Toplum gönülleri hiç durmuyor

Toplum Gönüllüleri, ihtiyacı olan gençlere daha fazla eğitim olanağı sağlayıp, sorunlara çözüm odaklı yaklaşabilen gençler olmalarını hedefliyor.

Haberin Devamı

Bundan birkaç gün önce Toplum Gönüllüleri vakfının toplantısına katıldım…

TOG ile ilgili yazdığım yazılardan sonra sizlerden çok soru geldi.

Açıkçası çok mutlu oldum. Gördüm ki, bizler son derece duyarlıyız ve gerçekten hepimiz, inanacağı, doğru projelerin yapıldığına güvenebileceği vakıfları, dernekleri öğrenmeye çok ihtiyaç duyuyoruz ve bu projelerde yer almaya gönüllüyüz. Süper bir şey bu…

Tam olarak TOG’un ne yaptığını, yapılan koşularla nasıl yardım toplanabildiği ve fiziksel olarak bizlerin nasıl katkıda bulunabileceğimiz üzerine sorduğunuz soruların cevabı aşağıda.

Toplum Gönüllüleri, ihtiyacı olan gençlere daha fazla eğitim olanağı sağlayıp, sorunlara çözüm odaklı yaklaşabilen gençler olmalarını hedefliyor. Sosyal sorumluluk projeleri ile farklı şehirlerdeki gençlerin birbirleriyle çalışmaları için fırsatlar yaratıyor. Gençleri yüreklendirerek, güçlendirerek hayata karşı dik durabilmelerini sağlayıp, farkındalıklarını arttırıyor, kendilerini tanıyan gençler olmaları için destekliyor.

Haberin Devamı

Böylece sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenli, girişimci ve duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunup “Geleceğin anahtarı gençlerin elinde” diyorlar…

Van’da deprem olduğunda yardımınıza ilk koşan gençler olurken, İstanbul’un kenar mahallesinde kötü durumdaki bir okulun onarılması için kolları sıvayan yine gençler oluyor. Yaşlılar için bakım evi projeleri, Roman çocukların hayatlarına dokunan projeler, daha niceleri… En önemlisi de gençler, “sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerinin” mimarı oluyorlar hem de büyük bir başarı ile.

Neden koşuyorlar? Bağış yapan duyarlı kişilere, “yaptığınız bağışın karşılığında, biz de koşuyoruz, koşabilmek için ciddi antrenmanlar yapıyor, sizin bağışınızı hak etmek için ciddi bir zaman ve emek veriyoruz” diyorlar…

Şimdi 02 Mart’ta Antalya’da “ RUNTALYA” koşusu var. Burada sizlerin bağışlarını bekliyoruz. Ne kadar olduğu hiç önemli değil, küçük katkılarınız büyük sonuçlar doğuruyor, bunan inanın ve güvenin. Ve sayenizde yüzlerce gencimiz değişerek, gelişerek topluma ciddi katkılar sağlayacak duruma geliyor. Böylece daha geleceğe daha güvenle bakmamızı sağlıyor.

Haberin Devamı

Arzu ben “Gençlere Değer” diyerek, gençlere gönülden inanan, onları desteklemeye ve sizleri de aynı düşü paylaşmaya çağıran içimizden biri.

Yazarın Tüm Yazıları