Aylin Çalışkan
Aylin Çalışkan
Aylin Çalışkan

Bir annenin not defteri: Kısmet yarın

07:15 Ata uyandı. Şimdi yataktan fırlayıp kahvaltı hazırlama zamanı. O da ne? Kepçesiyle oynamamı istiyor. Elimden tuttu, odasına götürdü, oyuncaklarını yere döktü. "Anne oynayalım" diyor.

Haberin Devamı

07:15

Ata uyandı. Şimdi yataktan fırlayıp kahvaltı hazırlama zamanı. O da ne? Kepçesiyle oynamamı istiyor. Elimden tuttu, odasına götürdü, oyuncaklarını yere döktü. "Anne oynayalım" diyor. Oynayalım bakalım. Şöyle bir yüzümü yıkasaydım önce keşke ama çocuk bırakmıyor ki... Allah'tan Çağatay kahvaltıyı hazırlıyor, çok şükür. Hem Tanrı'ya hem sana kocacığım.

08:25

Kahvaltıdayız. Yemiyor yine. Yemek yemek yerine emirler yağdırıyor bizim çocuk: "Caillou aç, televizyon aç, topumu getir". "Sen önce eline şu çatalı al da omletini ye bakalım" dedim. Dedim ama nasıl dediysem kendi sesimle irkildim, hay Allah!

09:30

Masayı toplamam ve akşam yemeğini hazırlamam lazım. O da ne? Altına yapmış, halı batmış. Hadi bakalım banyoya.

10:15

Masayı hala toplayamadım. Banyoya girmişken çamaşırları makineye atıp, kurutucudan diğerlerini çıkarıp katlamam gerektiğini gördüm. Dolaplar da almış başını gitmiş, şöyle bir düzenledim ama en fazla 18 saat süre veriyorum şu düzenli haline.

11:15

Haberin Devamı

Masa toplandı, yemek hazırlandı. Ata meyvesini yedi. Planlarım, maillerim, yazılarım vesairem... Acil halletmem lazım.

12:15

Planlar tamam. Eyvah! Müdür bey benden fotoğraf istemişti, acil fön çektirip fotoğrafçıya koşmalı. Ne bugün ayın 19'u mu? Doktor kontrole çağırmıştı. Yetişemedim. Kısmet 20'sine diyeyim.

12:29

Her yer oyuncak içinde, ev perişan, pantolunumu ütüledim. Hazırlandım, çıkıyorum. Keşke şöyle hafif bir ruj sürebilseydim ama vaktim yok. 10 dakika sonra derste olmalıyım. Kapıyı kapattım ve artık evi düşünmeye vaktim yok. Okul ve çocuklar beni bekliyor.

12:43

Of yine 3 dakika geciktim. Minibüs gelmedi, yürüsem yetişirdim. Neyse ki dersteyim. Teneffüslerde çay içeceğim, yaşasın.

17:40

Ders bitti, alışveriş yapılacaktı. Ama daha fotoğraf çektiremedim. Bankada da işlerim vardı. Pof! "Kısmet yarına" diyeyim.

18:15

Alışveriş yapıldı. Eksik kaldı mı ki acaba? Listeyi evde unutmuşum. Neyse, eksikleri apartman görevlisinden rica ederim artık. Yarın temizlik var, ütülenecekleri ayırdım mı?

19:00

Haberin Devamı

Akşam yemeği hazır. Yemek yeme savaşı bölüm iki. Motive edici konuşmalarla çatalını kaşığını alıp yemeye başladı sonunda. Şükür. Yarın ne pişireceğim? Tezgahın üstünü yeniden düzenlemem lazım ama kollarım çok ağrıyor. Balkondaki legoları toplayayım bari.

20:29

Mutfak toparlandı, bulaşıklar tamam. Salon toparlandı, biraz tv izledik. Artık uyku öncesi hazırlıklara girişelim.

21:11

Yıkandık, pijamaları giydik, kitabımızı okuduk. Işığı kapattık, sarıldık. Uykuya daldı sonunda.

22:37

Ben de uyuyakalmışım. Yazmam ve okumam gerekenler var. Hadi bakalım, klavye başı.

00:48

Oh, şükür işler bitti. O da ne? Çiçeklere su vermeyi unuttum. Bir bardak su içip öyle uyuyayım en iyisi.

01:15

Haberin Devamı

Gece kremi almıştım. Geçen sene aldığım kutuyu şimdi açsam? Bozulmuş mudur acaba? Ama kolumu kaldıracak halim yok. Dişlerimi güçlükle fırçaladım. "Kısmet yarına" diyeyim.

Terliklerim nerede benim???