Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam

Kozadan yeni çıkan kelebek: Anti-gravity pilates

Kendinizi kozadan yeni çıkan bir kelebek gibi; yeni, renkli, taze, esnek, göz alıcı ve incecik hissetmek istiyorsanız anti-gravity pilates denemelisiniz!

Haberin Devamı

Tavandan sarkan hamak görünümlü, zincirlerin ucunda ipekten sizi sarıp sarmalayan bir kumaş, bana kelebek kozasını anımsattı. Pilates hareketlerini bu yer çekimine meydan okuyan, sizi denge noktalarınızdan havada tutarak,  hareketi uygulama imkânı sağlayan anti-gravity pilates sayesinde, kelebek gibi hissetme ihtimaliniz çok yüksek.

Broadway dansçılarının koreografilerinin bir parçası olarak, Rihanna, Madonna ve Pink gibi birçok ünlünün sahne alırken kullandıkları bu yönteme artık spor salonlarının stüdyolarında da ulaşmak mümkün.

Kollarınızı en yukarı uzatıp ellerinizi tekniğe uygun şekilde kumaşa dolayarak kendinizi yukarı kaldırabilir, salıncak gibi kapalı kumaşın üzerine oturabilir, kumaşı havalandırarak açıp hamak gibi kumaş büyük ve açık haldeyken boylu boyunca içine de yatabilirsiniz. Çok değişik açılarda birçok hareketi yapma imkânı sağlayan anti-gravity sistemin bu kumaşı sayesinde baş aşağı, yatay, dikey tüm açılar ve düzlemlerde hareket edebilme imkânı oluşabilmektedir.

Haberin Devamı

İki noktadan tavana bağlı salıncak gibi görünen bu hamağa oturup pilatesin en bilinen hareketlerinden ‘Hundred’ hareketini denediğinizde farkı hemen anlayabilirsiniz. Hep yerde yaptığınız bu hareketi sizi sarmalayan kumaşın üzerine ağırlığınızı bırakıp ayaklarınızı kaldırın ve ellerinizi iki yanda küçük tenis toplarını zıplatır gibi sallayın. Karın kaslarınızı sıkın ve odaklanın, işte havadasınız ve karın kaslarınızı uçarak çalıştırıyorsunuz.

Kumaşa karnınızı dayayarak yüz üstü yatın, başınız ve ayaklarınız dışarıda kalsın. Ellerinizle ayak bileklerinizi kavrayın ve yay gibi gerinin.  Çok sevilen bu esneme hareketini bir sarkacın ucunda ve havada yapmak…  İşte bu yerçekimine karşı kaslarınızı farklı çalıştırma imkanı sağlayan keyifli bir yol.

Anti-gravity metodu ile pilates dışında yoga, dans ve akrobatik birçok hareket yapılabiliyor. Doğru uygulandığında kaslarınızın güçlenmesi ile dengenizde inanılmaz bir artış oluyor. Kasların dengeli çalışması, doğru duruş ve sağlamlık olarak size geri dönüyor. Profesyonelce yapılan hareketler çok estetik gözüküyor ve adeta izleyenleri büyülüyor…

Haberin Devamı

Tüm bu hareketleri yaparken bir spor uzmanı ile çalışın ve mutlaka doktorunuzun onayını alın.


Kozadan yeni çıkan kelebek: Anti-gravity pilates


Kozadan yeni çıkan kelebek: Anti-gravity pilates


Kozadan yeni çıkan kelebek: Anti-gravity pilates


Kozadan yeni çıkan kelebek: Anti-gravity pilates