Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam
Ayfer Sağlam

Haydi spora başlayalım!

Basen ölçünüz karın çapınızdan fazla ise size özel bir basen sıkılaşma egzersizi yapmalısınız.

Haberin Devamı

MUTLAKA HER GÜN 30 DAKİKA KARDİYO

Nabzını artıracak tempolu yürüyüş, müzikle dans, merdiven in çık, koşu bandı gibi egzersizler duruma göre tercih edilebilir. Ama mutlaka 30 dakika her gün yapılacak!

HER GÜN DÜZENLİ SU

Su içmek toksinleri atmana ve vücudunu günlük olarak içten temizlemene yardım eder.

Her şeyi temizliyoruz, neden vücudumuzu içten temizlemeyelim? Su içelim, spor sonrası ortaya çıkan toksik maddeleri vücudumuzdan atıp güzelleşelim…

BÖLGESEL SIKILAŞIN

Basen ölçünüz karın çapınızdan fazla ise size özel bir basen sıkılaşma egzersizi yapın. Ya da tam tersi durum söz konusu olabilir. Karın çapınız basen çapınızdan fazla ise bu defa da yoğun olarak karın egzersizi çalışmanız gerekebilir.

BASEN İÇİN:

Haydi spora başlayalım

Yere sırt üstü uzanın. Ayaklarınızı egzersiz topu üzerine tabanınızı basarak yerleştirin. Eğer egzersiz topunuz yoksa bir basamak, sehpa veya sandalyede işinizi görür. Ayaklarınızı yerleştirdiğiniz zemine basarak kalça kasınızı sıkın ve yukarı kaldırın. Yerde iken nefes alın, kalçanızı kaldırdığınızda nefes verin. Herhangi bir diz ve bel probleminiz yoksa 100 kez tekrar edin.

KARIN İÇİN:

Haydi spora başlayalım

Yere sırt üstü uzanın. Ayaklarınızın arasına egzersiz topunu yerleştirin. Nefes vererek kalkın topu alın ve ayaklarınızı kapatarak öne uzatırken ellerinizi başınızın üzerine doğru topla beraber geriye uzatın. Sonra tekrar topu bacaklarınızın arasına koyun ve sırt üstü başlangıç pozisyonuna dönün. Bel ve boyun probleminiz yoksa 10 tekrarlı 3 set toplam 30 tekrar yapın.

KASLARINIZI ESNETİN

 Haydi spora başlayalım 

Günlük ihtiyaç ve egzersiz sonrası gereklilik olarak mutlaka streching yapmayı öğrenin. Eğer yoğun olarak karın egzersizi çalıştıysanız, ayakta iken kollarınızı yukarı kaldırın ve rüzgarda sallanan ağaç dalları gibi sağa ve sola yatarak yan karın kaslarınızı esnetin. Aynı esnemeyi yerde bir egzersiz topu yanında durup bir bacağınızı fotoğraftaki gibi yana açarak topun üzerine doğru esneyerek de yapabilirsiniz.