Örnek babasınız siz Rahmi Koç

Böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için teşekkürüm size Rahmi Koç.

Haberin Devamı

Mustafa Koç.

En iyi okullarda öğrenim görmüş ve başarılarla mezun olmuş iyi bir evlat o.

Şirketlerinin en alt biriminden başlamış hayata. O birimde çalışanların yaptığı işi ve hissettiği duyguları tecrübe ederek birer birer çıkmış o çalışma hayatındaki basamakları.

Bu çalışkan dev adam, 40’lı yaşların başında babasından devir aldığı bayrağı 23 bin çalışandan 95 bin çalışana çıkartmış “YETER” demeden.Şirketi nasıl daha fazla büyütürüm diye hesaplar yaparak geçirmiş günlerini, gecelerini. Stratejiler üretmiş sürekli, saatler süren toplantılar yapmış ekip arkadaşları ile şirketlerini, ülkesini nasıl daha ileriye taşıyabilirim, daha fazla aileye nasıl ışık olabilirim diye.

Bugün 95 bin çalışan demek ; ortalama 2 kişilik bir aileden 200 bin kişi demek, bayileri, müşterileri, iş verdikleri derken yüzbinlerce insanın dünü, bugünü, yarını olmak demek aslında. Bunun için hep çalışmış, çok çalışmış çalışkan insan Mustafa Koç.

Haberin Devamı

İnsani değerleri ağır basan ve bu kadar zenginliğin içinde mütevazı ve sağduyulu kalabilmeyi becerebilen, çalışkan ve sorumluluk sahibi bir insan. Aynı zamanda vizyon sahibi olup şirketini, ülkesini geleceğe taşıyabilen ileri görüşlü bir lider.

Bunlar yetmemiş bir de doğaya sahip çıkmış bir doğa ve hayvansever Mustafa Koç. Yaralı bir fok balığı için yaptıkları hâlâ hafızalarda.

Londra’da Madame Tussaud ‘nın müzesini gezmiş, Atatürk’ün balmumu heykelini görmüş ve gerçeğine benzemediğini anlayınca, diğer dünya liderleri ile aynı yerde durmadığını fark edip tüm yetkilileri ayağa kaldırmış ve Atatürk’ün balmumu heykeli yeniden yapılmış ve diğer liderlerin yanına konmuş Mustafa Koç’un sayesinde.

Atatürk sevgisi çok büyük olan, ülkesini her yerde, her zaman en iyi şekilde temsil edilmesi için elinden geleni yapan ülkesine aşık bir adam.

Örnek babasınız siz Rahmi Koç

Bütün bunların yanında, bir erkek olarak, kadınlara değer veren, toplumda bir yere gelmeleri için bir sosyal sorumluluk projesinin başında yer almış Mustafa Koç. Cinsiyet eşitliği için farkındalık yaratmaya çalışan bir erkek. Tüm hedefleri ülkesini, Türk insanını hatta kadınları daha iyi yerlere taşıyabilmek için.

Haberin Devamı

“Birleşmiş milletlerin başlatmış olduğu bir kampanya var. “HeforShe” yani ‘Kadın için erkek’. Kampanya, kadınların ekonomide ve sosyal hayatta güçlenmesini hedefliyor. Türkiye’de bu projeye destek veren Koç grubu ve başında Mustafa Koç var. Sloganı şu: “Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur.” Ve eğer yaşasaydı Davos’taki konuşmasında diyecekmiş ki “kadınların yeterince özgürleşmediği, güçlenmediği, eğitim ve istihdam olanaklarına erişemediği bir dünyada kalkınma da mümkün olmayacaktır.”

Böylesine sorumluluk sahibi, sağduyulu, çalışkan, iyi ahlaklı, iyi niyetli, insancıl, hayırsever, doğa ve hayvan dostu, ülkesine aşık, ailesine düşkün ,vizyon sahibi, ileri görüşlü, başarılı örnek bir insan, bir lider, bir evlat, bir işveren, bir eş ve bir baba yetiştirdiğiniz için teşekkürüm size Rahmi Koç.

Haberin Devamı

Yetiştirdiğiniz üç pırlanta evlatla siz örnek bir babasınız. Ellerinizi büyük bir saygıyla öpüyorum.

Gelişmeye çalışan bir ülkede bir kadın, bir anne, bir insan olarak bizlere ve ülkemize yaptıkların, kattıkların için müteşekkirim sana Mustafa Koç. Hakkını helal et bize.

Arzu ben, hayatımca hiç tanışmadığım ama tüm yaptıklarını yakından takip etmeye çalıştığım, saygı duyduğum, örnek aldığım koca yürekli bu adamın ölümünden derin üzüntü duyan, tüm ailesine ve sevenlerine sabırlar dileyen.

Nurlar içinde yat Mustafa Koç. Mekanın cennet olsun. Seni hiç unutmayacağız. 

Yazarın Tüm Yazıları