla karşı karşıyasınız. Lütfen minik Berrasu için bu yazıyı okuyun.

Hatırlarsınız Gamze Anne' yi... Lösemiye yakalanmıştı ve çığlığını blogu aracılığıyla duyurmuştu. Okuyan, duyan, gören herkes bir şeyler yapmak için didindi. Sonunda Gamze Akbaş lösemiyi yenerek hayata yeniden merhaba dedi. Yavrusu Atakan'ı kokusunu içine çeke çeke günlerini sürdürmeye devam ediyor. Allah ilik arayan herkese ama herkese bu mutlu sonu nasip etsin. 

Daha sonra Gizem ve Efe için ilik aradık. Ne yazık ki Efe' yi kaybettik. Duyunca içim yandı. İlik donörüydüm, her seferinde inşallah iliğim tutar ve koşa koşa ilik veririm diye dua etmiştim. Ama beklediğim haber gelmedi.

Şimdi yine dua ediyorum. İnşallah bu sefer iliğim 2 yaşında minik Berrasu' ya uyar. Evet, ilik arayan bir minik beden var bu sefer. Annesinin yazdıklarını okuyamadım ilk önce. berrasukuzusu.wordpress.com Satırlar kelimeler kanat çırpan kelebekler gibiydiler. Çırpınan kelebekler gibi...

Haberin Devamı

Sonra yutkundum bir nefeste, yumruğumu, dişimi sıkarak okudum sevgili Ülkü annenin yazdıklarını. İşte bir annenin kaleminden dökülenler...

Ben bu gece sabaha kadar ağladım. Ben sabaha kadar gözyaşı döktüm.

Ben sabah kadar çığlıklar attım ama hepsi sessizceydi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin Çocuk Hematoloji Onkoloji bölümünün odasında caresizliğime ağladım. Yarınlarımı elimden aldılar, yarınsızlığıma ağladım.

Gözyaşlarım kurudu ama ben hala ağlıyorum. Benim yavruma lösemi dediler.

Yakışmadı Allahım benim kuzuma o hastalık, yakışmadı. Ben yavrumu hangi yöntemlerle büyüteyim, ne etknlikler yapayım derken yavruma hasta dediler.

İçim yanıyor… Hastane odasında gelecek aramak benim yavruma yakışmadı. Ona kıyamadım bir okula bie göndermedim de yavruma kıydılar o hastalığı var dediler….

İsyan etmiyorum Allahım, senden başka sığınacak yer bulamıyorum ama benim yavruma o hastalık yakışmadı. Ben onu pamuklar arasında, ipekler içinde büyüttüm, şimdi kolunda damar yolu, serumlar var ve kemoterapi verecekler,  bu benim yavruma yakışmadı…

Haberin Devamı

Bana güçlü ol diyorlar, ben yavrumu öpmeye koklamaya kıyamezken ona o hastalığı yakıştırdılar nasıl güçlü olacağım bilmiyorum…

Rüya desen rüya değil…Çaresizim, bilinmezler içindeyim, duygularımı kelimeye dökemiyorum… Sabahın beşi oldu. Kuzumun yatağına bakıp bakıp bakıp attığım çığlıkları kimse duymuyor… Herkes sıcak yatağındayken benim yavrumun buralarda ne işi var.

Yavrum soruyor eve ne zaman gideceğiz diye? Bilmiyorum kuzum bilmiyorum. Yatacağız kalkacağız , yatacağız kalkacağız "Eve gidecek miyiz annecim" diyor. Yok yavrum gitmeyeceğiz diyorum. "Annecim on defa yatıp kalkınca gidecek miyiz?" diyor. "Hayır yavrum yine gitmeyeceğiz" dedim. "Annecim on iki defa yatıp kalkınca olur mu?" dediğinde artık benden ses bile çıkamadı. Kafamı sağa sola salladım, salladım salladım ama ben eve gitmek istiyorum dedi sessizce ama çaresizce yatağın içine girdi. Anladı yavrum anladı ki biz daha güle oynaya çıktığımız evimize yuvamıza daha çoook uzun zaman dönemeyeceğiz.

Haberin Devamı

Derin nefes almak istiyorum ama alamıyorum. Çamaşır suyu kokulu hastane odasında genzim yana yana kaderimize ağlıyorum…

İçim yanıyor… İçim yanıyor… İçim yanıyor….

Ülkü anne ekliyor:

Kızımın tanısı AML 3.

Nelere ihtiyacımız var?

1.Kuzumun kan grubu (O RH Pozitif). Acil taze kan (tronbosit) için kızımla kan grubu aynı olan ve acil gerektiği anda Cerrahpaşa Tıp Fakültesine gelip kan vermek isteyen gönüllülere,

2.Kan grubu ne olursa olsun Cerrahpaşa Tıp Fakültesine gelip kan verecek ve kan verdiğini belirten kan bağış kartını bize verecek gönüllülere ihtiyacımız var. Bizim adımıza ne kadar çok kan bağışında bulunulursa, kan ihtiyacımız olduğu anda en kısa sürede kan alabilme hakkımız ortaya çıkıyor.

3. Bol bol duaya ihtiyacımız var. Pazartesi günü (sabah) ilk defa kemoterapi alacak. Kuzuma göndereceğiniz dualarınıza ve güzel enerjinize ihtiyacımız var…

Haberin Devamı

Herkes ilik donörü olsun, Berrasu kuzusu hayat bulsun...

Güncel haberleri ve ihtiyaçları berrasukuzusu.wordpress.com' dan alabilirsiniz.

Şimdi yine birlik olalım.

Şimdi yine herkesi seferber edelim.

Şimdi yine kampanyalar düzenleyelim.

Bu ülkede yaşayan herkes ilik donörü olsun, Berrasu kuzusu hayat bulsun!

İlik donörü olmak için kan bağışı yapabileceğiniz yerler:

Türkiye' nin her yerinden bağışçı olmak için:

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ait bir banka var: Akraba Dışı Doku ve Kordon Kanı Bankası. Bankaya ait bir internet sitesi var:

www.kokhucrebagisla.com

Burayı tıklayıp kayıt bölümüne girin. Karşınıza 2 tane form çıkacak. Soldaki formu tıklayın ve gerekli bilgileri eksiksiz bir biçimde doldurun. Daha sonra e-mail adresinize bir kod numarası gelecek. 

Haberin Devamı

Bu kod numarası ile birlikte size en yakın sağlık kuruluşuna gidin. Size bildirilecek olan tüp biçimi ve diğer istenenlerle birlikte kan verme işleminizi gerçekleştirin. (İçinde 7,2 mg EDTA bulunan 4’er cc’lik 2 adet mor kapaklı tam kan (hemogram) tüpü)

Daha sonra verdiğiniz kanı oda ısısında kalacak şekilde paketleyerek aşağıdaki adrese kargo ile gönderin.

24 saat içinde bankanın elinde olması gerekiyor.  (Lütfen, tüplerin üzerine TC kimlik numaranızı ve aldığınız e-postada yer alan başvuru numaranızı yazmayı unutmayınız.)

Aşağıdaki adrese gönderiniz:

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi

İbni Sina Hastanesi Hematoloji Laboratuvarı, Asma Kat
Sıhhiye, Ankara 06100

Sağlık Bakanlığı prosedürü gereği kargoyu gönderen kişinin ödemesi gerekiyor.

Bu kadar basit.

Son derece hayati önem taşıyan bu yazıyı okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Sıra ilik donörü bağışınızda.