Aygül Aydın
Aygül Aydın
Aygül Aydın

Jüpiter Yay burcuna geçti

Yaklaşık 1,5 yılda bir burç değiştiren bolluk ve şans gezegeni Jüpiter artık bugün itibariyle yay burcuna geçiş yapıyor.

Haberin Devamı

Düşün bakalım, Bugüne kadar kime ne faydan oldu!

Yaklaşık 1,5 yılda bir burç değiştiren bolluk ve şans gezegeni Jüpiter artık bugün itibariyle yay burcuna geçiş yapıyor.

Geleneksel astrolojide Jüpiter gezegenini bizler “Büyük fayda” olarak tanımlarız ve genelde yaptığımız deneysel etkiler sonucunda neredeyse her zaman olumlu kabul etmişizdir.

Jüpiter gezegenine kısaca, genişleme, iyileştirme ve fırsatlar gezegeni olaraktan tanımlayabiliriz. Kulağa çok hoş gelmiyor mu?

Tabii ki enteresan olan bir başka yön ise bu özelliklerin olumsuz yönlerini de bu şekilde abartıyor olabilmesidir. Yani Jüpiter’in sevdiği cennetlik, sevmediği cehennemliktir diyebiliriz. Ortası pek yoktur. Şu an için değerlendirdiğimizde bu sizin hayatınızın gerçeklikleri ve yaşamınız içinde belirlediğiniz ahlak anlayışınız ya da kurallarınıza göre değişim gösterecektir. Jüpiter gezegeni bu kadar keyifli şeyleri vaat ederken bir de gerçekten gücünü çok iyi sergilediği bir burçta hareket edecek olması oldukça umut vericidir.

Haberin Devamı

Bu yüzden 3 Aralık 2019 tarihine kadar bu burçta geçireceği yolculuk özellikle tüm gücünü bize hissettireceğe benziyor. Yani bu, ufkumuzu genişletmek ve bize tanıdık olanın ötesine geçmek için kesinlikle harika bir zaman. Deneyimimizi genişletmek, keşfetmek, iyimser olmak, daha iyi ve daha büyük bir şeye inanmak ve daha yüksek ilkelere dayanarak yaşamak için yeni fırsatlar bulmanın tam zamanıdır.

“Jüpiter gezegeni yay burcuna geçti, oh ne güzel hiçbir şey yapmama gerek yok. Şanslar fırsatlar üstüme zaten yığılacak” diye beklemeyle, yıl sonunda “Eee hani bu Jüpiter bana iyi gelecekti” demenin arasında ise ince bir çizgi olduğunu da tekrar hatırlatmam da fayda var diye düşünüyorum.

Hiçbirimiz evde oturup Allah beni yarattı, karnım doyar evde bekliyim diye durmuyoruz. İşimizin gücümüzün peşine gidiyoruz. Daha iyi bir iş için gayret gösteriyoruz, toplantılar yapıyoruz iş iyi değilse maaşı daha yüksek bir iş seçiyoruz öyle değil mi?

İşte gezegenlerde bu şekilde bizlere yön ve fikir verebilir. Bir şeyleri yapmak için ya da ilerlemek için doğru bir zaman olabilir mi?

Haberin Devamı

Geçmişte bu transitlerde neler olmuştu ya da şu an geçmişteki korkularım mı beni engelliyor gibi cesaretlendirir, fikirler verebilir veya buradan ilham alarak bazı şeyleri daha güvenilir hale getirebilirsiniz.

İşte bu bağlamda Jüpiter yay sürecinde evde oturup aynı eski şeyleri düşünmek için iyi bir zaman değildir. Jüpiter, tüm gezegenlerin en büyüğüdür ve büyümeyi, büyük fikirleri ve büyük deneyimleri temsil eder. Jüpiter'in Yay burcundan geçişini hem zihinsel hem de fiziksel olarak ufkumuzu genişletmek için kullanmalıyız. Bu zaman diliminde artık aşina olduğumuz yerlerin güvenliği ile rahatlamıyor olacağız. Başka bir şey için risk almak ve harekete geçmek isteyeceğiz. Bu dönemde bazı şeyleri ne kadar denersek ne kadar çok riske girersek, bulacağımız daha büyük ödüllerde önümüze gelmeye açıktır.

Haberin Devamı

En son 2005-2006-2007 yıllarını referans olarak alabilirsiniz. Bu zaman diliminde yaşadıklarınızın aynısını yaşamak olarak nitelendirmeyin. Unutmayın ki o zamanki siz başkasınız, şartlar başka ama şu an bambaşkasınız.

Bu dönem hem kişisel hem de küresel olarak, daha ahlaki ve etik bir dünyanın ortaya çıkması için çok sayıda savunucunun yer alması mümkün olacak. O savunuculardan birileri de bizler olacağız. Hatta savunmak istediğimiz her konunun mücadelesini bu dönem aktif olarak verebilir, harika tecrübeler edinebiliriz. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için, harekete geçmek, bir şeyleri geliştirmek, daha fazla hareket özgürlüğüne sahip olmak, diğer kültür ve inançları kabul etmek ve öğrenmek için içimizdeki güçlü dürtüler harekete geçmeye hazırlanıyor. Dolayısıyla, hareket halindeki olan herkese Jüpiter gezegeni yeni ve daha iyi bir yaşam sunması muhtemel olacaktır.

Haberin Devamı

Bu dönemlerde yeni yerler keşfedin, yeni kavramları tanıyın. Bunların keşfedilmesiyle aklımızı genişletmeye izin verin.Farklı felsefeler, dinler ve kültürler hakkında bilgi edinmek, dünyadaki kendi yerimizi daha iyi anlamamıza yardımcı olur. Astrolojide bunun bir parçasıdır. Mesela bu 1,5 yıl biz Astroloji ile ilgilenen insanlar içinde hem zor hem de güçlü bir dönem olmaya aday. Astrolojinin çok fazla sorgulanacağını düşünüyorum ve bir o kadarda bu işi meslek olarak yapacak kişilerle karşılaşabileceğimiz ve bununla birlikte bazı ufak tefek yanılgılarında yaşanabileceği önemli bir imtihan süreci olarakta değerlendirebiliriz.

Yay burcundaki Jüpiter bize nihai gerçekleri aratabilir ama bu gerçekleri ararken zarar görmemeye dikkat etmeliyiz. Önyargılı olmaya ve haklı olmaya çok bağımlı olabiliriz. Diğer tüm bakış açılarını anlamaya çalışmalı, başkalarının yanlış olduğuna inandığımız düşüncelerine karşı saygılı davranmalıyız. Kendimizi daha doğru hissettiğimiz bir serüven içinde olmalıyız. Kendimizi bugüne kadar sınırladığımızın dışına çıkarak büyümeye doğru açılmalıyız.

Haberin Devamı

Mevcut sorumluluklardan ve taahhütlerden kurtulma dürtüsü her ne kadar içinizde büyüyor olsa da aksine sorumluluklarınızın artmasıyla bazı olayları daha güçlü kontrol etmeyi öğreneceksiniz. İş, ev, ilişkiler, inançlar, ilgi alanları, bilgi, hissettiğimiz herhangi bir şey bizim için artık yeterli olmamaya başlayacak. Bizi bundan sonraki zaman diliminde ne ilerlemekten alıkoyuyorsa ve yaşama tutunmamızı ne engelliyorsa artık bunları geride bırakma zamanı geldi. Böyle bir değişim arzusu, kendini özgürlüğe kavuşturmak için sorumsuz gibi görünebilir, ancak büyüme ve gelişme için bu gereklidir. Hayatı daha geniş bir perspektiften yaşayabilmeniz için yeni projeler başlatmanızın ve faaliyetlerinizi genişletmenin zamanı geldi.

Tam potansiyelinizi fark etmenizi engelleyen bazı daraltma ve engelleyici durumlardan kurtulabilirsiniz. Bunun için kendinize izin verin. Olayı bütünüyle anlamaya çalışın. Eğer yükselen burcunuz veya kendi burcunuz yay ise bu demek oluyor ki iki katı daha büyük ilerlemeler içinde olmaya da açıksınız. Hemen bunu pozitif mi negatif mi olarak değerlendirmeyin lütfen. Bakılacak olursa Jüpiter gezegeni yüzyıllarca pozitif bir eylem sergilemiş. Şu an bulunduğunuz durumda size yansıması pozitif olmuyorsa bu alanda sizin bakış açınızda bir negatiflik olabilir. Olayları tekrar değerlendirmenize izin verin ya da bir danışmanlık alın.

Yay burcundaki Jüpiter bir şey üzerinde durmak değil, dünyanın tüm lezzetlerini keşfetmek ve deneyimlemekle ilgili değildir. Daha büyük düşünün, daha fazla düşünün ve daha geniş açıdan bakın. Yay burcundaki Jüpiter sizi hayal edebileceğinizden çok daha fazla sunsun.