Aygül Aydın
Aygül Aydın
Aygül Aydın

Oğlak burcunda Dolunay!

2017 Aralık'tan önce taşların yerine oturması için son fırsat anonsu olan Dolunay'dır!

Haberin Devamı

Oğlak Dolunay'ı 9 Temmuz 07.06’da gerçekleşirken her birimizin hayatında farklı bir dönüşümün ve yapılandırmanın hazırlığı içeresinde olacak.

DOLUNAY'DAN EN ÇOK HANGİ BURÇLAR ETKİLENECEK?

Her birimiz adına olumlu veya olumsuz beklentilerimizi hazırlayan önemli bir hazırlık süreci olduğunu söyleyebiliriz. Bu Dolunay'dan en başta etkilenecek olan gruplar Yengeçler, Oğlaklar, Koçlar ve Teraziler. Değişim ve dönüşüm adına fazlasıyla zorlanacağımız ve yapmamız gerekenleri düşünmek zorunda kalacağımız özel bir Dolunay.

Bazı olaylar ve süreçler bizi artık sorumluluklarımızı kanalize etme noktasına getirecek. Bu Dolunay'da öğrenmemiz gereken en önemli konu ve yapılandırmalar şunlar olacaktır: Disiplin ve para yönetimi, mantığımıza yatan ya da yatmayan değerler, uzun yıllardır devam eden sorumluluklarımız, maddeyi algılayış biçimimiz, güven ve değer sorunsalımız, çıkarlarımız ve hesaplaşmalarımız gibi konuları gündeme getirecek. Gizliliklerin ortaya çıkması ve adalet temalarının da gizliden görüldüğü bir Dolunay olacaktır. Öğrenilmese de bazı haksızlıklar yerini bulacaktır ya da yerini bulmak adına bir hazırlık safhasına giriş yapıyor olacaktır. Zorluklardan ve bitişlerden doğan önemli bir Dolunay olacak. Her doğum sancılıdır. Bu da yeni başlangıçların özel anlamlarını ve zorlanmaları işaret ederken sorunların da bir o kadar güçlü bir şekilde çözümlenmesine işaret ediyor olabilir. Bu Dolunay'da çözülen sorunlar ve savaşların sonu bir daha dönüşü olmamak üzere kapanır.

Haberin Devamı

BAZILARI DOLUNAYI SERT BİR BİÇİMDE GEÇİREBİLİR!

Bunun yanında örf adet gelenek ve annemiz, aile büyüklerimizi sorgulayacağımız bunlarla ters düşeceğimiz bazı sorunları otoriter figürlerle yaşıyor olabiliriz. Bu noktada büyüklerimizle olan iletişimlerimizi sağduyulu bir şekilde yürütmeliyiz. Hayatımızda olan yaşlı bireylerin doğruları ve haklılıkları ile yüzleşebiliriz. Gizli bir şekilde onların da haklı olabildiği ve hayat derslerinden arka planda yararlanıyor olabiliriz. Farklı din, dil, ırk veya statü sahibi kişilerin birbirlerine ilişkisel anlamda yakınlaşmak adına vereceği mücadeleler konu olabilir. Bir süre gizli yürütülmesi gereken ilişkilerin hesaplaşmaları yapılabilir. Eski kalıpların yıkılıp artık yeni bir dönemin inşa edilmesine ihtiyaç duyulduğu daha doğrusu zorunda kalınacağı bir süreç.

Haberin Devamı

Mantıklı kararlar alamamış olanlar ve geç kalanlar bu Dolunay'ı sert bir şekilde geçirebilir. Bu anlamda yarım kalan iş projeleri ve sorumlulukların özenle yerine getirilmesi gerekir. Bu alanda yapacağınız öz disiplin ve fedakârlık 2017 Aralıktan sonra karşınıza başarı olarak gelebilecektir. Bunun yanında aile içi, toplum içindeki ilişkilerimizde geriliminin yönetilmesi gereken önemli zamanlar içerisinde girdiğimizi söyleyebiliriz. Etkisi uzun sürecek bir dolunaydır. Sadece ne kadar başarılı olacağınıza inanmanızı istiyoruz. İnanç yasanızı kaybetmeyin.

MÜTHİŞ BİR SİSTEMDE YAŞIYORUZ

Yaşadığımız sistemin denklemi çok iyi hazırlanmış. Kuvvetle muhtemel denklemin en karışık bilinmeyeni biziz; yani İnsan. Yağmurların uzun zamandır uğramamasından dolayı ciddi kuraklık sıkıntısı çeken bir köy ahalisi buna derman bulması için Of ‘lu hocaya başvururlar. Yağmur duasına çıkma kanaati getiren hoca, ahaliyi toplar ve yüksek bir tepeye çıkar. Tam duaya başlayacak iken arkasına bakar ve vazgeçer. Dönüp cemaate der ki; “Ey ahali dikkat edun itikadinuzu kaybedeysunuz.”

Haberin Devamı

Duruma şaşıranlardan biri ” nerden çıktı hocam?” der.

Bunun üzerine hoca ” yağmur duasına gelmişsiniz, şemsiyeniz yok.” cevabını verir.

İnanç, gerçeğin kendisini yaratır. İnandıklarınız, nelerle karşılaşacağınızı belirler. Bunu başka bir şekilde açıklamak gerekirse; gördüklerinize inanmanız gerekmez, ama inandıklarınızı mutlaka görürsünüz!

Güçlü ve başarılı bir hafta dilerim.

DOLUNAY’IN YÜKSELEN BURÇLARA ETKİSİ

Yükselen Koç: Kariyerinizde ve iş hayatınızda mücadele etmeniz gereken pozisyonlarda önemli şanslar ve fırsatları yakalayabilirsiniz. Otorite figürlerinizle olan iletişim ve ilişkilere dikkat etmelisiniz. Aile bireyleri ile restleşmelere asla girmemelisiniz. Amaçlarınızı gerçekleştirmek adına size önemli fırsatlar sunuyor olacak. Hedef olarak gördüğünüz ya da uzun süredir üzerinde çalıştığınız konular için kadersel başarılar elde etme zamanı diyebiliriz. Yöneticilik kabiliyetinizi ortaya koyacağınız, sağlam başarılar içerisinde olacağınız güzel bir Dolunay. Sadece aile ilişkilerinizi bu süreçte dengede tutmanızda fayda olacaktır. Aşk ve ilişkiler konusunda acele karar vermemenizde fayda var.

Haberin Devamı

Yükselen Boğa:

İş veya eğitim amaçlı seyahatler, bilgilenme ve bildiklerimizi hedefe yönelik ciddi şekilde ele alma, yerleşim gibi meselelerin ciddiyetle ele alınmasında önem taşıyor. Bu Dolunay'ın yöneticisi Satürn-Yay burcunda ilerlediği için, biz neden gelişime, bilgilenmeye, farklı bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz? Çünkü finansal borç, yatırım, iş ortaklığı, eşimizin mali durumu, kredi, miras ve hukukla ilgili işlerimizi sağlama almak zorundayız. Bütün bunları yapabilmemiz için, tabii ki yeni hedefler belirlememiz, işimizi bilmemiz, farklı bir şeyler yapabilir miyiz diye de bakmamız gerekiyor. Yorucu belki ama geleceğimiz burada önemli. Görünümlere baktığımızda hassasiyetimiz yüksek. Bunun sebebi, hayallerimizi gerçekleştirme arzumuz.

Haberin Devamı

Yükselen İkizler:

Duygularımızı ciddileştirirken bir o kadar da sorumluluk yüklüyor. Çünkü bir şeyleri hafife alamayız. Finansal konulardan, paylaşımlara, eşimizin mali durumundan hukuki meselelere kadar her şeyle ilgilenmemiz gerekiyor. Çünkü Dolunay'ın yöneticisi Satürn-Yay burcunda ilerliyor ve sizin eşiniz veya ortaklarınızın kimi zaman davranışları, tutumları, kontrol etmeye yönelik halleri, bazen baskın oluşları zaten canınızı bir hayli sıkıyor. Test ediliyormuş gibi hissediyorsunuz. Onun için siz bu Dolunay'da birileriyle aranızda parasal bir anlaşmazlık veya sorun çıktığında duruma iyimserlikle bakamıyorsunuz. Bir şeyleri kurcalıyor, güçlü olmalıyım, kimsenin beni üzmesine, yormasına izin vermemeliyim diye düşünüyorsunuz. Görünümlere baktığımızda, iş hayatınızın sağlam ve kazanç anlamında rahatlatıcı olması gerekiyor

Yükselen Yengeç:

İlişki ve iş ortaklıklarında sorumlulukları ve ciddiyeti vurguluyor. Mesafeli ve soğuk tavırlar bir tarafın diğerine baskıda bulunduğu bir evlilikte veya beraberlikte mutlu ve keyifli olmak mümkün değil. Şimdi durumu hem yöneticisi hem de görünümleri şeklinde ele alarak genelden biraz daha detaya inelim. Dolunay'ın yöneticisi Satürn-Yay burcunda ilerliyor. Evli Yengeçler, uzun süredir finansal paylaşımlar, ortaklaşa yatırımlar üzerinde duruyorsunuz. Eşinizin maddi gücü ve bütçenin dengeli hale getirilmesi. Bekar Yengeçler ise, tabii ki maddiyatı bir güvence olarak görüyorlar. Eş seçiminde bu kriteri önemsiyorlar. İşte bu Dolunay'da, ilişkiye biraz da bu açıdan bakıyoruz. Bu bazen hassasiyet veya birbiriniz üzerinde söz hakkı doğuruyor. Görünümlere baktığımızda, ilişkide empati, şefkat, sevgi gibi olguların önemi büyük. 

Yükselen Aslan:

Çalışma hayatının sorumlulukları veya günlük yaşantıda her şeyin belli bir düzen veya ciddiyet içinde ele alınmasını vurguluyor. Satürn-Yay burcunda ilerlediği için, bu Dolunay'ın yöneticisi olarak uzun zamandır disiplinli hareket etmeye, işlerimize odaklanmaya, aşkta bile her durumu kritik etmeye çalışıyoruz. Dikkatliyiz çünkü yaşadığımız tecrübeleri unutmadık. Çocuklarımıza eğitim veya iş konularında destek vermeye çalışıyoruz. Bir hayli yorulduk diyebiliriz. Şimdi biz bu Dolunay'da huzur ve güvende olmak için, sağlığımıza önem vereceğiz. Zorunlu olduğumuz işleri de bir an önce halledip rahatlamayı düşüneceğiz.

Yükselen Başak:

Başarılı olmanın, hayatımızda güvenceyi önemsemenin ve aşkta ciddiyetle duruma bakmanın işaretçisidir. Güvende olmak adına seçici davranırız. Hiçbir şeyi hafife almadığımız için, gözümüzden kaçan bir şey olur da, bizi sonra yorar diye iki misli gayret ederiz. Doğaldır ki, bu durum bazen hayatın keyifli yanlarını yaşamaktan alıkoyabilir sizi. Bu Dolunay'ın yöneticisi Satürn-Yay burcunda ilerliyor. Uzun zamandır aslında sizler eviniz, yerleşim yeriniz, aileniz, yuvanızla ilgili konularda zorlanıyorsunuz. Bir baskı, engellenme veya testten geçmektesiniz. İşte bu da yorucu bir hal. Aşkı aşk gibi yaşamak varken, bir ciddiyettir gidiyor. Şimdi Dolunay'ın görünümlerine bakalım. Durumu biraz daha ayrıntılı ele alalım.

Yükselen Terazi:

Aile hayatımız, yuvamız, geleceğimiz, güvencemiz konularında bir hayli ciddiyetle durmamızın işaretçisi oluyor. Sağlam olsun, temeli güçlü olsun, her şeyiyle içim rahat etsin diye düşünüyoruz. Aile içi ilişkide, yöneten taraf, sözü dinlenen kişi olmayı tercih ediyoruz. Ancak birileri bu halinizden ve belki de siz pek memnun değilsiniz. Dolunay'ın yöneticisi Satürn-Yay burcunda ilerlediği için aslında uzun zamandır, çevrenizdeki gelişmeler, yolculuk, eğitim, iş veya insanlarla anlaşmak pek kolay olmuyor. Bir test döneminden geçtiğinizi, kimsenin sizi anlamadığını veya insanların tuhaf fikirleri, davranışları karşısında sürekli alttan almaktan zorlandığınızı biliyoruz.

Yükselen Akrep:

Yakınlarımızla olan ilişkimizi hem sorumluluk yönüyle hem ciddiyetle hem de sağlam hale getirme yönünde etkilidir. Bununla da kalmaz. Eğitim hayatımız veya iş girişimleri, yaşadığımız çevre, görüşmeler, yolculuk, yer değiştirme gibi konular üzerinde de bilhassa duracağız. Satürn, bu Dolunay'ın yöneticisi olarak Yay burcunda ilerliyor. Son yıllarda sizler de finansal anlamda kazanç getirici işleri, hayatı ve geleceğinizi kurmak adına mücadele ediyorsunuz. Bu mücadele, tam olarak mali anlamda rahatladığınızda, hem güzel bir çevrede yaşayacak hem işinizde ilerleyecek, kardeşleriniz veya yakınlarınızla sorunlarınız hallolacak ve kendinizi iyi hissedeceksiniz. Bütün bunlar bu Dolunay'da tekrar bilinçaltımızdan yüzeye çıkıyor.

Yükselen Yay:

Maddi açıdan güçlenmek, güvence sahibi olmak, yatırım yapmak, daha dikkatli şekilde harcamalarda bulunmak arzumuz öne çıkıyor. Dünyanın türlü halleri var, hiçbir şeyin garantisi yok, ne olursa olsun bir kenarımda param olsun diye düşünüyoruz. Birilerine muhtaç olmak istemiyoruz. Bu Dolunay'ın yöneticisi Satürn, uzun zamandır burcunuzda ilerliyor. Maddi konuların bugün bu denli vurgulanışı, yaşadığımız zorluklardan aldığımız ders ve edindiğimiz tecrübeleri gösteriyor. Haklısınız. Ayaklarınızı sağlam yere basmak istiyorsunuz. Ancak bu denli hassas düşünmek sizi yormasın dikkat edin. Şimdi görünümlere baktığımızda, ev sahibi olmak, taşınmak, bir yere yerleşmek, ev içinde huzurlu bir ortam oluşturmak amaçlı her şeyin dikkatli ele alınacağını görüyoruz.

Yükselen Oğlak:

Sizin doğanızda zaten var olan ciddiyet ve sorumluluk olgularını öne çıkarıyor. Bir şey size göre ya sağlam olmalı veyahut kesip atmalı. Bir iş ya başarılı sonuçlanmalı veyahut hiç girişmemeli. Bu kadar kritik ettiğiniz için, kendi kendinizi yorduğunuzu belki de fark etmiyorsunuz. Bunun nedeni, Satürn-Yay burcu geçişinin üstünüze yüklediği sorumluluklar ve sizin bundan kaçamayışınızdır. Doğal olarak burcunuzda bir Dolunay oluştuğunda otomatikman her şeyi sağlama alayım da bir şey olmasın diye iki misli gayret ediyorsunuz. Oysaki bu Dolunay'da biraz işbirliğine açık olmak, gerekirse destek istemek, zorlandığınız konularda gücünüz tükendiğinde bunu ılımlı şekilde ifade etmek gayet yerinde olur. Çünkü Jüpiterin bu anlamda size desteği var. Gelelim görünümlere, özellikle ilişki mevzuların ön planda olması mümkündür. Kimi Oğlaklar artık yeni bir yaşam kurmayı, evlenmeyi, bir yuva sahibi olmayı, böylece biraz yüklerinden kurtulmayı düşünebilirler. Kaldı ki bu Dolunayda, bu denli her şeyi ciddiye alırken, biraz ilişkileri ihmal etmemek gerekiyor.

Yükselen Kova:

iş projeleriniz, dinlenme veya bir nedenle dışa karşı mesafeli duruş anlamına gelir. Hani bazen insan, bir meseleyi kendi içinde gözden geçirmek ister. Bu nedenle geri çekilir ya, bu Dolunay'da onun göstergesidir. İllaki olumsuz düşünmeyelim. İşlerimizi bitirmek, tedavi olmak, bir proje üzerinde düşünmek için bu Dolunay'dan yararlanabiliriz. Ancak kimi Kovalar için biraz daha zorlayıcı olabilir. Sözgelimi güvensizlik, ne yöne gideceğini bilmemek, ailenizle ilgili bir mesele, çocuklarla alakalı bir konu gibi. Böyle durumlarda soğukkanlı, bilinçli şekilde meseleyi mercek altına alarak, çözüme yatkın şekilde düşünmek, kendinize de yüklenmemek, molalar vermek iyidir. Bu Dolunay'ın yöneticisi Satürn-Yay burcunda ilerliyor ve doğal olarak sosyal çevremizle anlaşmakta, bir şeyleri tam olarak içimize sinerek bitirmemizde, insanlara ulaşmamızda zorluk yaratıyor. Doğal olarak biz de bazen pes ediyoruz. Bu Dolunay da biraz onun göstergesi. Yorgunluk diyebiliriz. Görünümlere baktığımızda, maddi konular biraz kafamızı karıştırıyor.

Yükselen Balık:

Arkadaşlarınız ve arkadaşlık ilişkilerinizdeki sadakatsizlik ile ilgili konular biraz canınızı sıkabilir. Sosyalleşmek isterken kendi başınıza kalmakta isteyebilirsiniz. Güven ve itimat sizin için önem kazanacak. Kariyeriniz ile ilgili iş ortamınızdaki arkadaşlık ilişkilerinize ayrıca dikkat etmelisiniz. Herhangi bir haksızlığa uğramak istemiyorsanız daha temkinli olmalısınız. Kısaca kime ne kadar güvenmeniz gerektiğini iyi bilerek hareket etmelisiniz.